mój nowy/stary poniemiecki dom :) zdjęcia salonu

Zaczęty przez damka, 17 Lis 2014, 11:18:17

damka

na razie muszę zbić poziom prolaktyny ...

marax

ale jak zbijesz to pokoj warto jakiś dodatkowy zaplanować> sorry że ci nie odpisałam ale nie miałam nikogo dobrego do polecenia i zapomniałam odpisać na pw.

Kasia

Damka, czyli na dole tylko kancelaria?
Ten pokazany poziom to wszystko mieszkalne czy masz jeszcze jakieś pieterko?

damka

nie, ja żartuje. Na dale ma być duża łazianka i  może nawet sypialnię tam przeniosę.

damka

Cytat: marax w 02 Lut 2015, 21:52:08sorry że ci nie odpisałam ale nie miałam nikogo dobrego do polecenia i zapomniałam odpisać na pw.

nie szkodzi, już znalazłam :)

margareta

A ta piwnica nie jest trochę wkopana w ziemię? Moim zdaniem zamiast sypialni bardziej pasuje tam piwniczka z winem ;) tzn jakiś barek, kino domowe, biblioteczka, miejsce do słuchania płyt, ewentualnie siłownia.
http://bi.gazeta.pl/im/2/9509/z9509422Q,Piwnice-mozna-wykorzystac-nie-tylko-jako-przestrzen.jpg
http://www.wgn.pl/ilustracje/1401092258.jpg

Kasia

kuchnia z ta jadalnia do piwnicy :) a salon i pokoje na góre :)

salsa

Damka,no własnie dobre pytanie padło : co z dziecinnym pokojem?
jesli jest w planach dziecko to lepiej uwzglednić ten pokoj juz teraz - przeceiż nie bdziesz pózniej od nowa robić remontu ;)

nie wiem jaka ta piwnica jest ale ja bym raczej nie zrobiła w piwnicy spialni czy dziecięcego, miałabym wewnętrzy opor
szybciej bym tam wrzuciła kuchnie albo tą strefę relaksu

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

no kuchnia i strefa relaksu super by była w takiej piwnicy, jeszcze jak ktos lubi jakis bilard, rzutki czy trambambula :D barek z alkohilem, rzutnik :()
oj przydałaby mi sie taka piwniczka :D

Kasia

powtórze kolejny raz, bardzo mi szkoda by było tej powierzchni na głownym pietrze na tę strefę ZEN ;)

margareta

No, na strefę ZEN idealna jest piwnica. Poza tym, nie wiem, może to tylko złudzenie, ale wydaje mi się, że w części kuchennej niewiele szafek się zmieści. I to wejście do łazienki z kuchni.... :/ Pisałam niedawno w innym wątku, że byłam w mieszkaniu, gdzie wszystkie odgłosy z kibelka było słychać przy stole w salonie.

wrobelek0403

wiedziałam, ze w koncu ktos zapyta o pokoj dziecinny ;D czekałam tylko kto pierwszy ;D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Dziecięcy, błagam :D Dziecinna moze byc osoba, ktora zachowuje sie jak dziecko.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

damka

nawet mi do głowy nie przyszło ze mam ten pokój organizować :)

iksa_nl

juz organizowac moze nie, ale zaklepac pod niego miejsce ;)
myslec perspektywicznie ;)

marax

Nie musisz skoro chcesz z Nin mieszkać do pełnoletności w sypialni to tak moze zostać :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez bym sobie na Twoim miejscu zaklepala pokoj, najgorsze dla mnie bylo oddanie mojego cudownego zrobionego gabinetu potworowi lol lol do tej pory mi smutno z tego powodu :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Zwierz wiem co czujesz zaraz szykuje mi sie to rozstanie a spędziłam tam tyle bezsennych nocy nad książkami :(

salsa

oddanie gabinetu to jeszcze poł biedy, pomyście sobie jaki jest ból, jak trzeba rozwalić świeży remont i wykroić pokoj, ktorego nie ma ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: salsa w 04 Lut 2015, 15:23:37
oddanie gabinetu to jeszcze poł biedy, pomyście sobie jaki jest ból, jak trzeba rozwalić świeży remont i wykroić pokoj, ktorego nie ma ;)
no nie zgodze sie - gdybym miala w czym kroic to w podskokach bym zaplacila kolejne pieniadze, zeby wykroic

ja se gabinet z dupy najwyzej wykroic moge, bez zainwestowania jakichs 300 000 na zmiane mieszkania
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

OK przepraszam jeżeli cię uraziłam nie taki miałam zamiar.

damka

póki co mam taką myśl że nie chce zapeszyć i teraz robiić pokój dla dziecka. Mam lekki stres ze jestem już nieco spóźniona w kwestii prokreacji i napawa mnie to lękiem..

nionczka

Cytat: damka w 04 Lut 2015, 16:02:15
póki co mam taką myśl że nie chce zapeszyć i teraz robiić pokój dla dziecka. Mam lekki stres ze jestem już nieco spóźniona w kwestii prokreacji i napawa mnie to lękiem..
Nie jesteś, nie stresuj sie. Zrób dom bez perspektywy, a zaraz sie okaże, ze dodatkowy pokój jest potrzebny. Ot, przewrotność losu.

nionczka

Weź pod uwagę w planowaniu pokój gościnny. Wtedy nie zapeszysz. Potem gość może zostać na wiele lat, na stałe nawet.
My teraz bierzemy sie za wykańczaniem poddasza, bo J. Dostaje eksmisje z gabinetu i musi oddać pokój  małej.