złota (oby!) jesień

Zaczęty przez ddu, 27 Sie 2014, 17:50:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

oj Maya -dzieki za chęci -ale w  takich to juz w ogóle się nie widzę....  jak gdzieś dorwę  to specjalnie dla ciebie przymierzę  :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

o tak :)    w ołówkowych najlepiej się czuję :)

marcheewka

Cytat: mayagaramond w 05 Sty 2015, 19:00:38
Callja - to jest puchówka.

ale jak puchowka, jak w składzie
100% Nylon.Inne 79%Poliester,14%Wiskoza,7% Elastan

puchówka dla mnie to kurtka puchowa czyli z puchem w składzie.

mayagaramond

Cytat: marcheewka w 06 Sty 2015, 00:32:46ale jak puchowka, jak w składzie
100% Nylon.Inne 79%Poliester,14%Wiskoza,7% Elastan
Ale o jakim składzie mówisz? Chyba nie mojej kurtki?

callja

goga - z sukienek na zdjęciach jeśli już, to zarowa. A figurę masz, że klękajcie narody :dreaming:

maya - dzięki za info, że puchówka, to nawet ok, bo marznę cięgiem ;) ale kaptura jak widzę brak?? :hmm:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mayagaramond

Kaptura nie ma, tylko kołnierz, który można postawić.

ddu

Goga, bardzo mi się podoba ta niebieska, kt wstawiła maya
Ołówkowa
Rozważasz?

zwierzatko_mojej_mamy

a tak jak od mayi ostatnia, tylko zielona z jedwabiu mam do sprzedania ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

co sądzicie o tym płaszczu? Szukam czegoś klasycznego, zwykłego na codzień

http://www.zalando.pl/benetton-plaszcz-welniany-plaszcz-klasyczny-fioletowy-4be21p000-i11.html

podoba mi sie ten fiolet i jeszcze brąz
http://www.zalando.pl/benetton-plaszcz-welniany-plaszcz-klasyczny-brazowy-4be21p000-n11.html

kupiłam wczoraj w zarze coś podobnego do tego -  tez ze stojką ale bez tej sprzączki, na zamek, podobny fason
http://allegro.pl/990-zara-welniany-plaszcz-dlugi-dyplomatka-34-36-i4957423619.html

no i zastanawiam się czy nie zmienic na ten benettona

goga

Pokaże ;) ddu potrzebuję na 6.02 i wolałabym przymierzyć, popatrzę w stacjonarnych

Norka

Marchewka, mam dokładnie ten granatowy (to nie jest fiolet) Benettona, który wkleiłaś. Kocham go, krój odejmuje dobre 5 kg i jest całkiem ciepły. Jedyny minus za łapanie niteczek i innego śmiecia, ale wiele płaszczy tak ma ;D

marcheewka

Cytat: Norka w 06 Sty 2015, 16:06:06
Marchewka, mam dokładnie ten granatowy (to nie jest fiolet) Benettona, który wkleiłaś. Kocham go, krój odejmuje dobre 5 kg i jest całkiem ciepły. Jedyny minus za łapanie niteczek i innego śmiecia, ale wiele płaszczy tak ma ;D

Cytat: Norka w 06 Sty 2015, 16:06:06

właśnie ten mi sie podoba, choć M mówi, że lepszy brąz.

A powiedz jak tam z rozmiarówka? Bo dla mnie benetton ma zaniżona rozmiarówkę, zawsze muszę tam brać większy rozmiar niz noszę.

Zastanawiam sie nad 40, bo on jest cienki i ewentualnie sweter chcę ubrać.

Ten z Zary ma 80% wełny, a kosztował po przecenie 269 zł ;), ten Benetton 60% więc też powinien byc w miarę ciepły.

Na mrozy mam puchówkę, ale jak jest 10 stopni na plusie ( jak tej zimy) to mi za gorąco. Zresztą ja wszędzie autem jeżdżę.

Norka

Noszę zwykle 36-38 a w tej włoskiej rozmiarówce mam 42, czyli UK 10. Spokojnie zmieści się sweter pod spodem, nie musisz brać większego.

marcheewka

Cytat: Norka w 06 Sty 2015, 16:37:12
Noszę zwykle 36-38 a w tej włoskiej rozmiarówce mam 42, czyli UK 10. Spokojnie zmieści się sweter pod spodem, nie musisz brać większego.

czyli taki jak noszę? dzięki

tylko opinie na zalando są, że on jest większy niż sie nosi...

Norka

Cytat: marcheewka w 06 Sty 2015, 17:02:31tylko opinie na zalando są, że on jest większy niż sie nosi...
Może dlatego sweter wchodzi ;)

mayagaramond

Cytat: marcheewka w 06 Sty 2015, 17:02:31czyli taki jak noszę? dzięki

Nie, bo Benetton ma włoską rozmiarówke,  jeśli nosisz normalnie 36 to potrzebujesz 42.

golinda

Cytat: mayagaramond w 06 Sty 2015, 18:00:41Nie, bo Benetton ma włoską rozmiarówke,  jeśli nosisz normalnie 36 to potrzebujesz 42.

Chyba 40? :hmm: tak jest 4 oczka w dół...

golinda

Cytat: Norka w 06 Sty 2015, 16:37:12Noszę zwykle 36-38 a w tej włoskiej rozmiarówce mam 42, czyli UK 10.

No, czyli 38

mayagaramond

marcheewka

Cytat: mayagaramond w 06 Sty 2015, 00:34:39
Ale o jakim składzie mówisz? Chyba nie mojej kurtki?

aa, sorry
myślałam, że piszesz o tej, co ddu pokazywała

marcheewka

Cytat: mayagaramond w 06 Sty 2015, 18:00:41
Nie, bo Benetton ma włoską rozmiarówke,  jeśli nosisz normalnie 36 to potrzebujesz 42.

benetton tak, ale tutaj w zalando jest  rozmiarówka eu rozm 38=IT44

pisałam ,ze rozmiar taki jak noszę eu, nie większy

goga

czy w zarze jest opcja "sprawdź dostępność w  sklepie" bo nie mogę znależć