exitmusic po przymiarce. Prośba o rady

Zaczęty przez exitmusic, 29 Lis 2007, 00:51:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

exitmusic

Jestem już po pierwszej przymiarce (kolejne dwie przede mna :-/ ). Sukienka będzie miała przerabianą górę z zapięcia na szyję na proste, ktore zakrywa trochę plecy.
I tu prośba do Was Drogie Forumki:
1. Czy wywalić tego kwiatka z boku?
2. Czy jak z tego szerokiego A zrobię troszeczkę węższe(pewnie kwestia halki i dopasowania do niej) to optycznie wyszczupli albo chociaż na wydłuży? Czy takie cuda już nie dla mnie :-(
3. I najważniejsze...dodatki.
Okularki już wymieniłam(te na zdjęciach) na delikatniejsze. Oprawki mają odcień jasnego fioletu. Włosy zamierzam upiąc tak jak na tym zdjęciu (to chyba zdjęcie którejś z Was nie wiem czy stąd czy z gazetowego. Dzięki za inspiracje;)) tylko że musiałaby mi jakieś włosy opadać na twarz, żeby nie wyglądać jakbym połknęła księżyc w pełni;). A storczyki we włosach to chyba takiego koloru jak miała Inkageo. Jeśli welon (a nie jestem przekonana) to na pewno bez lamówki i upinany wysoko. Tylko nie wiem czy welon i okulary to nie za dużo :-? . Pozostaje tylko bukiet i biżuteria(chyba?).
4. I proszę powiedzcie, że rękawiczki to nie jest konieczność, bo po tym jak Pani w salonie mnie ubrała w welon z lamówką i inne "cudowne" dodatki do włosów to już sama nie wiem :-/

Oto zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach :-P :
http://picasaweb.google.pl/Monika.Latusek/Przymiarka03?authkey=5Zi0JG6SfPg

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)

callja

Eeeeee, no nie przeginaj z tymi mocnymi nerwami ;-) Ciepło z Twoich oczków aż bije, sympatyczna z Ciebie dziouszka :-D

Jakoś tak się złożyło, że zainicjuję forumowe trzy grosze stylizacyjne, więc - po kolei... Oczywiście - to co piszę, to tylko moje skromne zdanie :!:

1. Jeśli płaszczyk, który nosisz na zdjęciach, ma Cię zabezpieczać przed chłodem w kościele, to KONIECZNIE wywal z niego te guziki!! i może również kołnierz - na rzecz prostego dekoltu w minimalne "V" (wysmukli sylwetkę). Bo na razie to dwie kompletnie różne bajki - tu koronka i zakładeczki, tam guziki jak w trenczu... Aha, możnaby też minimalnie mocniej "wciąć" ten płaszczyk w talii, to mocniej "wyrysuje" Twoją sylwetkę.

2. Nie zmniejszałabym rozmiaru "A" sukni, bo zamiast wysmuklić, niepotrzebnie tylko Cię ten zabieg przytłoczy (dając wrażenie "upchnięcia" w sukience).

3. Welon - niekoniecznie, jeśli już to mgiełka jednowarstwowa. Rękawiczki - też nie, broń Boże zwłaszcza te bezpalczaste paskudztwa, co to je w większości salonów dziewczynom wciskają!!

4. Kwiatek raczej usunęłąbym - niepotrzebnie "obciąża" Ci biodra.

5. Kwestię bukietu i makijażu pozostawiam forumowym specjalistkom - doradzą szczerze i kompetentnie :!:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zwierzatko_mojej_mamy

exitmusic, to ja zaraz sie podpisze pod callja ;)

1. wyrzucilabym kwiatka
2. nie zmienialabym linii sukienki - mysle , ze jest optymalna - ewentualnie pomierzylabym rozne halki i wybrala najlepsza, ale juz bez poprawek "szwowych" ;)
3. rekawiczki NIEEE ;) nigdy never ;)

4. bardzo wazne  - to co Cie na pewno optycznie skraca w tylu to podpiecie treny - spytaj, czy nie mozna na jeden/trzy guziczki - tak zeby zrobil sie trojkat z tylu - teraz masz 3 skracajace poprzeczne paski, a trojkacik rozszerzajacy sie do dolu na pewno wysmukli sukienke w tylu
5. upiecie bardzo ladne - podniesiony koczek/banan do gory - wlosow u Ciebie dostatek to na pewno cos Ci ladnie wyciagna na twarz ;) chociaz jak tak sie przygladam to taki luzny nisko upiety do tej sukienki i do Ciebie tez by pasowal :)

no i najwazniejsze - kochana - zmien plaszczyk - prooosze - ten jest taki  "nieslubny"- jest tyle rzeczy ocieplajacych do wyboru - etole, bolerka - polecam allegro ;)

podaje inspiracje (nie wiem jaki masz rozmiar, wiec tylko po fasonie szukalam):

http://www.allegro.pl/item276336722_bolerko_slubne_ocieplane_.html
http://www.allegro.pl/item270231236_sliczne_bolerko_slubne_.html

nie wiem jak sie zapatrujesz na futerka, ich tez jest troche ;)

bukietami to pewnie gioseppe Cie zaraz zarzuci ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

exitmusic

płaszczyk ma ogrzewać w drodze do koscioła :)  w kosciele mam zamiar być bez albo w jakimś bolerku. Panny Młode zimna nie czują, prawda ;-) Co tam, że to pod koniec grudnia :lol:
Jest mocno wciety w talii, nawet bardzo mocno, ale jak jest zapięty ;-) Z premedytacją kupiłam rozmiar mniejszy, żeby bardziej opinał sylwetkę. Co do guzików a raczej guziorów i reszty to czeka mnie dłuższa wizyta u krawcowej. A myślałam, że skończy sie na zmianie z dwu na jednorzędowe zapięcie i guzików :-?
Nawet nie wiecie jak cieżko jest znaleźć teraz płaszcz, który nie ma dwurzędowego zapięcia. Ja w takich wyglądam jakby mi piersi z szyi wyrastały ;-)

Callja masz u mnie piwo:) Zobacze co da się zrobić z tym V ;-)
Mój N. bardzo nie lubi Trinny (wg niego Trinnity ;-) ) i Susanah za to V  :-D  

Mama i Teściówka będą niepocieszone, że suknia "zbiednieje" o kwiatki   :-P

[ Dodano: 29-11-2007, 03:09 ]
futerko i etole odpadają. Wyglądam w nich jak dorosła wersja misia Knuta albo jeszcze gorzej;-)  I lenią się, więc garnitur Młodego mógłby nieciekawie wyglądać. W srode się dowiem na przymiarce czy mają coś do wypożyczenia. W innym wypadku pozostaje allegro albo ta krawcowa do której pójde z plaszczem.

zuzia

1. w żadnym wypadku nie zmniejszaj litery A. Pomyśl natomiast nad szerszą na dole halką. Szerszy dół sprawi, że talia będzie sie wydawała węższa. Wiem co mówię  :mrgreen:
2. żadnych rękawiczek, welonów z lamówką i innych takich. Za dużo grzybów w barszczu to niezdrowo :)
3. tak jak napisała calja - jeżeli ten płaszczyk ma być do tej sukienki - guziki absolutnie nie!
4. nie wiem jak z upięciem trenu - ja wybrałam kaskadę, ale u mnie to się ona chyba wyżej zaczynała. Jak patrzyłam na takie upięcie na 3 guziczki miałam wrażanie "kupra", ale mój tren był dość długi i z satyny więc inaczej to jest niż przy koronkach, tiulu czy tafcie :)

A tak BTW - bardzo fajnie wyglądasz.

mika

Cytat: "zuzia"w żadnym wypadku nie zmniejszaj litery A. Pomyśl natomiast nad szerszą na dole halką. Szerszy dół sprawi, że talia będzie sie wydawała węższa.

dokładnie tak

Cytat: "zuzia"żadnych rękawiczek, welonów z lamówką i innych takich

bleeeeeeee nawet o tym nie myśl

Cytat: zuziajeżeli ten płaszczyk ma być do tej sukienki - guziki absolutnie nie!/quote]

mi ten płaszczyk w ogóle nie pasuje do sukni ślubnej... ale jeśli się uprzesz to absolutnie bez tych guzików

ponadto żadnych kwiatów przy sukience

tachogti

Cytat: "exitmusic"Wyglądam w nich jak dorosła wersja misia Knuta
juz Cie lubie exitmusic :D

Wywal kwiatek :D I guziki z plaszcza tez koniecznie, moze atlasowy pasek zamiast nich? wiesz taki wiazany? i troche go w V jak mowia dziewczyny i podniesiony kolnierz :)
Olej rekawiczki bedziesz je zdzierac przed zalozeniem obraczki czy zrobisz cos ala Gilda?  :-P
Czy mialas na mysli te takie w szpicek bez palcow? Jesli tak to raczje nie pasuja do tej suki :D
Upiecie super  :-D
Welon jak upniesz pod kokiem to w niczym z okularami nie bedzie kolidowal, za to olalabym kolczyk i ciezkie kolie - na szyje cos minimalnego i cieniutkiego  :)
i grzywke moze jakas lzejsza? Albo bardziej wycieta - krotsza i w skos? zeby buzie Twoja bylo widac  :) Taka bardziej wyrazna - o to mi chodzi  ;-) Z okularami da to fajny efekt - wiem co mowie bo mialam grzywke i jestem okularnica  :mrgreen: Jak przestalam nosci grzywke to sie przestawilam znow na szkla kontaktowe  ;-)
No i na lapke bransoletka jakas grubsza moze byc .
Kwiatki gioseppe Ci zrobi bo ona w tym niezrownana...
Na trenach sie nie znam  ;-)
ale sie nagadalam  :mrgreen:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

goga

Popieram dziewczyny
rękawiczki - WON!!
kwiatki przy sukni - WON
jeśli ten płaszczyk koniecznie ma być - to guziki  wyrzuć

a tak w ogóle to bardzo sympatycznie wyglądasz :->
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

ja bym sie pozbyła tego płaszczyka
absolutnie nie pasuje

z pozostałymi radami narazie sie wstrzymam
poczekam na fotki z kolejnych przymiarek :)

nie jestem jakoś przekonana do tej kiecki

magdalinska

co do plaszcza-do przyłaczam sie do dziewczyn, natomiast nie podoba mi sie upiecie trenu - chyba ze to tylko tak tymczasowo, do przymiarki :)

Ja mialam podobna suknie do twojej - tren podpiety byl bardzo delikatnie, ladnie ukladalo sie z caloscia

aniak1211

Co do bukietu,wybierz kwiaty i kolor jakie ci einteresuja,
jak dla mnie lekko wiszacy,linia pionowa wusmukla,kwiaty wydluza.

sierpniowajulka

- Płaszczowi mówię drukowane NIE! :P W tym, co zaproponowała zwierzatko_mojej_mamy, byłoby Ci znacznie lepiej - smuklej i bardziej ślubnie.
- Zgadzam się co do trenu - spróbuj z upięciem które ułoży się w trójkąt.
- Nie zwężaj sukni.
- Odnoszę wrażenie, że te koronkowe ramionka są na Ciebie za szerokie - powiększają Ci klatę (ale nie chodzi mi o biust :P). Poproś krawcową, by Ci je delikatnie zebrała od zewnątrz. Myślę, że to mocno wysmukli sylwetkę.
- Nie zgadzam się z dziewczynami w kwestii fryzury - myślę, że najlepiej wyglądałabyś w wyprostowanych rozpuszczonych włosach lekko podniesionych od tyłu u nasady i w białej opasce ze wstążki do tego. Grzywka albo gładko na bok, albo prosta.
- Bez welonu i bez rękawiczek.
- Co do kwiatka z boku nie jestem chyba w stanie się wypowiedzieć... Z pewnością trochę dodaje w biodrach, ale jeżeli zmniejszysz ramiączka, to Twoja Figura dzięki niemu zrobi się kobieco-klepsydrowa. :)
- bukiet niewielki wiszący. Żadnych wielgaśnych chaszczy.  :mrgreen:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tachogti

Cytat: "sierpniowajulka"lekko podniesionych od tyłu u nasady i w białej opasce ze wstążki do tego
tak tez byloby super sierpniowajulka ma racje tylko jak pisalam zrob cos z ta grzywka bo Cie ona postarza Slonko  :-D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

golinda

1. płaszcz nie ten - to jest trochę jak kwiatek do kożucha, tylko w odwrotnej wersji, poza tym sprawia, że jesteś 2 razy większa
2. oczywiście bez rękawiczek i welonów z lamówką
3. nie wiem, ale dla mnie coś jest nie tak z tą sukienką - chyba nie jest za dobrze dobrana do Twojej figury, ale może to zdjęcie modelki na końcu tak wszystko spacza
4. fryzura bardzo ładna

gioseppe

hej
ja tak na szybko przejrzałam zdjęcia i powiedz mi
- ten płaszcz to dlatego, ze bylo Ci zimno, prawda? jesli nie to nie psuj sobie image i wybierz cos delikatniejszego :) on Cie strasznie powieksza!
- ramiączka zdecydowanie za szerokie do twojej budowy
- nie wiem czy nie jest za pozno - wydaje mi sie, ze najlepszym dla Ciebie rozwiazaniem byloby ulozyc te "pliski" w bok, wtedy wysmukli Ci talię, poziome pasy wedlug mnie lekko Cie poszerzają
- jeśli chodzi o kwiat - urwij go i sprobuj czy nie wygladasz delikatniej, najwyzej przyszyjesz spowrotem :)
- tył sprobuj jakos mniej choinkowato podpiąć, nie wygląda to zle ale sprobuj podpiac inaczej - nie wiem jak to wytlumaczyc - na srodku zbierz tren i podepnij pod tyłek, na gore i na dol, wybeirz ktora wersja lepsza - im mniej pufek tym lepiej :)
- bukiety potem przejrze i podesle :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zuzia

Cytat: "sierpniowajulka"- Zgadzam się co do trenu - spróbuj z upięciem które ułoży się w trójkąt
a ja nie jestem pewna. Bo może się zrobić "kuper".

kamelia04.08.2007

1. płaszcz nie pasuje do tej sukni
2. żadnych badziewiastych rękawiczek, lamówek na welonie i innych
3. kwiatek na out
4. obetnij tren, bo te zakładki, czy też podpięcie daja tragiczny efekt
5. włosy pozostaw rozpuszczone, bo masz ładne, a spiete pokazują to co można by zasłonić.

6. z dodatków czy też ozdób proponuję bukiet i będzie bardzo dobrze
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

sierpniowajulka

Cytat: "zuzia"sierpniowajulka napisał/a:   
- Zgadzam się co do trenu - spróbuj z upięciem które ułoży się w trójkąt   

a ja nie jestem pewna. Bo może się zrobić "kuper".
zależy, gdzie się podepnie - jak na pupie to kuper gwarantowany, ale jeżeli pod pupą to łagodnie spłynie w dół. :D

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia,  zawsze mozna poprzypinac szpilami na rozne sposoby a potem zdecydowac sie na jakies rozwiazanie - zrobic pod tylek na maksa, albo do kolan i w dwie warstwy - ale zeby byla trojkacik, a nie poprzeczne pasy... spojrz na zdjecie z tylu - sukienka zamiast sie rozkloszowac na dol posiada w kolanach rozszerzenie - na pewno da sie zrobic troszeczke mniej poziome ;)

www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: "sierpniowajulka"zależy, gdzie się podepnie - jak na pupie to kuper gwarantowany, ale jeżeli pod pupą to łagodnie spłynie w dół.
ja miałam kaskady - bardziej mi sie to podobało. Bo jak tren jest spory i gruby (np. satyna) to kuper i tak w zasadzie gwarantowany

kamelia04.08.2007

jeszcze raz ogladałam to zdjęcie podrasowane przez gioseppe i uważam, że szerokość sukni jest ok, skośne fałdy (czy tak to sie nazywa) dadzą lepszy efekt. Cos mi z ta koronka na ramionach/ramiaczkach nie pasuje.
Kwiatek do wyrzucenia, bo poszerza biodra i się robi nam gruszka

A w ogóle to masz symetryczną sylwetkę  :-D
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia,  to pokaz jeszcze raz swoje kaskady, bo nie pamitam - moze ladniej upiete i exitmusic bedzie miala lepszy wzor ;) ja wiem ze to przymiarki dopiero, ale od przybytku inspiracji glowa nie boli :D

www.annawilk.pl

zuzia

zwierzatko_mojej_mamy,
wrrrr... jakbym miała to bym dała.

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia,  cholerka... zapomnialam ;( psieprasiam ;(

www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Cytujja miałam kaskady - bardziej mi sie to podobało. Bo jak tren jest spory i gruby (np. satyna) to kuper i tak w zasadzie gwarantowany
jak pokażesz kiedyś te kaskady, to może przyznam, że fajnie...  :-P Zuzia, ale Ty się doczekasz kiedyś tych zdjęć?