z kim przy stole para mloda - okragle stoly

Zaczęty przez elizapj, 29 Lis 2007, 16:38:11

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

Dziewczyny, licze, ze te, ktore mialy okragle stoly podpowiedza jak to rozwiazac. U nas bedzie mozna komfortowo posadzic 6-8 osob (9 ujdzie wyjatkowo). I za Chiny nie wiemy z kim mamy usiasc. Wybiegam, moze troche  w czasie z tym pytaniem, bo jeszcze nie jestem na etapie usadzania gosci, ale akurat sobie o tym pomyslelismy i nie wiemy jak to rozwiazac.

My to 2
swiadkowie oficjalni to 4, (swiadek raczej przyjdzie sam, swiadkowa zamezna wiec total 5).
5 to nas bedzie malo.
mamy natomiast miec po 3 osoby przy oltarzu (swiadkowie of. + druzbowie i druhny). Ale cala 6 osobowa 'swita' + my zmiesci sie przy stole tylko jesli ich posadzimy bez partnerow:(

I ewentualnie moglibysmy usiasc tylko ze swiadkami oficjalnymi (+ partner) rozdzielajac ciut brzydko reszte swity od nas, ale podzial bylby jasny i nikogo nie krzywdzacy. tylko te 5 przy okraglym stole na 8 to bedzie troche dziwnie, nie?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gioseppe

moze za bardzo nie pomoge ale ktos tu ostatnio wkleił taki zmyślny plan http://www.perfecttableplan.com/ :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

salsa

elizapj, był juz chyba ten temat, wiem ze sie tam ostro produkowałysmy:)
a w ogole to witaj Miotło, cos Cie ostanio mało widac, gdzie nam znikasz?;)

ja miałam okrągłe, ale tylko dla gosci, my mielismy podłużny dla nas i naszych świadków
chodziło nam o to zeby nikt z naszego stołu nie siedział plecami do sali czy do reszty gości
za nami była sciana
My siedzieliśmy ze świadkami (było ich 4 i dwoja z nich miało os towarzyszące, które tez siedziały oczywiście z nami)
widac na moich fotkach z wesela, jesli masz ochotę obejrzec to link jest w sygnaturce:):)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elizapj

Cytat: "gioseppe"http://www.perfecttableplan.com/ :)
strona sie otwiera dzieki:)
otworzyla sie...ale kurcze platne...najpierw moze powalcze sama i jak zwatpie to tam zasiegne.. haha

Cytat: "salsa"my mielismy podłużny dla nas i naszych świadków
no wlasnie, tez sie zaczelam zastanawiac czy nie tak to rozwiazac..podluznym..hmhm

aha i poszukam tego watku poprzedniego; fakt, dawno tu nie zagladalam regularnie, wiec nie jestem w temacie, o czym miotly skrybiuja;)

Kasia

mi bardzo nie podoba się krągły stolik z młodymi
jkoś to tak dziwnie wygląda
świadkowie zasłaniają młodych bąd wszyscy siedzą nienaturalnie blisko siebie aby odsłonić młodych

IMO najlepszym rozwiązaniem jest prostokatny "stół główny"

salsa

elizapj, a czemu to  nas tak opusciłas??  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

[ Dodano: 29-11-2007, 16:51 ]
Cytujmi bardzo nie podoba się krągły stolik z młodymi
jkoś to tak dziwnie wygląda
świadkowie zasłaniają młodych bąd wszyscy siedzą nienaturalnie blisko siebie aby odsłonić młodych

IMO najlepszym rozwiązaniem jest prostokatny "stół główny"

nionczka

My mielismy nasz stól wydluzony, ale owalny (pod sciana, przodem do wszystkich gosci) a goscie okragle 8-12 osobowe. Z nami siedzieli rodzice. Chcielismy rodzenstwo, ale za duzo sie tego robilo.

salsa

Cytat: "nionczka"My mielismy nasz stól wydluzony, ale owalny (pod sciana, przodem do wszystkich gosci)
o to tez jest fajny pomysł:)

głownie własnie sie tak usadza młodych, ze albo ze świadkami, albo z rodzicami, albo czasem z najmłodszymi , czyli z dziecmi, byłam juz na kilku takich imprezach ale to mi sie akurat srednio podoba bo jhak to tak wodke czy wino postawić na stoliku przy którym siedza dzieci, to mi jakos nie pasuje

mayagaramond

My siedzielismy ze swiadkami, czyli 6 osob przy 8.osobowym stole.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

a ja sobie wlasnie teraz skojarzylam, ze wesela, na kt bylam jako osoba towarzyszac swiadka nigdy nie siedzielismy razem z para mloda..hmhmm

wiec to jest chyba jakis pl zwyczaj. zawsze bylismy sadzani wsrod znajomych, nawet niekoniecznie razem z reszta druzby. tylko tam gdzie wiadomo bylo, ze bedzie nam milo bo beda z nami dawno nie widziani znajomi...
wiec moze nie ma sie o co martwic:)?
my nie mamy rodzenstwa. a z rodzicami tez nie mozemy siedziec, oni beda mieli swoje towarzyskie obowiazki gdzie indziej;0

kamelia04.08.2007

przy naszym stole, oprócz nas, posadzilismy
-mojego brata-świadka + jego narzeczoną oraz
-ciocię mojego męża-świadkową + jej męża + 3 dzieci (wiek od 2 do 6 lat).

I koniec
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane