Kalendarz narodzin strefowych dzieci

Zaczęty przez sweedee, 07 Gru 2007, 20:59:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

mary_popins, dzięki :) A w tym klubie kiblowałam prawie dwa lata, więc te dwie kreski, to było duże zaskoczenie i jeszcze większe szczęście :D

Kasia

zosia2007

skoro wszystko jest ok w/g lekarza to sie dopisuje do kalendarza:

17 kwietnia 2010 ;D

zosia2007

zosia2007

doris8008

Cytat: zosia2007 w 14 Wrz 2009, 15:01:57

17 kwietnia 2010 ;D

zosia! gratulejszyny!!!

asia407

Dzisiaj mam moje drugie (oficjalnie, z tym w szpitalu na poczatku trzecie) i jednoczesnie ostatnie USG. Mam lekkie schizy, ze cos moze byc nie tak a ja w blogiej nieswiadomosci sobie zyje. No ale dzisiaj w koncu dowiem sie czy z mlodym wszystko ok. No i przy wspolpracy pasozyta mamy nadzieje dowiedziec sie, czy to chlop czy dziewucha :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

asia407, na pewno jest ok, ale daj znać po USG ;) :D Rodzisz w lutym i to USG jest ostatnie ??? Przed porodem już nie sprawdzają ułożenia dziecka ani nic? :padam:

aniak1211

ishka82
No w UK tak jest,
jedynie polozna "obmacuje" brzuch i tyle.

ishka82

aniak1211, no tak, zapomniałam, że asia mieszka w UK, a tam inne podejście do ciąży ;) Dość szokujące dla polskich ciężarnych :crazy:

magdalinska

no... dosc szokujace...... ja mam dzisiaj wizyte, tez mam nadz ze jest wszystko ok :)

Kasia

Cytat: aniak1211 w 24 Wrz 2009, 12:22:18jedynie polozna "obmacuje" brzuch i tyle.
mi przez większość ciąży też tylko ginka brzuch obmacywała
powiedziała mi że skoro nie ma podstaw to nie trzeba sprawdzać co sie tam na dole dzieje bo brzuch ważniejszy ;)
dopiero przed samym termonem miałam badaną szyjkę

ishka82

Cytat: Kasia w 24 Wrz 2009, 11:41:19
mi przez większość ciąży też tylko ginka brzuch obmacywała
powiedziała mi że skoro nie ma podstaw to nie trzeba sprawdzać co sie tam na dole dzieje bo brzuch ważniejszy ;)
dopiero przed samym termonem miałam badaną szyjkę
No ja w sumie szyjkę miałam badaną do tej pory raz, na ostatniej wizycie, miałam 2 razy USG (potwierdzające ciążę i to w 12tc) i mam mieć pod koniec ciąży USG, jak z badaniem szyjki to nie wiem. Po prostu zdziwiłam się, że USG "połówkowe" w przypadku asi jest ostatnim planowanym.

magdalinska

ja miałam badana szyjke na kazdej wizycie (juz 3x), ale za kazdym razem po moim zgłoszeniu boli w dolnej czescie brzucha. zobacze jak bedzie dzisiaj

Kasia

no ja tylko na początki miałam badanie szyjki póxniej tylko brzuch
no byl jeden wyjatek, jak miałam zapalenie pecherza takie wygladajace na ostre zatrucie ciążowe to wtedy ginda zajrzała czy wszystko OK

a tak przez całą ciąże ciążowo czułam sie super (beż bóli brzucha itp) więc moja lekarka twierdziła że potrzeby nie ma

asia407

No tutaj to juz ostatnie USG. Ale lece do rodzicow za pare tygodni w krotkie odwiedziny i kochany tatus chcialby corce 3D zafundowac. Raczej  sie skusze.

Badan ginekologicznych i sprawdzania szyjki tu nie wykonuja. Musze sie chyba jednak wybrac do mojej poloznej na pogawetke. Od okolo tygodnia kilka razy dziennie, z regoly wieczorem, miewam niebolesne skorcze brzucha, sam brzuch troche sie napina. podejrzewam,ze to Braxton-Hicks ale zawsze lepiej sie upewnic. Chociaz juz teraz wiem, ze babka powie,ze wszystko ok. Oni tutaj tak zawsze. Bo i skad ma wiedziec czy cos sie dzieje, jak mi tylko w oczy gleboko patrzy  ;)

Swoja droga wiem, ze sie przeforsowuje i powinnam przystopowac. W pracy zapieprz w labie, w domu ciagle remonty i przesuwanie mebli z miejsca na miejsce. A ja jakos usiedziec na miejscu nie umiem.

kasiad

Cytat: Kasia w 24 Wrz 2009, 12:17:51
no ja tylko na początki miałam badanie szyjki póxniej tylko brzuch
no byl jeden wyjatek, jak miałam zapalenie pecherza takie wygladajace na ostre zatrucie ciążowe to wtedy ginda zajrzała czy wszystko OK

a tak przez całą ciąże ciążowo czułam sie super (beż buli brzucha itp) więc moja lekarka twierdziła że potrzeby nie ma

Kasia jakich buli?   :P :D sori ;D

Kasia

buli buli zostań razem z nami ..... nie znasz ;) ;P

fasolka1980

Cytat: zosia2007 w 14 Wrz 2009, 15:01:57

17 kwietnia 2010 ;D

o w mordeczkę....w TYM dniu skończę 30 lat :D 

Zosia - to byłby wymarzony prezent  :pray: :pray: :pray:

zosia2007

Cytat: fasolka1980 w 24 Wrz 2009, 14:08:41
o w mordeczkę....w TYM dniu skończę 30 lat :D 

Zosia - to byłby wymarzony prezent  :pray: :pray: :pray:

hehe musze sie postarac :)

chociaz ja mam urodziny 6 kwietnia a maz 30 marca :D

martullek

Cytat: zosia2007 w 24 Wrz 2009, 14:15:15
hehe musze sie postarac :)

chociaz ja mam urodziny 6 kwietnia a maz 30 marca :D

właściwie to jedną imprezę będziecie mogli organizować sobie we trójkę  :point_lol: