złota (oby!) jesień

Zaczęty przez ddu, 27 Sie 2014, 17:50:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

wróbel świetne wygląda sz
kupuj
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

tiliam

To ja sie wyłamie, dla mnie zdecydowanie za duzy dekolt!
Pisze o sukience wróbla ;)
Ale poza m dekoltem to bardzo fajna!

marax

Wróbel leży swietnie ale ten dekolt di pracy nie wypada a jak nie do pracy to gdzie ?

inkageo

Imagine there is no hate

ddu

Cytat: marcheewka w 07 Lut 2015, 18:18:33to gdzie kupować?? Szukam dobrej gatunkowo marynarki, w fajnym kolorze i nic...
Widziałąm ładny kobaltowy żakiet na stronie orsay(:-)) i w swej naiwnosci pomyślałam, że może być fajny i pojechałam go przymierzyć. O matko, ledwo do znalazłam, bo przecież nie tak go sobie wyobrażałam :-) masakra!

A mango? podoba mi sie ten niebieski , tylko nie wiem jaka jakosć

wszystkie wymienione to "tanie" sieciówki
szukałabym choćby w taranko lub innych sklepach specjalizujących się w szyciu marynarek

ja sobie np. nie wyobrażam, żeby mój mąż chodził do pracy, do sądu w marynarce z H&M.
no wiadomo, że wólczanka, bytom itp (choć Szym akurat garnitury szyje u krawca. mamy tu mistrza krawiectwa, kt. szyje za tyle, co wólczanka, a przynajmniej nie protestują mu pod zakładem żadne szwaczki ;) )

marax

Tylko ona jest obcisła i to coś pod spodem moze być widać plus bedzie gorąco ( mi by było )

marax

Ja nie lubię mieć niczego pod spodem . Nawet podkoszulka mnie drażni muszę mieć wersje proste :)

wrobelek0403

Cytat: doda w 09 Lut 2015, 20:55:38
no pewnie że coś pod spód, na stówę wróbel nie pójdzie w wystającym staniku do roboty lol lol

no pewnie :D :D

dobra, kupiłam.

INKA sie pytała jaki rozmiar, kupiłam 36.

a propos marynarek, zmierzyłam 3 przepiekne!!! i w bardzo przyzwoitej cenie ok. 250 zł. niestety rozsądek mnie powstrzymał przed kupieniem ;D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: marax w 09 Lut 2015, 21:01:10
Tylko ona jest obcisła i to coś pod spodem moze być widać plus bedzie gorąco ( mi by było )

to gruba tkanina plus podszewka, nic nie bedzie widac :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

a nie będzie ci goraco ? Mnie jest w robocie zawsze za gorąco. Chodzę w krótkim rękawku . Fartuch z długim mnie dusi a one są lniane/bawełniane.  Ile ta sukienka bardzo ładna.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 09 Lut 2015, 20:54:04ja sobie np. nie wyobrażam, żeby mój mąż chodził do pracy, do sądu w marynarce z H&M.
dlaczego?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Lut 2015, 22:05:00
dlaczego?
eee daj spokój jak one wyglądają jak szmata przeważnie.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marax w 09 Lut 2015, 22:06:07
eee daj spokój jak one wyglądają jak szmata przeważnie.
ja nie pytam o wyglad - ddu napisala, ze z H&M, "przewaznie" to nie "zawsze", poza tym nie rozmawiamy o kupnie czegos, co wyglada jak szmata, bo jest tanie, tylko kupnie czegos z H&M, bo jest z H&M

www.annawilk.pl

inkageo

Wróbelku zazdroszczę :)

Czyli na mnie 34 będzie raczej za duże. Mam ten problem z polskimi firmami.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

marax nie bedzie. u nas w pokoju jest chłodno, a ja tez głównie siedze.

no P tez zaopatrzył się w parę porządnych garniturów do nowej pracy. I te jakosc po prostu widac, one są skrojone idealnie, nic sie nie ciągnie, nie marszczy, nie wisi. Ostatnio go ze sprzedawczynią namowiłysmy na dosc wąskie jak na niego nogawki, wyglada obłędnie :D :D

Miał wczesniej pare marynarek z Re i to były zakupy na jeden sezon ;D po 3 praniach do wywalenia ;D

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 09 Lut 2015, 22:09:32
Wróbelku zazdroszczę :)

Czyli na mnie 34 będzie raczej za duże. Mam ten problem z polskimi firmami.

a wiesz, jak ją mierzyłam, to pomyslałam o Tobie. I ze 34 moze byc za duze :/ i nawet powiedziałam sprzedawczyni, ze mogliby poszerzyc rozmiarówke, bo jak ja nosze 36, to co mają powiedziec dziewczyny 10 kilo chudsze ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 09 Lut 2015, 22:12:08
skończmy z mitem, że sąd to jest miejsce jakiejś wielkiej elegancji :)
może jeden czy drugi sędzia czy adwokat kupuje garnitury od hugo bossa albo szyje u krawca, czego i tak pod togą nie widać, za to reszta chodzi ubrana po prostu normalnie, jeśli nie zwyczajnie, a spod togi sterczy sweter.

tez wychodze z takiego zalozenia, do teatry ludzie lataja w jeansach, a ja na przyklad teatr powazam bardziej niz sad, moze to nierozsadne ;) stad moje pytanie o pietnowanie H&M w sadzie i w pracy ;D

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: doda w 09 Lut 2015, 22:12:08skończmy z mitem, że sąd to jest miejsce jakiejś wielkiej elegancji :)
może jeden czy drugi sędzia czy adwokat kupuje garnitury od hugo bossa albo szyje u krawca, czego i tak pod togą nie widać, za to reszta chodzi ubrana po prostu normalnie, jeśli nie zwyczajnie, a spod togi sterczy sweter.

nad czym bardzo ubolewam. Nie chodzi przeciez o to, zeby wydawac niewiadomo jakie pieniadze na ciuchy, ale jednak sedzia powinien wygladac porządnie. Na sali siedzi w todze, ale najpierw na te sale idzie przez korytarz.

Mnie szef uczył, ze ktos w tyym kraju musi trzymac poziom ;D a to była dyskusja po wizycie w teatrze, gdzie ludzie byli w jeansach. Pora umierac...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 09 Lut 2015, 20:55:09
polecam tekst : http://mrvintage.pl/2015/02/drogie-panie-wy-kupujecie.html#more-6599
a co do tekstu to nie rozumiem sie przyznam wcale ;) oprocz oczywistej oczywistosci, ze skoro sie buli 1700 pln za cos, co w tanim sklepie jest za 270, to z dwoch powodow 1. sklad, 2. szycie - jesli sklad jest do dupy to istotnie baby sa debilkami, natomiast to, ze kupuje sklad gorszy za te 290,  bo mi sklad lata i powiewa (pomijajac brak kasy) to o co mu chodzi? nie jest to rozsadne wyjscie z sytuacji?

www.annawilk.pl

marax

Moim zdaniem pewnych rzeczy nie powinno się kupować tanio. Lepiej jedna porządna marynarka do roboty niż 10 szmat. Oczywiście jak ktoś chodzi w marynarkach do pracy i jest to tam wymagane.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marax w 09 Lut 2015, 22:18:22Lepiej jedna porządna marynarka do roboty niż 10 szmat.
nie nosze marynarek ;) nie nosze niczego, co ma fason klasyczny i nie zmieni mi sie przez najblizszych 5 lat. mam jeden klasyczny garnitur, ktory zalozylam raz w zyciu w 2007 roku,  za pranie chemiczne dalam tyle, ze mi sie plakac chcialo ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Lut 2015, 22:21:27za pranie chemiczne dalam tyle, ze mi sie plakac chcialo

tzn ile? ja płace jakies 30 zł, hmmm

zwierzu, jak sie nosi garnitury na codzien lub prawie codziennie, to taki hm po 6 miesiacach jest do wywalenia. hugo bossa nie da sie zarznąc w 5 lat (sprawdzone) :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 09 Lut 2015, 22:20:42natomiast zgadzam sie z wróblem że lepszą jakość widać.
szczególnie właśnie w marynarkach , żakietach
no przeciez sie zgadzam ;) ale w h&m tez sie zdarza lepsza jakosc ;) nie boska jakosc, ale to akurat na dwoje babka wrozyla - T. mial spodnie z pierre cardin, ktorych moze i jakosc bylo widac, ale do pierwszego prania, aa wyciuraly sie 10x szybciej niz z zary lol

www.annawilk.pl