złota (oby!) jesień

Zaczęty przez ddu, 27 Sie 2014, 17:50:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

eee, kolczyki zawsze zdejmuję, pewnie i tak same by spadły w nocy. poza tym przecież codziennie zakładam inne, nawet zmieniam w ciągu dnia
obrączki nie lubię, jest z żółtego złota i nie podoba mi się
poza tym w ogóle nie podobają mi się obrączki na palcach, ani to wg mnie ładne, ani... no nie wiem... czemu to ma służyć?

konwalia

Ja obrączki nie noszę, bo sama nie będę, a P juz nie da się powiększyć więcej

wrobelek0403

dla mnie obrączka to symbol, troche tez taki przekaz "jestem zajeta". ja miałam z białego złota, zółtego jak wiadomo nie lubie :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

dlatego ja mam maluska obraczke, ktora nosze na jednym palcu z zareczynowym, i wyglada to jak jeden pierscionek lol lol lol a w ogole chce sobie obraczke zmienic, na bardziej "glamour" lol

Justynna

No to się wyłamię. Noszę obrączkę cały czas, zwykłą, prostą, z żółtego złota ;D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 01 Paź 2014, 19:55:33
dla mnie obrączka to symbol, troche tez taki przekaz "jestem zajeta". ja miałam z białego złota, zółtego jak wiadomo nie lubie :D

mhm, znam takich co noszą i nie przeszkadza im to w skokach w bok

inkageo

Ja lubię swoją obrączkę, wcale o niej nie myślę i mi nie przeszkadza, nie zdejmuję jej nigdy.
Imagine there is no hate

salsa

ja noszę na stalę tylko obrączkę i pierścionek zaręczynowy
resztę zakładam wedle upodobań i sciągam na noc
ale ubolewam ze teraz cięzko mi nosić długie (albo wiszące) kolczyki, które uwielbiam - bo Aleks jak tylko widzi to chce ogladać ciągnąć itp - a nie zawsze robi to delikatnie ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

didi_loczek

Cytat: Justynna w 02 Paź 2014, 09:03:02

Ja też.

rubin04

ja obrączkę zawsze,
zaręcznowy też,
inne perdzionki to od wielkiego dzwonu (a mam takie z duzymi kamieniami, w tym piękny po babci z alesandrytem :) )

Kolczyki mam - zawsze te same, nie sciągam w zasadzie - małe perły. Inne nosze jak mi się przypomni albo na wyjscie.
Ale bez tych małych perełek bym się źle czuła.

mika

Ja tez noszer obraczke i zareczynowy na jednym palcu, zawsze, z zoltego zlota. Kolczyki malutkie tak samo, zmieniam jak Ruibin albo jak mi sie przypomni albo jest okazja, ale tez nie moga nosic wiszacych bo Leo ciagnie, wiec czasem zmieniam w pracy na wiszace. Nosze tez stale łańcuszek z trzema serduszkami ktore dostalam od meza po slubie i po urodzeniu dzieci, tez z żółtego zlota.

zuzia

wrobelek0403
w yes w dziale produktowym sprawdzą czy gdzieś się nie znajdzie twój kolczyk :)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

Cytat: Justynna w 02 Paź 2014, 09:03:02

ja też i bardzo lubię :)
często jest to jedyna moja biżuteria.
W kolczykach soać nie mogę , o mnie uszy bolą w nocy i sie budzę

goga

Ja do tej pory obrączkę zdejmowałam jedynie w szpitalu, dla mnie to symbol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

callja

Bez obrączki nie wychodzę z domu (czegoś mi brakuje... zdarzało mi się wracać, jeśli się zagapiłam ;) ), ale po mieszkaniu w niej nie chodzę. Zegarek też ściągam - a traktuję go trochę jak bransoletkę, bo trochę ją przypomina ;) Bransoletki jakieś mam, niektóre nawet ładne, wszystkie dostałam w prezencie i... żadnej nie noszę. Zawsze o coś zahaczę, szarpnę, drażnią mnie. Właściwie nie są mi potrzebne :hmm:
Pierścionki czasem... oglądam, raz na ruski rąk nawet coś zmierzę dla zabawy ;) podobają mi się wzory a'la art deco, ale pewnie i tak bym go nie nosiła. Mam coś po mamie, ale moje nieduże ręce z przykrótkimi paluszkami wyglądają dość dziwnie ozdobione dużym pierścieniem z wielkim kamieniem :// może kiedyś przetopię, ale nie potrafię  na razie, za bardzo kojarzy mi się z mamą. Złote obrączki po cyrkach + kilku epizodach zjeżdżania z palców zamieniliśmy na bbbbb proste tytanowe, i nosimy je chętnie. Pasują do wszystkiego i łatwo się je odświeża.

Kolczyki uwielbiam, mam ich sporo, dobieram do ciuchów i nastroju. Raczej są zwisające, ale nie za duże, no i nie mogą być za ciężkie - nie lubię, gdy kolczyk rozciąga mi dziurkę w uchu. Na noc ściągam. Oczywiście złotych w kolekcji brak, nie stać mnie na to, plus żółtego złota nie noszę w ogóle.

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

magdalinska

obraczke rzadko nosze, podoba mi sie bardzo, białe złoto, ale co z tego, jak rano zawsze w biegu i zapominam załozyc

justynaaaa2

ja obrączkę i pierścionek też zawsze noszę od momentu jak je założyłam :) jedyna sytuacja kiedy ściągnęłam na dłużej (kilka dni) to jak szłam do szpitala
do tego mam jeszcze bransoletkę pandory, której też w ogóle nie ściągam, bo sama nie umiem jej rozpiąć ;)
żadnej więcej biżuterii nie noszę, nie lubię, nawet na jakieś ważniejsze okazje nic nie zakładam

ddu

ja obrączkę zdejmuję tylko, kiedy zagniatam ciasto :D

ale teraz schudły mi palce, jak tak dalej pójdzie, to zgubię

kiedyś lubiłam pierścionki, nosiłam, mam kilka ładnych. a teraz nie umiem nosić.
za to wisiorki uwielbiam . bransoletka, jak już pisałam, prawie zawsze. kolczyki często

noelka84

ja tylko nosze obraczke i zareczynowy na jednym palcu i dziwnie sie czuje jak wyjde z domu bez, tak lyso:) natomiast w domu jak wchodze od razu zdejmuje bo mi przeszkadza. innych pierscionkow nie posiadam.

jedyne co nosze na codzien to uwielbiana i wciaz zbierana branzoletke pandory i jakies male kolczyki

na szyki tez lancuszek bardzo delikatny svarowski uwilebiam ta marke

jak gdzies idziemy w gosci to bawie sie w jakies kolczyki dluzsze ladniejsze a na codzien malutkie

marax

ja obrączki nie noszę od czasu jak musiałam ją szukać na smietniku szpitalnym w pojemniku na materiały zakaźne ( kawałki ludzkich tkanek, zakrwawione prześcieradła itp). Włożyłam sobie ją do bluzy zabiegowej weszłam na operację i wychodząc wyrzuciłam bluze do kosza ( była jednorazowa). Szukanie obrączki to było niezapomniane doświadczenie .............. Pocieszyli mnie w szpitalu że średnio raz w miesiącu ktoś tam obrączki szuka :)

golinda

marax, hahaha dobre story :D

aniak1211

:D

ja obraczke zdejmuje jak zagniatam ciasto,tak nosze zawsze i wszedzie:)
Innej biżuterii mam bardzo malo,czasem założę kolczyki jak mi sie przypomni,
musze sobie nowe sprawic:)

ishka82

na co dzień noszę obrączkę, pierścionek zaręczynowy, łańcuszek z zawieszką i kolczyki :) wszystko wieczorem ściągam z siebie, a z rąk, to zawsze jak tylko do domu wejdę ;D bez obrączki i pierścionka czuję się "goła", kolczyki codzienne mam jedne, przywiezione z podróży poślubnej, czasem na jakąś okazję zakładam inne, bransoletek nie nosze wcale, jakieś wisiory itp. czasem, bardzo rzadko, w ogóle na szyi nie nosiłam zazwyczaj nic, teraz ten łańcuszek, który dostałam od A. na zeszłoroczne święta BN :)

rudasekawf

Cytat: Justynna w 02 Paź 2014, 10:03:02No to się wyłamię. Noszę obrączkę cały czas, zwykłą, prostą, z żółtego złota Grin
to tak jak ja :)