PAN Jablonna

Zaczęty przez elizapj, 29 Lis 2007, 00:08:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

czy ktoras z Was tam byla na przyjeciu weselnym? miala tam swoje?

opinie?
co byscie zmienily?

ps. mam jakies deja vu, ze juz ten watek pisalam...ale moze to bylo na gw...  :-?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

elizapj, ja nie miałam tam ale byłam na przyjęciu weselnym u koleżanki jakieś dwa lata temu, to było przyjęcie trwające do ok. 21 czyli taki raczej obiad potem tort i zimny bufet, było super, jedzenie pyszne, ale z tego co wiem co się rozglądałam przed własnym ślubem to terminów brak - mają już zapisany prawie cały 2009 rok, i ceny dość wysokie

Ania14209

Ceny to mają może nie z kosmosu, ale zbyt wygórowane. Ja jak się dowiadywałam mniej więcej we wrześniu to Pani mi powiedziała, że liczą sobie około 300 zł za osobę ( w tym jest jedno z menu dostępnych na stronie ) + 6000 zł za wynajęcie sali + dodatkowo od ilości zużycia - tu chodzi o to, że np. na osobę jest przyznanych 2 herbaty, 1 kawa i 4 butelki napoju - jak goście wypiją więcej to doliczają to do końcowego rachunku.
Poza tym była tam jeszcze kwestia muzyki, zespołu, że nie może grać dłużej niż... - tu nie pamiętam godziny. Mgę sprawdzić w domu i jutro napiszę.
Też jeszcze była jakaś dodatkowa opłata - nie pamiętam. Sprawdzę i jutro napiszę.
A i jeszcze jedno. Ja dowiadywałam się mniej więcej na koniec sierpnia tego roku, to wolne terminy były na 2009. o 2008 można było zapomnieć na wstępie.  ;-)

mika

Cytat: "Ania14209"Ja jak się dowiadywałam mniej więcej we wrześniu

ja się dowiadywałam ale we wrześniu ubiegłego roku

Cytat: "Ania14209"około 300 zł za osobę ( w tym jest jedno z menu dostępnych na stronie ) + 6000 zł za wynajęcie sali + dodatkowo od ilości zużycia - tu chodzi o to, że np. na osobę jest przyznanych 2 herbaty, 1 kawa i 4 butelki napoju - jak goście wypiją więcej to doliczają to do końcowego rachunku.

wtedy ceny były nieco niższe tzn. menu zaczynały się od 160 -180 zł za talerzyk

Cytat: "Ania14209"A i jeszcze jedno. Ja dowiadywałam się mniej więcej na koniec sierpnia tego roku, to wolne terminy były na 2009. o 2008 można było zapomnieć na wstępie.  

już wtedy większość terminów na 2008 było zajątych a były też zajęte na 2009 :shock:

Ania14209

Z tymi terminami to też coś oni kręcą.
Kiedy pierwszy raz do nich zadzwoniłam w sierpniu - tak orientacyjnie się dowiedzieć to cały luty 2009 podono już był zajęty. Natomiast kiedy dzwoniłam po inne dokładniejsze informacje to był już dziwnie wolny. No i te ceny. Z roku na rok są bardziej cwani i sobie podwyższają.

elizapj

hmh..tez mnie te info o cenach dziwia...bo mi juz nie pamietam ile powiedzieli...ale jak sobie policzylam te 6000 podzielona na ilosc gosci, plus sredni koszt talerzyka jaki mi podano (powiedzili, ze on sie rozni glownie ze wzglwdu na to co sobie ludzi zazycza serwowac) to mi PAN wychodzil relatywnie srednio drogi (wsrod wawskich ofert) a porownywalam ze 25 miejsc w wawie i okolicach...

terminami sie nei przejmuje, bo sie u nich zabukowalam dosc dawno temu...tylko..nadal nie znam nikogo kto tam byl na weselu ( no poza teraz mika9983:), by miec jakies fachowe wskazowki na co tam trzeba im zwrocic uwage, a ile mozna zaufac ze zrobai dobrze sami...i stad ten moj post.

wskazowki jakich szukam to, np. moim tesciom przeszkadza, ze klada jeden obros, a nie 2..ja bym na to nie zwrocila uwagi, ale akurat ich tam zaprowadzilismy w jakas sobote i juz byly przygotowane stoly na wesele...
ktos inny znowu tam byl na slubei cywilnym i mi mowil, ze obsluga nie za bardzo wyrabia sie ze zbieraniem kieliszkow, wiec goscie odstawiaja na parapety etc..

Ania14209

Popytam swoich znajomych - być może ktoś był, jako że mieszkamy blisko. Popytam i jak będę coś wiedziała to oczywiście dam znać. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że nie da się zliczyć ile kto i czego np. wypił, a po imprezie dostaje się rachunek, który wcale nie musi być adekwatny do zużycia.
Zresztą zajrzę dziś w domu do swoich notatek, które mam od nich i zobaczę co oni tam jeszcze mówili. I jutro napiszę.
;-)
Ja z tej lokalizacji zrezygnowałam z kilku powodów, ale na szczęście znalazłam inny też równie ładny dworek, gdzie mam wszystko wyłożone na tacy za co płacę. Miejsce sprawdzone.

elizapj

Cytat: "Ania14209"Popytam i jak będę coś wiedziała to oczywiście dam znać.
dzieki:)