ostatnia wieczerza versus wyspa rozbitków

Zaczęty przez 5czwartych, 26 Lis 2007, 12:49:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

5czwartych

dla rozbitków z dedykacją specjalną dla zwierzatka_mojej_mamy z wiadomych przyczyn :P

http://www.perfecttableplan.com/

wg mnie wysepki są lepsze bo:

-ludzie nie są zacementowani na miejscach siedzących
-więcej tańczą
-sprzyja to łażeniu i migracjom międzystolikowym
-szybciej i sprawniej działa obsługa
-łatwiej się poruszać po sali tak ustawionej

w polandii nadal się tego boją, natomiast w królestwie ślubów czyli juesej nie bez przyczyny 99% wesel jest tak robiona...

zuzia

Cytat: "5czwartych"wg mnie wysepki są lepsze
to wszystko zależy od okoliczności. Ja wolałam ustawienie w wersji 2 :)

zwierzatko_mojej_mamy

5czwartych,  dziekuje dziekuje :) wszystkim sie przyda  ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

U nas wysepki sprawdziły się rewelacyjnie :)
Imagine there is no hate

zuzia

jak powiedziałam K., żeby pomyśleć czy może okrągłe stoły nie byłyby lepsze to dostałam takie spojrzenie, że powinnam już nie żyć. K. był raz na takim weselu i raczej nie ma miłych wspomnień. Ale jak pisałam wcześniej - wszystko zalezy od okoliczności.

panikarola

ale super! a mysmy prymitywnie na piechote, na karteczce w krateczke i z legenda rysowali...

u nas tez sie sprawdzilo usadzanie w wysepki, ale bardziej w przypadku mlodych. starszym najpierw zajelo chwile przyzwyczajanie sie do takiego novum :)

[ Dodano: 26-11-2007, 13:05 ]
znaczy potem tez bylo zadowoleni, ale na poczatek im chwilka zeszla :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

5czwartych

dużo też od sali zależy - ale koło to optimum powierzchni jak wiadomo. figura doskonała :P

[ Dodano: 26-11-2007, 13:10 ]
Cytat: "panikarola"ale super! a mysmy prymitywnie na piechote, na karteczce w krateczke i z legenda rysowali...

jest masa programów etc. ułatwiających planowanie etc. ślubu. jak coś jeszcze fajnego znajdę do dam link :)

panikarola

no niestety, nie bylam idealna panna mloda, a juz na pewno do tylu z technika :)

(juz nie wspomne, ze mielismy przedpotopowa Warszawe jako srodek transportu, a nie lexusa, hihi...)

do winietek tez jest jakis program specjalistyczny? bo ja to w wordzie tabelke robilam...

panikarola

dobra, to ja wiecj na ten watek nie zagladam, bo mi sie zachce jeszcze jeden slub zogranizowac, tym razem idealny...

foszek

Cytat: "panikarola"(juz nie wspomne, ze mielismy przedpotopowa Warszawe jako srodek transportu,
skad wytrzasnelas stara Warszawe??
Ja szukalam i nawet jedna znalazlam, ale w sumie wyszloby mnie o jakies 2,5 tys wiec zrezygnowalam... Ale by sie maz ucieszyl. To jego pierwsza niespelniona milosc.

Cytat: "panikarola"do winietek tez jest jakis program specjalistyczny? bo ja to w wordzie tabelke robilam...
Ja tak tez mam w tym momencie zrobione... chyba dlatego ze wiekszosc programow jest po angielsku i nawet nie wiedzialabym co szukac  :oops:

panikarola

foszek, a gdzie masz slub? we Wrocku?

jesli tak, to zobacz tu, mysmy stad wynajmowali. drogo, ale przeciez nie 2 500!!!

www.stylowymautemdoslubu.pl

Warszawa jest przepiekna,  mysmy mieli jako transport w dniu slubu i potem na sesje plenerowa.

[ Dodano: 26-11-2007, 14:20 ]
ja nawet nie szukalam programu do winietek, dostalam szablon w wordzie od kolezanki. ale do rozplanowania stolow chcialam program, bo to jest trudne, tylko zapomnialam, ze chcialam poszukac, a potem juz nie bylo czasu.

foszek

Cytat: "panikarola"foszek, a gdzie masz slub? we Wrocku?
Pod Wroclawiem, dzieki za namiar, masz pifffko  ;-)

panikarola

kamelia04.08.2007

u nas były stoliki okrągłe, wyglądało to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/602d94adb2ab2c7d.html

jestem za stolikami okrągłymi, wygląda to bardziej elegancko, łatwiej jest sie przemieszczac między takimi stołami, nie baje efektu biesiady i bujania się. poza tym goście maja mozliwość rozmawiania z większą ilościa osób (a nie tylko z bezpośrednimi sąsiadami)

do restauracji, która jest stylizowana na ludowo, lepiej jednak pasują długie prostokatne stoły.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

Ania14209

Okrągłe stoliki są super, ale wszystko zależy od sali.
Ja u siebie będę miała prostokątne - taki jest rozkład sali, w której będę miała wesele. Ale i tak jest super. Sala jest ładna i nawet przy prrostokątnych stolikach będę mogła dotrzeć do wszystkich gości.
Mam tylko jeden problem - a mianowicie, jak przekonać mojego przyszłego męża do winietek!!! On nawet słyszeć o nich nie chce i chyba będę musiała przygotować je po cichu, ponieważ ja bym wolała uniknąć tej gonitwy do stolików naszych gości.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

martos82

Bardzo mi sie podoba rozstawienie na stronie zalinkowanej przez 5czwartych tzn okragle stoly dla gosci a prostokatny dla mlodych.

Czy przy stole mlodych siedza tylko mlodzi i swiadkowie czy np: mlodzi + rodzenstwo? Pytam, bo mamy trojke rodzenstwa i dwoje z nich bedzie naszymi swiadkami: zastanawiamy sie wiec, jak ich rozsadzic? Czy siedziec przy stole tylko ze swiadkami czy z calym rodzenstwem ( mi sie bardziej podoba wersja druga, mama za to jest za pierwsza ).

I drugie pytanie: w przypadku okroglych stolow wydzielacie spacjalny stol dla dzieci czy sadzacie je z rodzicami - chodzi mi o dzieci w przedziale wiekowym od 3 lat do powiedzmy 15?

5czwartych

Cytat: "martos82"Bardzo mi sie podoba rozstawienie na stronie zalinkowanej przez 5czwartych tzn okragle stoly dla gosci a prostokatny dla mlodych.

tzn to jest program, proponuje różne ustawienia etc.

martos82

foszek

Cytat: "martos82"Bardzo przydatny program
Nio, szkoda ze tylko po angielsku, ale to nic moze ze slownikiem sobie poradze .-/