Dekoracje stołów

Zaczęty przez inkageo, 10 Sie 2007, 22:52:44

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdi29

chyba w końcu się udało :)
To tylko malutka próbka którą uratowałam :)

magdi29

Monika

ja mam na dysku coś takiego

kwiaty-aga

to ja dorzuce jeszcze 2 propozycje dekoracji stołów - może się komuś spodobaja

Kasia

miałam robione dekoracje na takiem samym krążku z gąbki florystycznej jak na tym pierwszym zdjęciu wstawionym przez kwiaty-aga :)

polecam wszystkim :) taki krążek kosztuje 10zł i bardzo ułatwia to zrobienie ładnej dekoracji :)

poniżej zdjęcie wykonanych własnoręcznie przy pomocy swiadka i jego koleżanki dekoracji :)

tak wygladała na drugi dzień :) tylko proszę nie zwracać uwagi na koszmarny parapet balkonowy!!!!!!!!!!

Majeczka

Kasia piekne swiece i praktyczne bo dlugo wytrzymaja :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

te świece to był strzał w dziesiątkę

po weselu menagerka, w imieniu szefa hotelu, poprosiła o dokładne namiary na firmę która wykonała dekorację.
Pomysł im sie bardzo podobał, kelnerzy też chwalili sobie taka dekorację bo nie musieli latać i wymieniać tradycyjnych świeczek.

Jak usłyszeli że to nasza produkcja to byli w szoku :)

kwiaty-aga

Kasia a te świece jakieś specjalne kupowałaś, że tak długo wytrzymały czy zwykłe?

Kasia

zwykłe świece z Ikea (cena około 7zł)

przy włączonej klimatyzacji przy całonocnym weselu (do 6 rano) wypaliło sie tylko kilka cm :)

dekoracja bardzo się wsztstkim podobała - a była dość tania i szybka do zrobienia :)

chudonoga

Kasia, zobaczyłam Twoją dekorację i ja też taką chcę  jupi . Sama to robiłaś? Serio?

Kasia

Dekoracja robiona późną nocą w piętek przed weselem :)

Robiłam JA, ŚWiadek i jego koleżanka :)

każdy "wianek" był inny ale z tych samych kwiatków

kwiaty to frezja, eustoma, gożdziki i chryzantemy santini

to nic trudnego

tak naprawdę 10 minut i masz wianek zrobiony

bo wystarczy TYLKO kwiatki powtykać w zmoczoną gąbkę florystyczną

a gąbka kupiona gotowa w kształcie kółek - identyczna jak kwiaty-aga pokazywała powyżej :)

chudonoga

Kasia, Twoja dekoracja jest super. prosta i urocza. podoba mi się bardziej niż niektóre przekombinowane dziwactwa robione przez florystów. chyba przejadę się do obi po krążki, ikei po świece i zaprzęgnę utalentowaną manualnie kuzynkę do pracy.

kffiatek

Kasiu śliczne miałaś te wianki.. A powiedz mi tak w kwestii technicznej, na czym stawialiscie te wianki? Bo chyba jak te kółka nasączy się wodą to trochę ciekną?

Kasia

kółka nie ciekną, ta gąbka florystyczna bardzo dobrze trzyma wodę :)

poza tym od spodu nie ma gołej gąbki tylko plastik

szczerze to nie zwróciłam uwago na czym stały te wianki

ale chyba na małych talerzykach - to już restauracja "ustawiała" :)

Kasia

mam jeszcze takie zdjęcie

justynaaaa2

Kasia super te wasze dekoracje :) tym bardziej, że jak piszesz robiliście je sami, więc na prawdę podziwiam  brawo

kffiatek

Dziękuję za odpowiedź :) Ja jeszcze się waham pomiędzy niskim bukietem lub wiankem ze świecą a wysokimi cienkimi wazonami z bukietem "na czubku" ;) Sala jest niezbyt wysoka i nie wiem czy takie wysokie wazony ja skrócą raczej czy wydłużą?

Anupka

Okragle stoliki  - czy numerowalyscie?

Chcemy je jakos oznaczyc, zeby gosciom bylo latwiej znalezc "swoj". Poniewaz zaproszenie wyszlo nam troche kosmiczne (sami robilismy), to postanowilismy stoliki nazwac od planet, np. Mars, Venus itd.

I teraz pytanie: jak to zrobic? Pierwszy pomysl byl taki, ze znajdziemy gdzies okragle kulki i zrobimy im wstegi z nazwami planet. Ale nie mozemy znalezc takich kulek (niby planet). I chyba po prostu beda to kartoniki z nazwami, zreszta sama jeszcze nie wiem jak wymyslimy (jak macie pomysly, to piszcie).

I jeszcze jedno pytanie: jak to wszystko skonstruowac, zeby postawic na stoliku? Na jakims druciku, podstawce? Czy to mozna gdzies kupic?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka masz takie kulki syropianowe jak z allegro - moze kwiaciarnia? papierniczy?

http://allegro.pl/search.php?string=styr%2A&category=5&category=123

ja bym zrobila tak - bierzesz kulke na drucik grubszy, co by nie spadla, albo skrecony troszke jak korkociag i wkrecasz w kulke, druga strone np w kubeczek z gabka florystyczna owiniety wata (niby-chmury :D ), z malutkim samolocikiem w chmurze, albo z kulka zlota od zachmurzonego slonca :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdi29

A ja podsyłam zdjęcia do moich dekoracji :)
http://www.paszkiewiczfotografia.pl/kwiaty/

jeśli się komuś spodoba mogę polecić moją florystkę , byliśmy z niej super zadowoleni

nata79

Hej dziewczynki!

Ja z kolei mam taki pomysl na ten dzien: chcialabym by na stole, mniej wiecej co metr, byly porozstawiane szklane okragle wazony, cos takiego jak na zdjeciu Sandstorm -pierwszym, w ktorym sa roze. Tylko ja chcialabym pojedyncza roze(wzglednie inny kwiat) i taki lisc szeroki, zawiniety i podarty na drobne czesci...nie wiem, czy wyrazam sie jasno. Nie mam zdjecia niestety, ale widzialam cos takiego w restauracji i porazila mnie prostota i piekno tego polaczenia. Tylko mam problem:nie wiem, gdzie znalezc takie szklane wazony okragle. Nie widzialam nic takiego na stronie IKEI. Moze ktoras z Was?

Kasia

znalazłam zdjęcia moich wianków na etapie robienia :)

Kasia

Kasia

i jeszcze kosze dla rodziców - również robione w domu :)

justynaaaa2

Kasia chyba mam taką samą terakotę w przedpokoju jak ty na tym zdjęciu z koszami albo baaardzo podobną  :)