Seriale, seriale

Zaczęty przez feeling.good, 01 Lut 2015, 21:12:09

jo_miekka

jusia, my oglądaliśmy na jakichś "dziwnych" stronach ;) Poszukaj.

elve

Z medycznych lubię Stażystów

mayagaramond

Queen of the South (Netflix).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jusia

Zaczęłam oglądać "Good doctor." Jestem przytłoczona głównym bohaterem, to chyba jakaś ciężka postać autyzmu?

Oglądałam wcześniej "Atypowego" i chyba tam główny bohater miał lżejsze objawy. Albo formuła była lżejsza całego serialu, chociaż obejrzałam tylko parę odcinków.
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

szelma

Też zaczęłam Good doctor ostatnio i bosz, poziom melodramatyzmu nieco poraża.

Nie znam się tak na autyzmie, ale w Atypical od drugiego sezonu mieli autystycznych aktorów i ludzi w ekipie piszącej scenariusz.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

jusia

Szelma nie wiedziałam! To muszę wrócić do tego serialu zatem.

malutenka

Ja dotarłam w Good Doctor do odcinków covidowych i miałam dość. New Amsterdam porzuciłam teraz przy czwartym sezonie, w obydwu mam to samo - z seriali medycznych zniknęła absolutnie cała medycyna a została personal drama.

jusia

Chyba jednak Dr House to było to.

malutenka

House też w pewnym momencie zaczął zjadać własny ogon, jak sobie przypomnę pobyt w więzieniu, zakończenie to tam też brakło pomysłu.

jo_miekka

Mnie ten Good Doctor w ogóle nie przekonuje, ale dzieciom się podba, neich mają ;)

zuzia

Cytat: szelma w 31 Sty 2022, 08:20:34zaczęłam Good doctor ostatnio i bosz, poziom melodramatyzmu nieco poraża
dzięki szelma, że to napisałaś bo wszyscy się zachwycali a ja miałam bardzo mieszane uczucia.

spu

goga

Ja miałam autystycznego ucznia, nie miał szczególnych zdolności jak Good doctor 😉 ale pewne zachowania identyczne - sposób chodzenia, nie patrzenie na rozmówcę, niemożność skupienia się na teście bo jarzeniówka brzęczy - No czasem jakbym Kamila widziała. Pomijam melodramatyzm serialu 😉
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

goga

Cytat: malutenka w 31 Sty 2022, 09:50:14
Ja dotarłam w Good Doctor do odcinków covidowych i miałam dość. New Amsterdam porzuciłam teraz przy czwartym sezonie, w obydwu mam to samo - z seriali medycznych zniknęła absolutnie cała medycyna a została personal drama.

Lepiej bym tego nie ujęła. Zgadzam się w 100%
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

callja

Ostatnim serialem medycznym gdzie była mowa o (szczególnych wprawdzie, ale w miarę realnych) przypadkach chrobowych był chyba Dr Hause. Nowsze seriale mogłyby się dziać chociażby wśród wędkarzy czy w środowisku drobiarskim - niekoniecznie w szpitalu. Wyszłoby na to samo :/
Tylko kitle bardziej fotogeniczne.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

marlen_ka

callja,  ja ogladalam chicago med jeszcze niedawno i mi całkiem sie podobał z medycznych.
Bo już greys anatomy ostatnie sezony to porażka dla mnie

jusia

"9 nieznajomych" na Amazon Prime, całkiem, całkiem
Teraz zaczęłam "Fleabag" podoba mi się 🙂

dragonfly

obejrzelismy "Reacher" na Amazonie, najbardziej mi sie podobal glowny bohater ;) Serial tez jest niezly

jusia

"Landscapers" z Olivią Colman. Miniserial na HBO. Oparty na faktach. Olivia gra przewspaniale. Zresztą jej filmowy mąż również.

Angie

Ruda jest już nowy sezon?

niewiemjaka

jest nowy Outlander ?????

jo_miekka

Cytat: jusia w 05 Mar 2022, 07:51:23
"Landscapers" z Olivią Colman. Miniserial na HBO. Oparty na faktach. Olivia gra przewspaniale. Zresztą jej filmowy mąż również.
O tak! To jest mega historia!

jusia

A teraz na tapecie "Olive Kitteridge " z Frances McDormand, zapowiada się super.

jo_miekka

jusia, o rany jak ja się zryczałam na tym. Świetne. Tylko depresyjne.