suknia ślubna feeling.good

Zaczęty przez feeling.good, 22 Lis 2007, 19:34:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feeling.good

witajcie:)
zdecydowałam się już na suknię. Będzie to biała Amalia z Annais Bridal (te samą suknię, tylko w wersji ecru miała kate.zet1).
Dziś zapłaciłam zaliczkę, więc mogłam zrobić zdjęcia. Szczerze mówiąc byłam mocno zdenerwowana co na zdjęciach zapewne zobaczycie. Niestety zdjęcia też boleśnie obnażają moje ostatnio uzyskane dodatkowe kilogramy, ale mam nadzieję, że niebawem się ich pozbędę :mrgreen: Suknia będzie zamawiama w lutym,. więc mam  jeszcze trochę czasu :->

Na zdjęciach są różne wersje. Z welonem krótkim i długim oraz z bolerkiem-"motylkiem" i z bolerkiem z długim rękawem.

Welon i bolerko otrzymuję w cenie sukienki.
Na pewno wybiorę bolerko krótkie, ale mam dylemat z welonem, gdyż tak naprawdę żaden z tych na zdjęciach mi nie odpowiada. Długi ma hafty jak na sukience. Jest ładny, ale dla mnie to za dużo ozdób. Krótki ma natomiast lamówkę, która mi się nie podoba.

Wstępnie zdecydowałam się na krótki bez żadnych wykończeń (niestety w salonie takiego nie mieli). Nie wiem czy przy tak długim i strojnym trenie, długi welon dobrze by wyglądał. Doradźcie proszę.

Serdecznie polecam Wam salon Annais Bridal na rogu Ks. Witolda i Jagiełły - Pani Ania miała dla mnie mnóstwo cierpliwości, a przy tym jest bardzo sympatyczna:)

koniec gadania, czas na zdjęcia:)
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia

Po wyborze sukni, czas na wybór bukietu. Oglądam i ogladam, ale zdecydowac sie nie moge. Zalezaloby mi na bialych kwiatach, ewentualnie jasnych, pastelowych.
Nie chcialabym zeby byla to wielka "wiącha", ale raczej coś delikatnego. Nie podobają mi się też "zwisy". Mogła by być wykończona jakąś tasiemką ładną albo perełkami - tak żeby pasowało do sukni.
Preferencji co do kwiatów raczej nie mam. Lubię róże, tulipany, storczyki, astromerie. Ostatnio spodobała mi się też eustema, ze względu na swoją długą żywotność.
Bardzo proszę o pomoc:)

Kasia

coś nie tak z tymi fotami

najlepiej to otwórz sobie w innym oknie picase
skopiuj link
w klej go tutaj bez zadnych udziwnień

lub
dodaj foty jako załącznik

sierpniowajulka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Wg mnie najlepiej z tym welonem i tym bolerkiem:
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731852642359922
Ta suknia bardzo fajnie modeluje sylwetkę, talia wygląda suuuper :) Podoba mi się :)
Imagine there is no hate

sierpniowajulka

Zestaw, który wskazała Inka, wg mnie również najlepiej wygląda...

feeling.good

z przodu ten welon wygląda fajnie, ale z tyłu z haftami już nie bardzo.
Jeśli się nie zdecydują to najwyżej będe miała 2 - krótki i długi.

Bolerko nie wiem czy w ogóle założę, jakoś trochę jak choinka się czuję z tym wszystkim, ale skoro mam w cenie, to niech będzie. Osobno raczej bym nie kupiła.

Będę też musiałą Was prosić o porady w sprawie bukietu. Nie lubię kolorowych kwiatków do ślubnych wiązanek, więc myślę np o białych kwiatach przełamanych zielenią.
Gioseppe, jak myślisz :-D ?

Kasia

fajnie wygladasz

najlepszy wybór to IMO bolerko motylek + długi welon :)
super

inkageo

Ale nie ten z lamówką! To jakiś relikt z początku lat 90-tych ;) Trzy w jednym rzeczywiście za dużo, ale dają to bierz ;)
Imagine there is no hate

sierpniowajulka

Nie chcę być brutalna, ale... krótki welon robi z Ciebie białą bezę...  :-?

feeling.good

to prawda :mrgreen:
zdziwiłam się, że w ogóle mieli welon z lamówką w tym salonie. Do większości sukien mają do kompletu welony, a ten to jakimś cudem tam się zawieruszył. Taką mam nadzieję... ;-)

[ Dodano: 22-11-2007, 20:13 ]
Cytat: "sierpniowajulka"Nie chcę być brutalna, ale... krótki welon robi z Ciebie białą bezę...  :-?

troszkę mnie podłamałaś...
takiego efektu na pewno chciałabym uniknąć. Ale skoro jest się bezą to najwidoczniej się nie da :-(

foszek

Coz ja znawca nie jestem, ale i mi podobnie jak sierpniowajulce, i inkageo, najbardziej go gustu przypadl zestaw: dlugi welon i motylek.
A ramiaczka sa okropne :-)

[ Dodano: 22-11-2007, 20:25 ]
I bardzo ladnie Ci na tym 1 zdjeciu w tych spietych wloskach i grzywce na bok

sierpniowajulka

Cytujtroszkę mnie podłamałaś...
takiego efektu na pewno chciałabym uniknąć. Ale skoro jest się bezą to najwidoczniej się nie da :-(
nie jesteś bezą i basta!  :->  Suknia jest obszerna na dole... a welon sprawia, że obszerna robi się także na górze... Nie chcę Ci podłamywać. Chcę byś wyglądała jak najlepiej w dniu ślubu... i stąd trochę krytyki... w końcu chyba lepiej zasugerować, że jakieś zestawienie nie gra, niż siedzieć cicho i myśleć "eee, przecież to tylko i wyłącznie jej sprawa"? :) Na Tobie suknia najlepiej prezentuje się na tych fotach:
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731839757458018
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731852642359922
a najgorzej na tych:
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731882707131026
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731899887000226
http://picasaweb.google.co.uk/buszka71/Suknia/photo#5135731960016542450

elve

feeling.good, nie ty jesteś bezą tylko ten welon jest... bezowaty. Przychylam się do długiego welonu. A jak ci się hafty nie podobają to kup/zrób inny. Chyba zaczynam żałować że nie miałam welonu

sierpniowajulka

Cytat: "elvelve"Chyba zaczynam żałować że nie miałam welonu
elvelve, przecież Ty przecudownie wyglądałaś bez welonu!  :mrgreen:

aniak1211

Welon koniecznie dluzszy niz ten krotki,zawsze mozesz zamowic dlugi bez haftow :-D

elve

sierpniowajulka, miło było pożałować tego welonu żeby dostać taki komplement. Ale jakbym miała welon to nie musiałabym do kościoła zakładać szala.
A tak wogóle to moja koleżanka miała niezłe hece z welonem na swoim ślubie. Krzesła dla młodych były zabytkowe i ich oparcia były bogato rzeźbione i ciągle jej się ten welon zaczepiał. Za to przekonała się, że jej mąż i z welonem sobie poradzi :-)

feeling.good

już zupełnie mnie przekonałyście do dłuższego welonu.

martwię się tylko czy dobrze zrobiłam z wyborem tej sukienki...
niestety jeśli jest się niską dziewczyną z kilkoma nadprogramowymi kilogramami trudno znaleźć coś odpowiedniego.

aniak1211

Suknia jest odpowiednio piekna dla ciebie i nie masz co sie zastanawiac :!:

I juz nie ogladaj innych sukien :!:  :!:  :!:

salsa

feeling.good, piekna dzieczyna z CIebie:) no i hmmm, zazdroszcze Ci wiadomej czesci ciała:P
do rzeczy:
jesli załozysz welon z lamówka to nie recze za siebie:) a powaznie-nie nie nie!
mnie sie podoba wersja z mgiełką
dała bym sobie spokój z tymi bolerkami
no chyba ze planujesz jakies wielkie czy cos ale slub masz latem a poza tym cos takiego to i tak nie grzeje-no chyba ze masz duze parcie na to bolerko ty bym sie zdecydowała na tego motylka
ale ogolenie to bez
długasny welon i BEZ LAMOWKi :)

pieknie wygladasz!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

tachogti

feeling.good, jaka ty masz dziewczeca buzke :D Sliczna dziewczyna z Ciebie i wygladasz jak krolewna w tej sukni i jak mowia dziewczyny bolerko motylek (mnie sie podobaja zakryte ramiona) i dlugasny welon (bo jest cudny) :D i nie daj sobie tej radosnej mlodosci na buzi zapackac zbyt duza iloscia makijazu na slubie ok?  ;-)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mika

Cytat: "salsa"jesli załozysz welon z lamówka to nie recze za siebie:) a powaznie-nie nie nie!
mnie sie podoba wersja z mgiełką
dała bym sobie spokój z tymi bolerkami
no chyba ze planujesz jakies wielkie czy cos ale slub masz latem a poza tym cos takiego to i tak nie grzeje-no chyba ze masz duze parcie na to bolerko ty bym sie zdecydowała na tego motylka
ale ogolenie to bez
długasny welon i BEZ LAMOWKi  

w 100% się zgadzam z moją przyrodnią siostrą salsą :mrgreen:
welon z lamówką bleeeeeeeeeeeeeeeeee

malutenka

Suknia jest bardzo ładna, welon jak dziewczyny radzę długi, bo ten krótki na zdjęciach wydaje mi się 'ciężki'. Nie pasuje mi :)
Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience :-D

dagi

Wyglądasz bardzo dziewczęco  :)
Zdecydowanie długi welon (wysmukli sylwetkę) i jak dla mnie to bez bolerka.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

didi_loczek

Slicznie Ci w tej sukni! Jesli welon, to jak radza dziewczyny bez lamowki, a dlugi.
Ja bym z bolerka zrezygnowala.

feeling.good

lamówki nie bedzie na pewno. Tak jak pisałam na początku, założyłam ten welon tylko dlatego, że nie mieli gładkiego w salonie.
Bolerka też raczej nie planuję zakładać, ale dostaję je w cenie (taka promocja do końca roku), więc któreś musiałam wybrać.

Dziś już bardziej na chłodno patrzę na zdjęcia i na 100% zdecyduję się na długi welon, ale supełnie gładki.  
Na pewno w dniu ślubu nie chcę wyglądać jak beza, matrona, czy stara maleńka :-D
Dlatego też nie planuję koka, ale raczej jakąś fryzurkę na bazie kitki, nie chcę mieć grubej tapety na twarzy, ani obwiesić się biżuterią.

A macie może jakieś propozycje dotyczące bukietu?