Wiosna w szafie :)

Zaczęty przez mayagaramond, 11 Lut 2014, 10:24:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

maya, no to po co pokazujesz?

jak wstawiamy foto, to liczymy się z komentarzami
ja wolę szczere niż milion wyświetleń i zero komentarza

jestynka

a ja bym powiedziała,że spódnica ciekawa :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

Maya, a z czego jest ta spódnica w miejscu, gdzie jej nie ma?

fasolka1980

Cytat: ddu w 06 Maj 2014, 14:54:00
Maya, a z czego jest ta spódnica w miejscu, gdzie jej nie ma?

:D

mayagaramond

Cytat: ddu w 06 Maj 2014, 15:54:00Maya, a z czego jest ta spódnica w miejscu, gdzie jej nie ma?

z organzy

Dodany tekst: 06 Maj 2014, 17:31:55

Cytat: golinda w 06 Maj 2014, 15:33:10maya, no to po co pokazujesz?

jak wstawiamy foto, to liczymy się z komentarzami

Bo mialam ochote podzielic sie z Wami informacja, co na siebie zalozylam. Kiedys pokazalam ta spodnice na zdjeciu z netu i chcialam pokazac, jak wyglada na zywo.

Jak mi ktos napisze, ze "fajnie wygladasz" itp. to bedzie mi poprostu milo, z kolei komentarz "mnie sie nie podoba" jest zbedny, co mi po nim? Lubimy inne rzeczy, mamy inny styl. Jak mnie ktos o zdanie nie pyta, nie mowie mu, ze cos mi sie nie podoba.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 06 Maj 2014, 18:24:51Jak mi ktos napisze, ze "fajnie wygladasz" itp. to bedzie mi poprostu milo, z kolei komentarz "mnie sie nie podoba" jest zbedny, co mi po nim?

jeśli nie liczysz się z naszym zdaniem, jak napisałaś wyżej, to co Ci po komentarzu, że ładnie wyglądasz?

goga

Cytat: wrobelek0403 w 06 Maj 2014, 14:04:23ja tam czasem lubie, jak ktos spojrzy z boku i oceni, czy sie nadaje "do ludzi"

jak pokazuję różne swoje rzeczy to tez sie liczę z komentarzami, które nie zawsze muszą byc pozytywne - czasem mnie się coś podoba, ale jak sporo osób stwierdzi, że cos nie pasuje - to musze przemysleć koncepcję stroju - poza tym komentarze są konstruktywne - typu inna bluzka, spodnie na wierzch, do środka - bo lepiej ci pasuje - i najczęściej jest w tym sporo racji

a okreslenie "dziwny" w żadnym wypadku nie jest chamskie - przynajmniej w moim pojeciu ;)

no i za komentarze do  pewnych klapeczek to jedna z forumek nie powinna juz nam nic pokazywać ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

Cytat: goga w 06 Maj 2014, 21:05:57no i za komentarze do  pewnych klapeczek to jedna z forumek nie powinna juz nam nic pokazywać

lol lol lol nawet Wasze komentarze nie zgasiły mojej miłosci do nich :P
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: goga w 06 Maj 2014, 21:05:57- poza tym komentarze są konstruktywne -

Napisanie, że strój jest dziwny jest bardzo konstruktywne ;)

Dodany tekst: 06 Maj 2014, 22:12:16

Cytat: golinda w 06 Maj 2014, 20:34:00to co Ci po komentarzu, że ładnie wyglądasz?

Bo wolę jednak jak ludzie są mili i prawią sobie komplementy...

A czy czyjś strój mi się podoba, jest zupełnie drugorzędne.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rubin04

Maya, zawsze moglo byc gorzej - lepiej ze stroj dziwny niz starobabowy :rotfl:

mayagaramond

Cytat: goga w 06 Maj 2014, 21:05:57ale jak sporo osób stwierdzi, że cos nie pasuje - to musze przemysleć koncepcję stroju

Naprawde interesuje ci, co sadzi reszta o Twoim stroju? Przestaniesz cos nosic, bo wiekszosc powiedziala, ze jej sie nie podoba?

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 12:39:34Przestaniesz cos nosic, bo wiekszosc powiedziala, ze jej sie nie podoba?

w moim przypadku raczej dlatego, ze ktos z boku spojrzy obiektywnie i powie, ze zaburza figurę,

bo gusty wiadomo, są rózne :)

ja sie opinia o klapkach nie przejełam :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 11:39:34
Naprawde interesuje ci, co sadzi reszta o Twoim stroju? Przestaniesz cos nosic, bo wiekszosc powiedziala, ze jej sie nie podoba?

zalezy od stroju ;) tak samo, jak zalezy mi, zeby sie podobac ogolnie bardziej, niz zeby ludzie rzygali na moj widok przeciez ;) a moglbym sie tak ubierac i malowac, zeby mieli odruch wymiotny ;) ogolnie mi zalezy

czy przestane nosic zalezy od mojego do danej rzeczy stosunku - jesli to jest cos wg mnie przepieknego lub przeoryginalnego, to nie przestane, ale jesli nie jest to jakis przeboj szafy to chetnie przemysle sprawe - moze mi skraca nogi, zaburza proporcje, moze kolor, choc piekny przestal pasowac do karnacji, a moze wystarczy zestawic z inna gora/dolem, zeby wygladalo lepiej przeciez
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 07 Maj 2014, 12:55:49powie, ze zaburza figurę,

Ale to też często kwestia gustu... Ja bym Twojej ołówkowej spódnicy nie obcięła i jej długość moim zdaniem nie zaburza figury. To samo jest z gladiatorami, balerinami itp.

golinda

maya, jakby Cię nie interesowało co sądzą inni, bo zlałabyś słowo "dziwny"

rubin04

e, też bym się za "dziwny" nie oburzała,
i ja tu mało kiedy mam wizję dzielenia się strojem by zyskać pochwały
tylko bardziej by się poradzić, a rady Strefy sobie cenię bo szafiarą to ja nie jestem :D

mayagaramond

Nie interesuje mnie, bo nie ma wpływu na mój ubiór. Ale uważam, że jest brak wychowania. Pójdziesz do.kogoś do domu i też będziesz krytykować?

Dodany tekst: śro, 7 maj 2014, 12:23:22

Cytat: rubin04 w 07 Maj 2014, 14:06:43tylko bardziej by się poradzić

To ty, a ja zazwyczaj nie :)

goga

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 11:39:34
Naprawde interesuje ci, co sadzi reszta o Twoim stroju?

oczywiscie, dlatego, że;

Cytat: wrobelek0403 w 07 Maj 2014, 12:55:49ktos z boku spojrzy obiektywnie i powie, ze zaburza figurę,

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2014, 13:00:43chetnie przemysle sprawe - moze mi skraca nogi, zaburza proporcje, moze kolor, choc piekny przestal pasowac do karnacji, a moze wystarczy zestawic z inna gora/dolem, zeby wygladalo lepiej przeciez

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 12:39:34Przestaniesz cos nosic, bo wiekszosc powiedziala, ze jej sie nie podoba?

nie, jeżeli
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2014, 13:00:43czy przestane nosic zalezy od mojego do danej rzeczy stosunku - jesli to jest cos wg mnie przepieknego lub przeoryginalnego, to nie przestane,

i wtedy miałabym w nosie opinie czy sie komuś podoba czy nie - bo tę rzecz kocham miłością wielka i juz

i na swoim przykładzie stwierdzam, że czasem warto posłuchac konstruktywnej krytyki, bo mozna sie ustrzec błedów - dzięki temu nie wystapiłam na weselu w żółtej zarowej kiecce, bo po analizie faktów stwierdziłam, że taki dekolt jak miała ta kiecka nie dla mnie, natomiast kolor się podobał bardzo i kolor zostawiłam - i do dziś jak przymierzam ciuch z zabudowanym dekoltem to stwierdzam, że dziewczyny miały racje - dla mojego biustu on nie jest łaskawy ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

ddu

ale nie każdy umie nawet konstruktywną krytykę przyjąć ;)

ja często uznaję coś za dziwne a nawet brzydkie. i często, jak maya, się nie wypowiadam.
ALE jeśli coś tu pokazujemy, musimy być świadome, że głosy krytyczne mogą się zdarzyć. jak kogoś zapraszam do domu na kawę, nie chcę usłyszeć, że stolik nie pasuje do komody. ale jeśli powiem : patrz, kupiłam nową komodę, to mogę się spodziewać, że tak właśnie usłyszę... (i dzięki temu wiem, co mi w tej komodzie nie pasuje i będę ą przemalowywać)

choć jak wszystkie zjechały tu mój dziecięcy pokój, to przestalam go fotofrafować po prostu :D

mayagaramond

Cytat: golinda w 06 Maj 2014, 10:45:19dla mnie bardzo dziwny strój...
Cytat: szelma w 06 Maj 2014, 10:53:08Dla mnie "dziwny" to mało powiedziane w tym przypadku...

Ani jeden ani drugi komentarz nie jest konstruktywny, a to do nich odnosi się moja uwaga.

Czasam pytam się was o opinie (ostatnio była to sukienka) i wtedy jestem ciekawa waszego zdania. Ale tak jak napisałam wcześniej, wiele moich ciuchów się wam nie podoba, bo nie są w waszym stylu. I to, że mi napiszecie, że panterka jest tandetna nie spowoduje, że przestanę ja nosić.

Dodany tekst: śro, 7 maj 2014, 13:46:49

Cytat: ddu w 07 Maj 2014, 15:32:06patrz, kupiłam nową komodę,

I ja ci wtedy powiem, że wygląda dziwacznie... I to będzie komentarz na miejscu...

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond no ja rozumiem dziewczyny

co innego, gdybys wrzucila w strefie turystycznej zdjecia z bali i miala w jednej odslonie jakies bikini i ktos Ci napisal, ze bali, jak bali, ale bikini masz dziwne ;) no to jakby zupelnie nie na miejscu ;) jednak, jesli bys wrzucila te foty na ploty i napisala "fajne bikini?" to wiadomo, ze pytasz o bikini - dla mnie wrzucenie zdjecia ciuchow na strefe modowa jest tozsame z pytaniem "fajne?" lub chociaz obweiszczeniem "patrzcie, takie mam, uwazam, ze fajne" - wtedy napisanie "oo, podoba mi sie" czy "nie podoba mi sie" jest zupelnie na miejscu i nie jest dla mnie dziwne ;) napisanie "dziwne" tez rozumiem, jesli nie jestem w stanie okreslic, czy podoba, czy nie podoba, a akurat rzecz jest nietypowa, a spodnica Twoja raczej nie jest nawet panterka, tylko czyms bardzo rzadko spotykanym w sklepach i na ludziach ;) zatem mozna miec uczucia niesprecyzowane i okreslic je jako "dziwne", a to, ze wrzucasz do takiego watku traktuje jako przyzwolenie, a nawet zachete do oceny ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 15:42:21że wygląda dziwacznie...

między "dziwnie" a "dziwacznie" jest zasadnicza różnica

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Maj 2014, 16:18:41między "dziwnie" a "dziwacznie" jest zasadnicza różnica

to jest dyskusja pt. "co poeta mial na mysli". I nadal uwazam, ze ani jeden ani drugi komentarz nie byl przyjemny.

I juz mowilam, ze nie widze potrzeby mowienia ludziom, ktorzy cos tam pokazuja, ze mi sie to nie podoba, niezaleznie od tego czy to zakupiona kiecka, kolor scian czy meble. Za wyjatkiem sytuajci, w ktorych, ktos pyta o zdanie (chociaz przyznam, ze i tu rzadko biore udzial w dyskusji, bo czesto podoba mi sie zupelnie cos innego i nie mam misji); za to lubie sprawic komus komplement.

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2014, 16:06:54dla mnie wrzucenie zdjecia ciuchow na strefe modowa jest tozsame z pytaniem "fajne?"

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2014, 18:28:13I juz mowilam, ze nie widze potrzeby mowienia ludziom, ktorzy cos tam pokazuja, ze mi sie to nie podoba