złota (oby!) jesień

Zaczęty przez ddu, 27 Sie 2014, 17:50:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: mayagaramond w 11 Lis 2014, 16:07:58czy ja wiem lol

:highfive:

mnie zakupy za grosze nie cieszą, bo potem tych szmat nie szanuję i wcale się w nich bosko nie czuję :D

inkageo

Imagine there is no hate

inkageo

Drogie rzeczy to ja lubię dostawać :D
Imagine there is no hate

wrobelek0403

a ja tam lubie sobie upolowac "okazje" :D tylko rzadko mi sie zdarza :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Zakupy za grosze ucieszą mnie tylko jeśli upoluje coś ekstra za fajne pieniądze, naturalne materiały i porządne wykonanie. W weekend upolowałam w second hand śliczny kaszmirowy sweterek za 35€.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

A coś drogiego lubię sobie kupić, bo to oznacza dla mnie niezależność i porostu mnie cieszy, że mogę sobie sama na to pozwolić.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

Cytat: mayagaramond w 11 Lis 2014, 22:33:57
Zakupy za grosze ucieszą mnie tylko jeśli upoluje coś ekstra za fajne pieniądze, naturalne materiały i porządne wykonanie. W weekend upolowałam w second hand śliczny kaszmirowy sweterek za 35€.
o tak mnie nie cieszy zakup za 15 zł w sklepie ponieważ w 99% to po kilku praniach jest już mało efektowne. Ja wole mieć kilka dobrej jakości ciuchów niż szafe szmat.

inkageo

Cytat: mayagaramond w 11 Lis 2014, 22:37:12
A coś drogiego lubię sobie kupić, bo to oznacza dla mnie niezależność i porostu mnie cieszy, że mogę sobie sama na to pozwolić.
O tak, niezależność też mnie cieszy. Że mogę sobie sama kupić samochód, czy 1000 litrów oleju opałowego :D Ale jak wydałam ponad 450 zł na szpilki (raz mi się zdarzyło) to jednak towarzyszyło temu nieprzyjemne uczucie. Może gdyby były przecenione z 1000 na 500 to byłoby mi łatwiej. Nie lubię cen regularnych :D

A co myślicie o tym? Szukam stroju na andrzejki, impreza raczej elegancka.
http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/dresses-5/lj135-99x/jumpsuit-with-pockets
Imagine there is no hate

inkageo

A z tym skąpstwem to mi zostało jeszcze z czasów "młodości". Mama mnie zawsze namawiała do kupowania rzeczy droższych i porządniejszych, kończyło się to najczęściej sponsoringiem z jej strony. Uwielbiałam wspólne zakupy :dreaming:
Imagine there is no hate

marax

inka ciekawe jak to na zywo wygląda bo mohito często rozczarowuje

mobka

mayagaramond

O raju, spodnico-spodnie, nosiłam jako  15-latka. Ciekawa jestem jak na żywo by wyglądało.

inkageo

Chyba zamówię i zrobię zdjęcia, stacjonarnie u nas nie ma..

A a propos kupowaniu szmat za grosze..ta marynarka jest serio fajna i dobrze uszyta, tylko czarny źle uchwycić na zdjęciach. Dzisiaj pierwszy raz ją założyłam i na pewno będę nosić kilka lat, bo dobrze się w niej czuję. Staram się już od kilku lat nie kupować rzeczy tylko dlatego, że są przecenione. Muszę uznać je za potrzebne i naprawdę fajne.
Imagine there is no hate

golinda

my stwierdziłyśmy z Inką, że w tych sklepach rozpylają jakieś gazy zniekształcające rzeczywistość, bo tam zawsze się wszystko bardziej podoba niż potem w domu :D

mobka

Do mnie dzisiaj przyszła marynarka z re i jeansy. Marynarka super. Spodnie za duże :(

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 12 Lis 2014, 18:59:51
zwierz.
ale wiesz na stronie a w realu to dwie różne rzeczy
no wiem, ale to ktoras z tych dolnych?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Ja na stronie re znajduje fajne rzeczy a na zywo potem sie okazuje masakra. :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Cytat: golinda w 12 Lis 2014, 18:27:31
my stwierdziłyśmy z Inką, że w tych sklepach rozpylają jakieś gazy zniekształcające rzeczywistość, bo tam zawsze się wszystko bardziej podoba niż potem w domu :D
o tak !! ja juz nawet do RE nie wchodzę, co prawda rzadko mi się coś tam udawało kupić, ale jak juz kupiłam to zawsze zwracałam, beznadziejne ciuchy, materiały, wykonanie i jeszcze w tle mega wyzysk w Bangladeszu - za duzo NIE ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

Salsa, to gdzie kupujesz? W Mohito? To samo Lpp  ;)

salsa

Mobka-napisałam "w tle" co oznacza, ze jest to dodatkowe NIE - taka kumulacja ;)

wiem, ze mohito to ten sam koncern, ale ciuchy mają duzoooo fajniejsze, porządniejsze i lepsze fasony- dlatego daję się skusić ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

:Moim zdaniem to w jednym i w drugim można trafić. I źle  i dobrze, w tych samych proporcjach. Tylko mohito ma większą część asortymentu w twoim stylu, Re bardziej zróżnicowaną.