Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anupka

Kasia dzieki za info o welonach :-) Masz piwko! I sobowtora gratis! hahah  :shock:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

Anupka, podsyłam Ci trochę inspiracji słonecznikowych. Jak tak bardzo chcesz mieć słoneczniki, to potraktuj je jako motyw przewodni. Niech będą na zaproszeniach, w bukiecie, na torcie:

Anupka

Woo-hoo! Dzieeeeeeeeeeeeeeki Julka!

Super sa.. zwlaszcza drugi tort bardzo mi sie podoba, no i poduszeczka. Tak wlasnie chce zrobic, pociagnac te sloneczniki jako temat przewodni. Zaproszenia chyba wyczarujemy sami z R., on ma do tego zdolnosci, a ja czasem miewam fajne pomysly.
Ale najpierw musze zdecydowac sie co do sukni, wtedy pokombinowac ze slonecznikami, czy to wszystko gra, itd.
Albo upre sie przy slonecznikach na przekor wszystkiemu i wszystkim i zostane Mistrzynia Kiczu 2008 ;-)

Przy okazji - dzieki za "podciagniecie" mnie do gory :-)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Anupka

Tak mi przyszlo do glowy: suknia dla malej, a wzrost pana mlodego.

Mam 160 cm wzrostu, a R. 183...

Chce, zeby suknia byla w litere A. Czy przy takich proporcjach ma znaczenie, czy ta litera A powinna byc raczej waska, czy tez moze klasycznie szeroka?

Chcialabym zawezic juz jakos moje poszukiwania, ale niemge sie zdecydowac co do szerokosci dolu sukni. Czy taka wezsza wydluzy, a szersza skroci i powiekszy roznice wrzostu miedzy nami? Jak to jest?

aniak1211

Anupka  mierzac suknie popros o wieksze kolo i mniejsze w halce,wtedy zobaczysz jak wygladasz w mniej i bardziej rozkloszowanej

magdarynka

No tak to jest ze szeroka cie skroci a wezsza wydluzy sylwetke, linia a jest jak najbardziej o'k

Anupka

aniakmierzylam i takie i takie, w tym wlasnie szkopul, ze obie wersje mi sie podobaja, w sumie. Ale widzialam tylko i wylacznie swoje odbicie w lustrze, glownie przod, bo tyl ciezko przeciez zobaczyc. Zdjec mi sie zrobic nie udalo i nie jestem w stanie powiedziec, w jakich kieckach wygladam lepiej.
Siostra mi ostatnio zasugerowala, ze moze lepiej takie mniejsze A, bo R. wysoki, a ja niska.
No i powinnam wreszcie sie zdecydowac na jakies modele do dalszego mierzenia, bo marzec szybko zleci i trzeba bedzie kupowac suknie, a w glowie ciagle metlik.... :-(
Z jednej strony podobaja mi sie kiecki wezsze i mniejsze litery A, z drugiej strony kolacze mi sie po glowie mysl, ze w sumie to jedyna taka okazja, zeby taka odpicowana (czyt. szersza) kiecke zalozyc. Nawet jesli jestem zupelnie przeciwna bezom.

Anupka

magdarynka, czyli jednak siostra moja miala racje?

Anupka

Buhahaha, czyli jednak mozna w spodniach (fotka ponizej)? To moze ja juz nie bede szukala tej sukni, co...?
Zwlaszcza, ze jak rozmowa o prace rozstrzygnie sie na moja korzysc, to pewnie mnie nawet nie puszcza do PL, zebym mogla cos kupic. I bede musiala kupowac w NL... i kto mi tu doradzi? Buuuu :-(

Anupka

NO i STALO SIE!!

Powinnam juz od kilku dni chodzic, mierzyc, robic foty w Warszawie. Ale dupa, odwolali lot, awaria samolotu czy cos tam. Na najblizszy sie nie zalapalam, rezta juz byla poza zasiegiem i sensem.
Jednym slowem: MUSZE KUPIC SUKNIE W NL :-(
A jak przegladam w necie oferty salonow to zalamka. A w tylko w necie poki co, bo sie rozchorowalam i prycham i zdycham. I poki co villais (a z villais jest duquesa, ktora jest u mnie jako - jak nic innego to duquesa) nie znalazlam.
I kto tu ze mna bedzie lazil po salonach??????? AAAAAAAaa!!!!!
W dodatku od poniedzialku zaczynam prace, bede pracowac pewnie niemal non-stop i czasu, ni ochoty na nic...

Kilka miesiecy temu pisalam tu gdzies, ze mja sis panikuje i kaze mi juz za suknia chodzic, a jeszcze tyyyyle czasuuu.... Kur** trzeba bylo jej sluchac...

Zalamka :-( :-( :-(

aniak1211

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ;)
Mam nadzieje ze sie powiedzie w poszukiwaniach i znajdziesz te jedyna.

elizapj

to ze bedziesz sama to moze byc plusem:) nikt Ci nie bedzie w glowie mieszal. i podejmiesz decyzje na podstawie jedynei swoich opinii i uczuc..nic gorszego jak dac sie zasugerowac za bardzo zdaniem innych...do stopnia, ze sie wierzy, ze sie mysli tak jak oni mowia...
wiec glowa do gory, na pewno sie uda!

zwierzatko_mojej_mamy

elizapj jesli zacznie wklejac zdjecia z przymiarek to juz sama nie bedzie :D:D hihi
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Anupka

Dzieki dziewczyny za pocieszenie :-)
Z tym robieniem fotek to nie wiem jak bedzie - nie wiem, czy salony w NL sie zgadzaja, no i nie wiem, kto zrobi, chyba, ze sama sie pogimnastykuje ;-)
Poki co ciagle choruje i dupa z mierzenia :-(

Anupka

Przyszla mi do glowy nowa kiecka. To Diamante z Pronovias. Nie wiem, czy mi sie do konca podoba. Znaczy fason tak, tylko material jakis teges... no prosty taki, nic sie nie dzieje na nim, nie ma wzorkow, haftow, koronek, nic nie ma.
No i nie rozumiem co tam sie dzieje z tym tylem, ma jakies bezsensowne podczepienia po bokach. Najpierw myslalam, ze to ma byc cos a`la podczepienie trenu, ale przeciez tren wciaz lezy na podlodze... wiec juz nie wiem o co chodzi?

Czy ktora widziala ta kiecke na zywo? I co sadzicie o ewentualnym delikatnymprzyozdobieniu jej jakimis.. bo ja wiem czym? Krysztalkami moze?

isabelles

Cytat: rubin04 w 08 Lut 2008, 10:40:54
A W Wawie jest jakas Lissa Ferrera czy jak to się tam zwie - tam mozna zdjęcia robić bez problemu. No i w nowej kolekcji jest kilka fajnych kiecek (Demetrios 943 ;-) ) wiec moze zdjecia w kieckach by cos podpowiedziały w jakim kierunku zmierzać...

A co do słoneczników - ja się uparłam po pierwsze na koronkowy welon, po drugie na piwonie.. I chyba nic mnie juz przed piwoniami nie powstrzyma - bo welon już zamówiony :)

Nie pozwalają robić zdjęć - mi powiedzieli że zdjęcia owszem ale dopiero po podpisaniu umowy

panikarola

anupka, ta suknia do mojej baaaardzo podobna, z tego co widze :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

panikarola

http://www.allegro.pl/item339573884_jedwabna_elegancka_suknia_pronovias_ecru_r_36_adam.html

tutaj masz link do tego modelu z 2006 r. mozesz obejrzec sobie jak ten tren z tylu wyglada.

Anupka

panikarola, dzieki :-)
zaraz lece ogladac Twoje fotki w galerii, jesli sa... Hmmm... znalazlam Twoja galerie, ale link do fotek nie dziala :-( Jaka konkretnie mialas suknie?

A co myslisz o moim pomysle z przyozdobieniem?

Z tego zdjecia z allegro wynika, ze nie ma z tylu tych dziwnych podczepien...

Kurcze musze szukac i szukac czegos, co bedzie w holenderskich salonach, a glownie sa koszmarki jakies...

Juz sama nie wiem czego chce :-(

isabelles

Diamante Pronovias - ładna suknia a jaki weloon :)

panikarola

anupka, usunelam juz swoja galerie. sprobuje potem wgrac pare fotek, albo pzysle Ci na maila.

ta suknia jest z czystego jedwabiu z takim polyskiem, material tak jakby delikatna poswiate daje. dlatego krysztalkow bym w ogole nie dawala. w poprzednim modelu, tym moim, na stronie pronovias modelka miala na boku takie jakby piorka przypiete. ladne, to bylo, ale nie moge zdjecia znalezc.

ja kupilam zamiast piorek taki kwiatek dopinany, ale ostatecznie nie uzylam.

panikarola

a tren ta dziewczyna na zdjeciach ma po prostu wyzej podpiety niz modelka. tren jest jakby dwuczesciowy, taki zwykly i jeszcze z boku, bo ta sukienka jest taka troche asymetryczna. w ogole to ona tylko taka prosta sie wydaje, w rzeczywistosci nie jest wcale skromna. podkresla figure, mimo ze jest taka ta spodnica wezsza ma w sobie cos z rybki. musisz przymierzyc, bo to ciezko opisac ;)

panikarola

aha, a Europa miala inaczej tyl zrobiony, byl tez w V, tylko takie glebsze, i mial rzad guziczkow.

Anupka

panikarola, bylabym wdzieczna za kilka fotek. To jedna z nielicznych sukni, ktora mi sie nawet podoba i ktora jest w tutejszych salonach (Duquesy, w ogole kolekcji villais np. znalezc nie moge). No i suknia jest dosc prosta, wiec mysle, ze nei byloby przeciwskazan co do slonecznikow. Chociaz ja i przy Duquesie bym zostala ze slonecznikami :-P, a co ;-)

panikarola

wiesz, ja nie wiem czy sloneczniki by pasowaly. mi sie wydaje, ze ten styl jest zupelnie inny, sloneczniki mi do takiej stylizacji troche tradycyjno-wiejskiej pasuja, ze swojskim stolem i drewnem, do sukienki na pasterke czy cus. a do jedwabiu roze bardziej... ale ja jestem dyletant, wiec na pewno doradza nasze forumowe florystki - mike pytaj, zuzie chyba tez, riannke. wrzuce fotke tu na forum i potem usune (o ile mi sie automatycznie zmniejszy).