Wiosna w szafie :)

Zaczęty przez mayagaramond, 11 Lut 2014, 10:24:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

callja

Cytat: Kasia w 15 Mar 2014, 18:49:35Może kamu ma jakieś fajne ze skory niewiele droższe
Byłam z kamu w kontakcie, ino ona ma głownie te modne = woro-shoppery :( Nie dla mnie...

Niestety ja mam konkretne wymagania, torebka musi mieć:
- długi pasek + ewentualnie uszy
- dzieloną komorę ("przegródką" na zamek)
- tylną kieszeń zamykaną na suwak
- kieszonki na komórkę i chusteczki
- wewnętrzna kieszeń na portfel
- kieszonki zewnętrzne - im więcej, tym lepiej :D
I to by było na tyle ;)

Jak torebka ma dzieloną komorę, to żadnej kieszonki. Albo takie, do których nawet pilniczek się nie zmieści, nie mówiąc o szmince :P Jak ma kieszonki - to wnętrze jest ziejącą czarną dziurą. A ja się frustruje!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

golinda

kurde, to masz problem. ja mam tylko jedno wymaganie w stos. do torebki: ma być ładna ;D

wrobelek0403

ja callje rozumiem, bo tez mam swoje wymagania :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Ja nie lubię kieszonek :) cieszę sie se teraz modne sa wory. Kiedyś musiałam wyprowac te środkowa przegródke z suwakiem :) teraz w końcu nie musze :)

rudasekawf

Ja też mam torebkę wór :D jedyne kryterium to musi wejść na raz gruba teczka A4 i laptop w pokrowcu :)

callja

Cytat: golinda w 15 Mar 2014, 19:12:14to masz problem
Ano mam, od trzech lat kupno torebki to dla mnie mission impossible ://

Najbardziej kocham panie ekspedientki, które słysząc moje pytanie o torebkę "taką a taką" prychają wymownie, wznosząc wzrok ku niebiosom, i oświadczają "czegoś takiego pani na pewno nie kupi, trzeba zmniejszyć wymagania!!".

Cytat: golinda w 15 Mar 2014, 19:12:14ma być ładna
U mnie to kwestia drugorzędna aczkolwiek jak i ładna, i praktyczna, to jak najbardziej jestem na tak :D

Cytat: wrobelek0403 w 15 Mar 2014, 19:20:58ja callje rozumiem, bo tez mam swoje wymagania
:beer:

Cytat: rudasekawf w 15 Mar 2014, 19:26:07
Ja też mam torebkę wór :D jedyne kryterium to musi wejść na raz gruba teczka A4 i laptop w pokrowcu :)
Na to mam dodatkową siatę :P

rudasekawf

ja do torebki pcham wszystko :) nie lubię mieć dodatkowych tobołów

wrobelek0403

aczkolwiek raz na rok udaje mi sie torebke kupic i to nawet ładną :D a kwestie przegródek rozwiązałam tak, ze mam w torebce kosmetyczke z kieszonka :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

Callja na stronie witchenna jest teraz kiermasz

a swego czasu torbe spełniają a w miarę twoje wymagania miałam z polskiej firmy kaja, tylko cena wyzsza, bo skóra

callja

Cytat: rudasekawf w 15 Mar 2014, 19:29:06ja do torebki pcham wszystko Smiley nie lubię mieć dodatkowych tobołów
Gdybym tak robiła, miałabym co i rusz obojczyki w gipsie ;) Dźwigam takie ilości nut, płyt etc., że żadna torebka by tego nie zniosła, a mój kręgosłup tym bardziej  ;) Może jakiś plecak zniósłby te ilości & cieżary ;)

Torebka wór-czy-nie-wór jak widać to dużo pojemniejszy temat niż dylemat, czy czarno-srebrna kiecka jeszcze się łapie na imprezę b& w lol lol

Dodany tekst: 15 Mar 2014, 19:34:06

Cytat: konwalia w 15 Mar 2014, 19:31:00Callja na stronie witchenna jest teraz kiermasz
O, zaraz zerknę :beer: aczkolwiek na hasło "Wittchen" z reguły łapię się najpierw ze portfel, potem za serce ;) NIC z ich oferty nie mam, no ale skoro wyprzedaż :knuje:

Kasia

Callija, u Wietnamczykow sa jeszcze takie torebki o jakich piszesz, tylko one jakościowo nienajlepsza ale potrafią kosztować ca 30zl.  Ja takich dla mojej mamy zawsze szukam bo ona właśnie kieszonkolubna :)

callja

Cytat: Kasia w 15 Mar 2014, 19:37:03u Wietnamczykow
Kurczę, jakoś we Wro ostatnio na bakier z bazarkami ;)
Są sklepy "wietnamskie", ale tam zamiast torebek to ciuchy ://

Ano, szukamy dalej - na Wittchen nie znalazłam nic :(

mobka

Golinda, nie lubię Arkadii ;D A teraz na dojezdzie remont do tego ;D w sumie bliżej mi do GalMoku teraz, ale po pracy czasu szkoda. kiedyś mango w Reducie jeszcze było.

golinda

Cytat: mobka w 15 Mar 2014, 20:06:45Golinda, nie lubię Arkadii

kocham Arkadię ;D to mój drugi dom :D

nie znoszę Wola Parku, jakiś taki plebsiarski mi się wydaje :D, Klif jest zbyt ąę i nic tam nie ma w zasadzie, Galmok mam za daleko, ale też jakoś bez szału, Tarasy ok, można coś dobrego zjeść, Promenada oj nie... reszty nie kojarzę nawet ;)

mobka

Ja zaliczam głównie redute i wola park ;)  mało ludzi, w sklepach najmniejszy bałagan ;D

callja

Cytat: Norka w 15 Mar 2014, 20:27:41Callja, o taką ci chodzi?
Mnie więcej...
Przydałaby się jeszcze kieszonka z tyłu (na klucze) i chociaż jedna z przodu (już ja wiem, po co ;) ) ;) Coś takiego:
http://polki.pl/we-dwoje/files/Image/galerie/28674/galeria_we_dwoje_5.jpg
http://stylio.pl/kolekcje/mebags-torebki-torebka-dwiema-kieszeniami-mebags-37866.png

Problem jest taki, że jeśli już torebka ma kieszonki, to jest jednokomorowa :(

callja

Ta koralowa ciekawa, dzięki!! :beer:

wrobelek0403

Cytat: doda w 15 Mar 2014, 21:55:23ja mam zawsze burdel w torebce i nic nie mogę znaleźć

siostro :highfive: :D :D

callja

Cytat: doda w 15 Mar 2014, 21:55:23ja mam zawsze burdel w torebce i nic nie mogę znaleźć
Wolę nie ryzykować, że stanę się niebezpieczna dla otoczenia ;)

golinda

ile razy na parkingu firmowym wszystko wywalałam na trawnik w poszukiwaniu kluczy lol

justynaaaa2

Jezu ja też, jak mnie to wkurza :crazy: a nie potrafię nad tym zapanować
Najwięcej mam zawsze paragonów pomiętych
Jak robie porządek to zawsze wyciągam stosy niepotrzebnych rzeczy, nie mam pojęcia skąd to się bierze
Ostatanio otwieracz do wina, 4lakiery do paznokci, torebka na psie kupy, mini pasta do zębów, bilety ztm sprzed 2lat mimo że torebka ma pół roku

golinda

ojjj, ja jakiś czas temu pisałam Ince co znalazłam w torbie. Siedziałam w samochodzie i czekałam na coś
Były m.in. majtki (wtf?), oczywiście lakiery, szminki, kolczyki, dwa testy ciążowe (zrobione) :D
A paragony zbieram w portfelu, nigdy nie wiadomo, kiedy jakiś szajs trzeba będzie oddać ;)

wrobelek0403

na paragony to mam dwa pudełka (ciuchy i rzeczy do domu) i raz na jakis czas oprózniam z nich portfel, ale w torbie tez mam sporo rzeczy i zdarza mi sie grzebac na parkingu albo pod drzwiami domu :D