Wiosna w szafie :)

Zaczęty przez mayagaramond, 11 Lut 2014, 10:24:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

golinda i co wynika z tych cytatow, oprocz tego, ze ich autorzy maja inne zdanie?

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

no to, że jak coś się tutaj pokazuje, to zwykle potem wynikają z tego komentarze

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2014, 16:06:54dla mnie wrzucenie zdjecia ciuchow na strefe modowa jest tozsame z pytaniem "fajne?"

wrzucanie zdjec mieszkania po remoncie tez?
Albo z urlopu? Bo moze mi sie hotel nie podoba? Albo nie znosze takiej formy wypoczynku?
Jak ktos ciasto upiecze i zdjecie, to tez moge napisac, ze dziwnie wyglada?

Aha, no moge, tylko moim zdaniem nic to dobrego nie wnosi :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

ja się stąd wyłączam
dla mnie było dziwnie i koniec. i nie jest to nacechowane ani pozyt. ani neg.

rubin04

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 18:48:42Jak ktos ciasto upiecze i zdjecie, to tez moge napisac, ze dziwnie wyglada?
pewnie że tak :)

Jak ja pokazałam dom i m.in. łazienkę to mi Zwierzu napisała że zdjecie na szybie pod prysznicem jest jak fototapeta z PRLu i uwierz mi że wcale mną to nie szarpnęło,
bo bardzo chceilismy tak własnie mieć - tzn. szybę a nie stylistykę PRLu.

Ale jak mi pół strefy napisało ze w kuchni mam kupę na ścianie to tez moglam to przyjac na dwa sposoby - że jest to niegrzeczne albo że to rada by przemysleć jeszcze temat.

O Twojej spódnicy nikt nie napisał ze dziwaczna/dziwna/starobabowa/kupowata - dziewczyny napisały tylko że cały zestaw wyglada "dziwnie" (czyt. trudno ocenić czy ładnie czy brzydko) i że chyba góra powinna być spokojnejsza. I tylko tyle. Chciały Ci po prostu doradzić by może jeszcze raz spojrzec na zestawienie dołu z górą i przemyslec czy nie moze byc lepiej.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: rubin04 w 07 Maj 2014, 19:16:10O Twojej spódnicy nikt nie napisał ze dziwaczna/dziwna/starobabowa/kupowata - dziewczyny napisały tylko że cały zestaw wyglada "dziwnie" (czyt. trudno ocenić czy ładnie czy brzydko) i że chyba góra powinna być spokojnejsza.

akurat komentarze o tym, ze stroj wyglada dziwnie nie zawieraly zadnej konstruktywnej uwagi. Ot, "powiedzial, co wiedzial".
I naprawde nie wierze w to, ze uwaga "dziwnie to malo powiedziane" jest neutralna. 

Tylko, ze ja ogolnie nie widze potrzeby dzielenia sie moim zdaniem na kazdy mozliwy temat, a juz szczegolnie pisania, ze cos mi sie nie podoba albo zrobilabym to inaczej, bo uwazam to za zbedne, chyba, ze kogos naprawde interesuje moje zdanie, bo uwaza, ze np. mam dobre pomysly/ podoba mu sie moj styl itp.

Kilka lat temu tez musialam prawie zawsze i wszedzie podzielic sie moja opinia, ale ciesze, ze mi to przeszlo :)

wrobelek0403

takie dwie bluzki mierzyłam do nowej spodnicy.

nie kupiłam, bo sama nie wiem. Podobają mi sie takie szyfonowe, wpuszczane z srodek, ale jakos tak na sobie mam mieszane uczucia :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

wg mnie mieszane uczucia sa w pelni uzasadnione :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

ale konkretnie prosze :D

mi sie nie widzi, ze sie taka buła nad talią robi. :/ dlaczego u innych lasek wyglada to dobrze???? :zly:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

dziwnie lol

one chyba powiększają biust
słabo to wygląda, dodaje Ci kg

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 19:06:03

Cytat: wrobelek0403 w 07 Maj 2014, 20:59:34dlaczego u innych lasek wyglada to dobrze?Huh? zly

bo są płaskie ;)

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 20:06:47

zresztą - jeśli taka elegantes spódnica, to góra jakaś na luzie

taka bluzka wygląda lepiej z luzackimi spodniami

zestawienia powyżej są pańciowate

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 bo nie maja cycow i na niczym im sie nie podnosi

poza tym tu masz koszule te, ktora mierzylas i laska ma wypuszczona:
http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/blouses-2/kd957-03x/blouse-with-pleats

poza tym one wg mnie w ogole nie pasuja do tej spodnicy, za duzo sie na nich dzieje - marszczenia, kokardeczki, rozporki i w ogole nie nie - do tej spodnicy pasuje mi cos bardzo prostego, w oczojebliwym kolorze, albo zupelnie bez kolorowe, a nie jakies pastelowe majtasonki przejrzyste

www.annawilk.pl

mayagaramond

wrobelek0403 a pokaż zdjęcie na którym ci się podoba.

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2014, 21:08:45w oczojebliwym kolorze

a w sumie to tak by mi sie najbardziej widziało :D ale nic nie ma, same pastele, albo pomarancz :bad:

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 20:24:39

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 20:14:29
wrobelek0403 a pokaż zdjęcie na którym ci się podoba.

o tu np

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/skirts-1/z3589-00x/combined-materials-skirt
http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/skirts-1/z7793-99x/draped-skirt

poza tym mam kolezanki w pracy,kt sie tak noszą, ale fakt one są chude i płaskie, ech...

inkageo

Wróbelku nie podoba mi się. Ja mam taką samą jak ta pierwsza, tylko z długim rękawem i ona właśnie dla mnie jest fajna bo dodaje mi kilogramów i w biuście też nie wyszczupla. Poza tym jest z kiepskiego materiału sztucznego i ja się pocę w niej. Mimo wszystko ją lubię, ale na chłodniejsze dni.

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 20:30:05

Ja ją wpycham tylko z przodu, zdjęcie mam brzydkie.
Imagine there is no hate

goga

Cytat: golinda w 07 Maj 2014, 21:05:44dziwnie

no wiesz lol

Wróbel - te kroje to raczej nie dla nas...  ale zobacz z rurkami jak by wygladało, chociaz biust pewnie bedzie ją unosil
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

magdalinska

wrobel tez mi sie podobają, ale ja w takich fatalnie wygladam, strasznie mnie pogrubiają :/
u Ciebie tez chyba nie bardzo....

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 ja Ci odradzalam te spodnice lol bo ona problematyczna - jesli bys miala styl motorowy/punkowy, to bys problemu nie miala z taka - buty na motor, cwieki i skora i jestes czarna mamba, ale taka krateczka jest denerwujaca w stylizacji wlasnie :D zobacz zreszta pepitki na wujku guglu - wszystko cz-b, albo w calosci czlowieka wzorek albo zestawione tylko z cz-b:

https://www.google.pl/search?q=dogtooth+skirt+catwalk&rlz=1C1MSIM_enPL530PL530&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sXhqU6GUD4ug7Aav_oDQAg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955

www.annawilk.pl

mayagaramond

wrobelek0403 na pierwszym zdjęciu to zupełnie inny fason bluzki i.spódnicy. Ta spódnica ma pasek (przy Twojej nie widzę paska) i jest wyżej w talii. Bluzka tez nie jest luźna, tylko blisko ciała.

A druga fota to też inny fason bluzki i to się inaczej układa.

wrobelek0403

inkageo no wlasnie, na Tobie wyglada super :D

dobra, szukam czego innego :)

zwierzu, mam białą i czarną, zwykłe gładkie, ale chciałam cos kolorowego, o np.
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Pencil-Skirt-in-Dogtooth-Print/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1673028

mowie o kolorze, bo fason kompletnie nie moj.

goga nie chce tych bluzek ot tak, tylko do tej spodnicy, wiec nie mam nawet co mierzyc do rurek. a w luznych, wypuszczonych bluzkach czuje sie jak +10 kg.

Dodany tekst: 07 Maj 2014, 20:45:37

mayagaramond no chodziło mi o zasade - bluzka wpuszczona i zbluzowana nad spodnicą.

goga

mayagaramond

wrobelek0403 możesz poszukać bluzki z takim samym wzorem, tylko w innym kolorze.

Możesz założyć do niej fuksjowa/  amarantowa bluzkę. Zaraz ci pokaże.

Kasia

Dla mnie za nobliwie w tych zestawach wyglądasz :knuje:

wrobelek0403

goga

wróbel - do ciała chyba lepiej by było

mayagaramond

I jeszcze to - ostatnia fota to inny wzór, ale chodzi o kolor.