Dekoracje stołów

Zaczęty przez inkageo, 10 Sie 2007, 22:52:44

inkageo

No to mam złe wieści... Pan Radosław, który zajmuje się organizacją naszego przyjęcia jest na urlopie do końca miesiąca :( Czyli wraca tydzień przed naszym ślubem.. Hotel ma 5 świeczników, ale za dużych na okrągłe stoły, mają małe wazoniki, do których wspypują ozdobny piasek i kamyki i wkładają po jednym wkładzie świeczki...
Kate gdzie w Galerii na parterze jest ten sklep z lampionami? Może na poziomie -1? Na parterze nie kojarzę.. Na -1 jest coś nowego w okolicy salonu Plusa i Almi decor nie?
Imagine there is no hate

Shey834

parę propozycji na krzesła

rubin04

W sumie Inka jak masz zielone storczyki w bukiecie to moze tak jak w poście powyzej (ostatnie zdjecie) kupisz w hurtowni atłasową szeroką wstążkę i te krzesła nimi tak przewiązesz. Roboty nie tak dużo, koszt niewielki a ożywi tę bladośc.

Almi Decor jest tez w carefoure na Hallera.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Shey834

i parę na ozdobienie talerzy

kate.zet1

Inka, tak dokladnie, ten sklep jest kolo Plusa i Almi Decor - ale to jest na parterze, nie na pierwszym piętrze. Almi jest na samym dole :-D

inkageo

Si, si:) Sam dół przy wejściu :) Piwnicę miałam na myśli :) W piątek jak narzeczony będzie u swojego genialnego fryzjera to tam polecę :)
Imagine there is no hate

kate.zet1

A propo fryzjera - mój D. dał sie namówić na zakup takiej pasty modelujacej do włosów - droga nestety bo chyba 46zł i jakoś takie niewielkie opakowanie, ale ponoć jest bardzo ekonomiczna i starcza na długo (4miesiace),ale do rzeczy - pasta jest rewelacyjna, bo modeluje fryzurę a włosy wygladają całkiem jak suche - wiec rewelacja, no i fajnie pachnie...zresztą Twój narzeczony pewnie wie o co chodzi bo Łukasz tylko tym się posługuje. Polecam na wesele.

[ Dodano: 28-08-2007, 17:03 ]
W zwiazku z tym, że mamy tzw "ograniczoną" dekorację stołów, staram się sama je trochę ulepszyć. Właśnie zrobiłam takie świeczniki...co Wy na to? Może się komuś przyda.... :mrgreen: Koszt tani - świecznik duży+ świeca= 13zł, małe swieczniki - 1zł za sztukę, kawa najtańsza jaka jest i złota farba w spreyu - 8zł :)

inkageo

Nie chce mi się pracować, więc napiszę o naszej ostatecznej dekoracji. Nie miałam siły ani ochoty pod koniec przygotowań na twórcze działanie, więc zdałam się na gust i możliwości organizatorów. Poprosiłam tylko o elementy złotego.
Tak wyglądała sala prawie gotowa, w piątek przed przyjęciem (przyjechaliśmy poustawiać winietki). W pobliskiej kwiaciarni zamówieliśmy bukieciki, które miały być inspirowane tym wzorem, ale na stołach znalazło się coś zupełnie innego :( Właściwie bukieciki szpeciły zamiast zdobić, ale zobaczyłam je dopiero jak przyjęcie się zaczęło..
Imagine there is no hate

adrianna79

chyba tak zawsze jest ze jak sie zdaje na kogos, to pozniej sie zaluje ze trzeba bylo sama sie tym zajac... w naszym przypadku, sala byla piekna... pani ewa z palacu odwalila kawal dobrej roboty. szkoda ze nie mam zdjec, bo bym sie czym pochwalila... caly palac byl pieknie udekorowany.... a szczegolnie sala i stoly.

inkageo

Ja nie żałuję, że nie biegałam sama z dekoracjami, w sali był półmrok, na stołach jedzenie i picie, a tą ich dekorację robiła jakaś plastyczka i całkiem oryginalnie to wyglądało, nie było nigdzie tych marszczonych obrusów, które się dziewczynom nie podobały, ogólnie było ok. Brzydkie były kwiaty, ale sama je zamówiłam w kwiaciarni, więc to nasza wina..
Imagine there is no hate

salsa

inkageo, a co to za brama nad stołem chyba Panstwa mlodych?!

kto zrobił taka krzywde??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

ja miałam salę, która sama w sobie jest już trochę przystojona. Wystarczyły kwiaty i ozdobienie wejścia do hotelu i schodów. Zapłaciłam 1/3 tego co zaproponowano mi w 1 kwiaciarni i uważam, ze było to super. Nie dajmy się zwariować i przeozdabiać sal bo nic dobrego z tego nie będzie.

Kasia

zuzia, nieraz trzeba wziąć sprawy w swoje ręce

ja bedę musiała przystroić dodatkowo salę
gdyż sala jest udekorowana SZTUCZNYMI kwiatami  :shock:
i widać grzejniki

bedę musiała zasłonić te paskudne grzejniki i wywalic te paskudne sztuczne kwiaty
zresztą sama zobacz: http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=403&highlight=dekoracja+sali

fakt, że niektóre sale są piekne same w sobie i dekoracja jest zbednym dodatkiem
niestety moja sala wymaga dodatkowej inwencji twórczej :)

zuzia

Kasia,
zgadzam się,
ale moja wypowiedź dotyczyła tego, że nie należy dać się zwariować niektórym osobom, które "wiedzą lepiej".

Kasia

tak tak
umiar jest wskazany :)

i gonić wszystkowiedźmy :)

zuzia

Cytat: "Kasia"i gonić wszystkowiedźmy  

ja taką pogoniłam. Chciała mi 500 margerytek na samochód wsadzić, chociaż dokładnie określiłam co chce mieć. Nawet jak jej wysłałam zdjęcia to i tak mówiła, że ona wie lepiej i kwiatków jest na pewno więcej (a na zdjeciu był samochód, który osobiście ubierała sobie do ślubu moja koleżanka więc wiedziała ile kwiatków kupiła i nakleiła). I oczywiście za to wszystko koszmarne pieniądze.
Z salą było tak samo - ja jej, że umiar, ona mi, że to bedzie łyso (sale w której mieliśmy wesele wszyscy znają - to małe miasto).
I powiedziałam kobiecie - to ja dziękuję.

salsa

Kasia, zobaczyłam sobie fotki w Twoim linku
powiem szczerze , ze sala wyglada jak na bankiet firmowy, nie na wesele
koniecznie cos z tym trzeba zrobic, zeby nabrała elegancji i ciepła

mnie sie bardzo podobaja stylowe wnetrza, ktore maja dyskretny urok sali balowej a nie zimne sale rodem z firmowej imprezy

Ale mysle, ze kazda sale można ładnie ubrac i z pomysłem wyciagnac ja z tej zimnicy
jakie masz pomysły??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

salsa
mam nadzieję że widziałas WSZYSTKIE fotki
poczynająć os tych w pierwszym poście a kończąc na tych z linku hotelowego

sala przeszła już metamorfozę :)

jakbyś miała jakieś propozycje to napisz je w wątku o sali :)
http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=403

talula

Nie chce zakładac nowego watku na ten sam temat...wiec sie tu podłaczam;) mam nadzieje, ze Inka nie będzie miałą nic przeciwko...

Chciałam pokazać Wam zdjęcie moje sali i prosic o jakieś pomysły na ożywienie jej,  ogólnie kolory, jakie tam mają byc to: złoty, czerwony i ecru.... a jest biały i jakis zloty... Myśle o świeżych kwiatach..czerwonych tulipanach....i świecach, wiecie może, gdzie można dostać takie, które pokazywała Vobi?

gioseppe

ja bym zdarła te wszystkie wstegi ale tylko dlatego ze osobiscie nie znosze :)
a co do dekoracji sali fajnie byloby gdyby te kule (to kwiaty?) zrobione byly z pomarańczowych lub nawet mix kolorowych kwiatow w formie tęczy (widzialam kiedys takie, cos pieknego!)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

inkageo

Cytat: "talula19"Nie chce zakładac nowego watku na ten sam temat...wiec sie tu podłaczam;) mam nadzieje, ze Inka nie będzie miałą nic przeciwko...
Ej no co Ty :) To ogólny wątek bez hasła ;)
Tulipany będą cudnie wyglądać :)
Imagine there is no hate

talula

A nie bedzie za łyso/surowo jak zdejmie sie te szarfy?, mnie tez nie za bardzo sie podbaja, ale sala mi sie wydaje taka surowa/sterylna, chęnie bym ją ożywiła....ale raczej czerwonym kolorem, złotym i ecru... Mysle o kupieniu tiulu na stoły... jakas ciepla biel... nie bedzie sie gryzł i białymi pokrowcami? bo ich juz nie chce zmieniac... no i moze tam za stolem PM tez na ten biały materiał powiesić ten tiul i moze jeszcze jakąś dekoracje w kształcie serca zawiesić lub moze nasze zdjecie.. to jeszcze do przemyslenia.... szarfy mogę usunąć, dodać czerwone tulipany na stołach i swiece...te kule sa ok..ale moze w innym kolorze...to chyba z kwiatów są nie pamietam, bo zdjecia sa z maja, tak była wtedy ubrana sala na czyjes wesele.

Kasia

ja już Ci kiedyś pisałam uważam że sala w Gromanie jest super

co ja bym zmieniła dodała ......
dodałabym jakiś ostrzejszy jkolor
porobiłabym kokardy na krzesłach
bo te pokrowce wyglądają surowo

szarf bym nie zdejmowała tylko bym dodała szarfy w tym ostrzejszym kolorze (tym samym co kokardy przy krzesłach)

dodatkowo koniecznie moim zdaniem trzeba coś zrobić z tą dekoracją za plecami młodych

ten materiał z tyły jest okropny

ja bym pomyślała czy nie ustawić stołu młodych pod tą gołą ścianą z pierwszego zdjecia
ona sama w sobie jest ładna

tatula a bedziesz może jakoś niedługo w Gromanie?
miałabym romas :)

talula

Cytat: "Kasia"tatula a bedziesz może jakoś niedługo w Gromanie?
miałabym romas

Niedługo to ile dla Ciebie?;) , ale w ciągu najbliższych tygodni moze bede, a na pewno sie bede kontaktować tel, a co być chciała?;)

Dzieki za rady...kurcze juz sama nie wiem, czy firmy dekoratorskiej nie wziąc jak policze, ile materiały mogą mnie kosztować..brrr

Kasia

materiały na allegro są po 5 zł tiul
ok. 10zł za taftę i satynę

szerokość 1,5m więc spokojnie można przeciąć wzdłóż

firma dekoratorska wyjdzie drożej

a tam w Gromanie naprawdę wiele nie trzeba :)

a co do sprawy to napiszę na pw