Wiosna w szafie :)

Zaczęty przez mayagaramond, 11 Lut 2014, 10:24:13

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 05 Maj 2014, 17:04:35laski, gdzie mozna dostac skórzane czarne rurki, takie, zeby nie zbanczyc???

zbanczyc?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

calla

Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

dobra, nie stac mnie na skórzane :D :D

a te z ekoskóry mi sie nie podobają :/

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Dziś premiera spódnicy :)

Dodany tekst: wto, 6 maj 2014, 08:41:55

Cytat: wrobelek0403 w 05 Maj 2014, 22:26:30a te z ekoskóry mi sie nie podobają :/

zdarzaja sie tez fajne ze ekoskory, po ktorych nie widac, ze sa sztuczne. Tylko jest w nich strasznie goraco...

golinda

dla mnie bardzo dziwny strój...

szelma

Cytat: golinda w 06 Maj 2014, 10:45:19dla mnie bardzo dziwny strój...

Dla mnie "dziwny" to mało powiedziane w tym przypadku...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

niewiemjaka

maya do tej spodnicy góra powinna byc chyba pt "mniej sie dzieje" :)

mayagaramond

Na gorze nic sie nie dzieje oprocz biale bluzki i swetra... Zreszta niewazne, nie musi sie Wam podobac.

Komentarze pt "dziwny stroj" sa chamskie. Nie podoba sie, to zachowaj to dla siebie. Wchodzicie do kogos do domu i mowicie "ale beznadziejna kuchnia"???
Opanujcie sie troche...

niewiemjaka

Maya no właśnie ten sweterek chyba za dużo dodatkowo robi zamieszania ;)

szelma

maya, wrzucasz tu foty licząc się chyba ze wszystkimi opiniami, nie? Obowiązku wrzucania fot nie ma. Dla mnie to jest strój bardzo dziwny - obejrzałabym się na ulicy na pewno. Ot, tyle. Chamstwa w tym nie widzę i porównania z wejściem do kuchni też nie, bo to nie to samo, co wrzucenie fot na forum.

golinda

ale dziwny nie znaczy brzydki

wg słownika: dziwny «odznaczający się czymś osobliwym, niezrozumiałym»
no dla mnie strój jest właśnie niestandardowy, mam mieszane uczucia, nie wiem czy mi się podoba czy nie, zaskoczył mnie

Ty się też trochę opanuj ;)

szelma

I, jak widać, w opinii na temat dziwności chodziło nam z golindą o dokładnie to samo.

mayagaramond

Cytat: szelma w 06 Maj 2014, 11:36:10maya, wrzucasz tu foty licząc się chyba ze wszystkimi opiniami, nie?

wyobraz sobie, ze nie.
I w ogole nie rozumiem takich komentarzy. Jak ktos wstawia fote i mi sie to nie podoba i nikt mnie o zdanie nie pyta, to zachowuje opinie dla siebie. Czy ja wniose sensownego piszac, ze ktos ma dziwna (moim zdaniem) kanape albo stol??? Albo sztampowo urzadzone mieszkanie?

Kasia

Maya, ja bym z tego sweterka zrezygnowała, on IMO nie pasuje. Spódnica z sama gładka bluzka chyba fajniej by wygladała :)

zosia2007

maya z gdzie zamierzasz zakładac tą spódnicę? bo dla mnie jest trochę inna, i ja np do biura bym jej nie załaożyła
ciekawi mnie z czym ją zamierzasz zestawić

szelma

Cóż, jak się chce ubierać niestandardowo, to trzeba liczyć się z tym, że wygląda się niestandardowo. Proste. I mnie o to li i jedynie chodziło - że na pewno ten strój zwróciłby moją uwagę, bo jest według mnie dziwny i poza moją klasyfikacją ładny/brzydki. Obrażaj się, jesli chcesz, ale uważam, że nie ma o co.

mayagaramond

zosia2007 jestem w pracy :)

Dodany tekst: 06 Maj 2014, 10:59:40

Cytat: szelma w 06 Maj 2014, 11:56:04że na pewno ten strój zwróciłby moją uwagę

pliiz, miedzy komentarzem "stroj jest niestandardowy", a "dziwny to malo powiedziane" jest olbrzymia roznica.

I jako tlumacz na pewno ja lapiesz :)

Aha - ja sie nie obrazam, jestem tylko wkurwiona lol

wrobelek0403

maya, ja bym te spodnicę zestawiała z gładką dopasowa górą, ale ja konserwa jestem :D

sama spodnica jest fajna, sliczny kolor :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rudasekawf

Zaraz dostanę zjebkę, ale dla nie "dziwny" w tym przypadku to dobre słowo.

mayagaramond

Cytat: rudasekawf w 06 Maj 2014, 13:55:35Zaraz dostanę zjebkę, ale dla nie "dziwny" w tym przypadku to dobre słowo.

oczywiscie lol

Zawsze jak na strefie pada komentarz, ze cos dziwnie wyglada, to jest to pozytywne.

Zreszta jet to zupelnie niewazne, nie musi sie podobac, pytanie tylko, po co mi ta informacja...

Mam sie przejac i przebrac? ;)

wrobelek0403

przebrac nie, ale zawsze nastepnym razem mozesz zmienic koncepcje :)

ja tam czasem lubie, jak ktos spojrzy z boku i oceni, czy sie nadaje "do ludzi" :D

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 06 Maj 2014, 14:04:23przebrac nie, ale zawsze nastepnym razem mozesz zmienic koncepcje 

ja tam czasem lubie, jak ktos spojrzy z boku i oceni, czy sie nadaje "do ludzi"

Jesli mam taka potrzebe, to pytam. Nie ukrywajmy jednak, ze mam troche inny gust, lubie gladiatory, skorzane topy, panterke, baleriny, nosze botki do spodnic itp.

Jakbym zaczela was sluchac, to nie nosilabym polowy rzeczy z szafy, ktore kocham. 

rudasekawf

Cytat: mayagaramond w 06 Maj 2014, 14:08:54Jakbym zaczela was sluchac, to nie nosilabym polowy rzeczy z szafy, ktore kocham.
I nikt Cię nie namawia do zmiany stylu :)

Ja mam w szafie jedynie nowy wiosenny dres :P:P

fasolka1980

Maya - stylizacja ciekawa :)

nie w moim stylu wprawdzie, ale interesująca.

Ja bym nie miała gdzie się tak ubrać. Na spotkanie z przyjaciółmi jest trochę " za bardzo", w pracowy dress code też się nie wpisuje, przynajmniej w Polsce.