Kalendarz narodzin strefowych dzieci

Zaczęty przez sweedee, 07 Gru 2007, 20:59:02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: golinda w 22 Cze 2009, 11:19:38
no zmieniają się, ale bez przesady ;)

ja tam nie zauważam większych zmian chyba u nikogo kogo znam- kręgosłup charakteru jest ten sam
co najwyżej ktos sie troche uspokoił, albo stał się bardziej głośny lub tez nabył umiejetnośc dyplomatyczne - ale jakies drastyczne zmiany to nie ;)  

Dodany tekst: pon 22 cze 2009 10:30:29 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Cze 2009, 11:21:41
salsa to faceci sie nie zmieniaja :D - nie napisalam, ze ludzie sie zmieniaja co 5 minut i za pomoca pociagniecia w duzy palec u nogi - mysle, ze dla wielu kobiet zajscie w ciaze/urodzenie jest wystarczajacym wstrzasem :D

przyznaj - ile znasz kobiet normalnych, z dystansem do wszystkiego, z zalozeniami o wyrodnym macierzynstwie, nie telepania sie nad dzieckiem przy byle kichnieciu, bez sraczki o kazdy pryszcz na dziecku, ktore postulowaly ten model zycia przez jakis czas, kiedy dziecko bylo w fazie planow ? :D bo ja wiele - i znam je tez teraz po urodzeniu - i zapewniam - to nie te same babki :D :D

no ale to nie sa żadne zmiany
to, ze ktoś nie lubił dzieci a po porodzie lubi własne to nie jest zmiana w charakterze - to jest włączony instynkt macierzyński a nie zmiana charakteru
i nie oznacza to, ze włączenie sie tego instynktu powoduje chec posiadania druzyny piłkarskiej i to rodzonej az do menopauzy
raczej rzadko sie zdarza, ze ktos chce miec dziecko w okolicy 40 gdy ma juz "wczesniejsze" dzieci

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

Cos nam ciezarnych ubywa na strefie... Moze ktos by chcial cos oglosic?

zwierzatko_mojej_mamy

salsa ja nie mowie o lubieniu dzieci - nie o tym pisalam - pisalam o podejsciu, pomimo zarzekania sie, ze bedzie sie stosowac inne podejscie, bo nie majac jeszcze dziecka dana osoba widziala inne "trzesace sie matki" i nigdy nie chciala taka byc - i co? niektorym wychodzi, a niektore rowne mocne w slowach zmienily front na dokladnie ten, ktorego nie chcialy i ktory tak tepily ;) - dla mnie taka osoba zmienia sie nie do poznania jako caloksztalt ;)

niektorym jeden porod wybija kolejne dzieci z glowy, chociaz ostatnie 10 lat myslal o trojce pociech, innym, ktorym wypadlo miec dziecko bez szczegolnego przekonania, a zamierzali miec max 1, takie dalo to szczescie, ze decyduja sie na wiecej - nie ma reguly, ale to dla mnie znow zmiana zapatrywan, czy tez zmiana dotychczasowych ustalonych planow zyciowych - potwierdzenie na to, ze ludzie sie zmieniaja - dokladniej kobiety w kwestii dzieci ;)

znam 3 40stki z wczesniejszymi dziecmi, dwie swiadome, jedna wpadka - wszystkie szczesliwe byly jak cholera po urodzeniu ;) bo ta wpadka podczas ciazy jeszcze nie byla przekonana ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: nionczka w 22 Cze 2009, 15:32:26
Cos nam ciezarnych ubywa na strefie... Moze ktos by chcial cos oglosic?

ja chcę ogłosić, że śniłaś mi się dzisiaj ze swoją Irenką :) i mała miała bujną, czarną czuprynę :)

nionczka

Cytat: golinda w 22 Cze 2009, 16:00:17
ja chcę ogłosić, że śniłaś mi się dzisiaj ze swoją Irenką :) i mała miała bujną, czarną czuprynę :)

to chyba nie ona byla bo mi ostatnio wylysiala i teraz wylania sie blond mech na lysinie...

u mnie w pracy 3 nowych tatusiów przybedzie a tu nikt sie nie oglasza... dziwne bo na strefie wiecej wiary w wieku rozrodczym niz w biurze...

goga

Cytat: salsa w 22 Cze 2009, 09:58:57

ja bym nie chciała rodzic koło 40 - wiem ze druga młodość  itp ale jak sobie pomysle, ze w tym wieku ładuje sie w pieluchy i znowu szaleje z małym dzieckiem to mi sie odechciewa
chciałabym w wieku 40 lat przezywać druga młodość w ten sposób, że moge sobie podróżować, bawić sie w swoje pasje itp a nie siedziec w domu z malym dzieckiem -  a poza tym jak ja bede miała 60 lat to dziecko 20 i bedzie szło na studia - czyli usamodzielni sie jak bede zbliżać sie do 70-tki...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:  podpisuję sie pod tym obydwiema rękami - ja "rycząca 40-stka" ;)

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

brawurka

Cytat: salsa w 22 Cze 2009, 11:15:18
na tyle to siebie znam ;)
owszem, drugie bede chciała miec ale dośc szybko po pierwszym - żeby zakonczyc temat rodzenia i pieluch w krotkim czasie

:bravo: :beer:

aja

ja..... ileż mamy chłopów na strefie!!!

salsa

Cytat: goga w 22 Cze 2009, 21:31:30
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:  podpisuję sie pod tym obydwiema rękami - ja "rycząca 40-stka" ;)

czyli złe wróżby Zwierza sie nie sprawdzą ;) ??

a swoja droga mojej Mamie sie nie zachciało, ostatnio nawet stwierdziła, ze ona sie cieszy ze ma dorosłe dzieci, bo teraz to juz czas na wnuki ;) cos jej sie dziwna nuta włączyła - do tej pory twierdziła, ze na wnuki jest za młoda lol

Dodany tekst: 22 Cze 2009, 21:18:48

brawurka  no cóz - kiedys bedziesz sie z tego cieszyć, ze szybko uporałaś sie z tematem - powiem CI ze z roku na rok coraz wiecej jest "przeszkód"  :champaign: :champaign: :champaign: :champaign: :champaign: :champaign: :champaign: :champaign:

Dodany tekst: 22 Cze 2009, 22:18:57

goga :champaign: :champaign: :champaign: :champaign: :champaign:

giga

To jeżeli kobieta z przyczyn jej niezależnych, miałaby urodzić pierwsze zdrowe dziecko mając 39 lat,to powinna zrezygnować z macierzyństwa, bo chce podróżować.
Nie rozumiem tego.Dzisiaj kobiety rodzą nawet po 40 zdrowe dzieci i są szczęśliwe.

salsa

Cytat: giga w 22 Cze 2009, 22:19:47
To jeżeli kobieta z przyczyn jej niezależnych, miałaby urodzić pierwsze zdrowe dziecko mając 39 lat,to powinna zrezygnować z macierzyństwa, bo chce podróżować.
Nie rozumiem tego.Dzisiaj kobiety rodzą nawet po 40 zdrowe dzieci i są szczęśliwe.

no tak - nie ma jak nadinterpretacja lol

nic takiego nie napisałam - co wiecej napisałam nawet , ze kobieta majaca juz starsze dzieci (zaraz to znajdę) niekoniecznie chce miec kolejne w późniejszym wieku

i napisałam o sobie - ja bym nie chciała, dla mnie to za późno - dlatego będę sie starać wcześniej uporać z tematem - oczywiście jesli będę miec z tym problem to bede próbować az sie uda - nawet do 40-stki, ale nie jest to moim marzeniem

a i nie napisałam, ze nalezy zrezygnować z macierzyństwa bo sie chce podróżować - skąd ten pomysł lol lol

Dodany tekst: pon 22 cze 2009 21:25:39 GMT-1

tak napisałam : raczej rzadko sie zdarza, ze ktos chce mieć dziecko w okolicy 40 gdy ma juz "wcześniejsze" dzieci

goga

ja mam te 40 lat i wiem jedno - już teraz w tym wieku na pewno nie chciałabym mieć dziecka, uważam, że dla mniej est na to za póżno,                               może i późne macierzyństwo jest fajne - ale nie dla mnie!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

brawurka

salsa ja sie juz ciesze, zlot to moja pierwsza poważna impreza,ale nie ostatnia, teraz sie zacznie ;)

giga

Cytat: salsa w 22 Cze 2009, 22:22:36
no tak - nie ma jak nadinterpretacja lol

nic takiego nie napisałam - co wiecej napisałam nawet , ze kobieta majaca juz starsze dzieci (zaraz to znajdę)

i napisałam o sobie - ja bym nie chciała, dla mnie to za późno - dlatego będę sie starać wcześniej uporać z tematem - oczywiście jesli będę miec z tym problem to bede próbować az sie uda - nawet do 40-stki, ale nie jest to moim marzeniem

a i nie napisałam, ze nalezy zrezygnować z macierzyństwa bo sie chce podróżować - skąd ten pomysł lol lol

Dodany tekst: 22 Cze 2009, 21:25:39

tak napisałam : raczej rzadko sie zdarza, ze ktos chce mieć dziecko w okolicy 40 gdy ma juz "wcześniejsze" dzieci
Ja jestem obecnie innego zdania, choć będąc w Waszym wieku myślałam podobnie jak Wy.

salsa

Cytat: goga w 22 Cze 2009, 22:28:16
ja mam te 40 lat i wiem jedno - już teraz w tym wieku na pewno nie chciałabym mieć dziecka, uważam, że dla mniej est na to za póżno,                               może i późne macierzyństwo jest fajne - ale nie dla mnie!

dokładnie, ja mowie o sobie

jak rozmawiam z moja Mamą ( jej koleżanka ma 45 lat i 6 - letnie dziecko ) to ona zawsze mowi jak sie cieszy ze ona nie ma juz takich małych dzieci, ze to kosztuje duzo energii i czasu a jej juz sie po prostu nie chce - poza tym my juz jestesmy z bratem samodzielni finansowo - rodzice duzo nam pomagali i mogliby to robic dalej, ale juz nie musza i moga wiecej kasy przeznaczyć na przyjemności
i to jest fajne

wiem, ze pozne macierzyństwo ma swoich zwolenników - ja poki co sie do nich nie zaliczam ;)

Dodany tekst: 22 Cze 2009, 22:42:01

Cytat: brawurka w 22 Cze 2009, 22:29:23
salsa ja sie juz ciesze, zlot to moja pierwsza poważna impreza,ale nie ostatnia, teraz sie zacznie ;)

a u mnie sie za chwile skończy :P

zwierzatko_mojej_mamy

giga no przeciez ja Cie rozumiem ;D  :beer:

sama nie planuje nic na wiek 40 lat, wiec ani rodzenia ani nie rodzenia, po prostu sie nie zastanawialam, ale zucie jest na tyle nieprzewidywalne, ze majac nawet plan na nastepne 15 lat moze z tego wyjsc cos zupelnie innego i tyle ;) a wydaje mi sie, ze skoro znam takie co im sie odwidzialo to co planowaly, to chyba kilku procentom spoleczenstwa tez moze nie? :>

www.annawilk.pl

giga

zwierzatko_mojej_mamy
tak mi się chce spać ,ale się  :beer: :beer:

zwierzatko_mojej_mamy

napij sie - wlasnie przeczytalam co napisalam - "ZUCIE jest nieprzewidywalne' lol lol lol

www.annawilk.pl

giga

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Cze 2009, 23:05:19
napij sie - wlasnie przeczytalam co napisalam - "ZUCIE jest nieprzewidywalne' lol lol lol
oj ta Gumka....????

Dodany tekst: 22 Cze 2009, 23:12:15

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Cze 2009, 23:05:19

:rotfl: :rotfl:

niewiemjaka

człowiek straci strefe z oczu na chwile i juz nowy człowiek strefowy na świecie!
SERDECZNE GRATULACJE DLA RUBIN  !!! :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: oby rosł  Ci synek zdrowo i radosnie :)

elizapj

wybaczcie, ze zbiorowo, ale tak tez porodzilyscie;) wiec dla Rubin, Kasi, Zuzi i Fasolki, gratulacje!!!

twinnie77

elizapj, a gdzie ty się podziewasz jak cię nie ma na strefie?

elizapj

twinnie podpis nada aktualny;) a gdzie mnie nie ma!

mayagaramond

elizapj - hej!!! Co u ciebie? Myslalam o Tobie i mialam dzis zostawic wiadomosc na facebooku ale zapomnialam.. :blush: :blush: :blush:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

asia407

Gratulacje dla Fasolki, Zuzi, Kasi i Rubin  :daisy:  Kawal dobrej roboty   :bravo:
Powodzenia w byciu mama  :thumbup: