szaro wszędzie, czyli w kamienicy ddu

Zaczęty przez ddu, 18 Paź 2013, 12:52:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

chodzę, patrzę i się uśmiecham :)
aż się chce siedzieć przy tym stole. w końcu!
jeszcze stół będzie szlifowany i bejcowany, bo on w stanie surowym drzazgi wychodzą

zwierzatko_mojej_mamy

ddu a jaki kolor bedzie stolu? :> bo siedze i mysle, czy tak zostawiasz, czy cos robisz ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

to jest dąb. kolor będzie delikatnie ściemniony jakąś bejcą. może lakierem. podciągnięty do koloru tej szafy z lustrem
ona jest wyznacznikiem koloru
komodę z kominkowego też "przefarbowałam" - stolarz zdjął mi ciemną bejcę i tylko polakierował. od razu lepiej wygląda.
taki kupiłam stolik na metalowych stelażach - płyta beznajdziejnej jakości, porysowana już i ohydna - planuję zamówić blat drewniany, znalazłam stolarnię, kt. robi rzeczy z desek ze starych stodół, dechy mają po 100 lat.
zamówiłam u nich biurko i planuję ten blat właśnie
wszystko ma być z takim zbliżonym do szafy kolorze, bo ilość kolorów drewna w tym domu mnie wytrąca z równowagi...

kiedys drzwi od sypialni też zrobię. farbę trzeba opalić, to duża robota

wrobelek0403

ddu, bardzo mi sie Twoje plany podobają :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

OlaFasola

ddu, super krzesła!! Jakiej wielkości masz stół? Tzn ile ma długości, bo ja ciągle szukam krzeseł i do naszego wszystkie wydają się być za duże.

ddu

teraz 160 cm, ale można rozłożyć
ja szukałam raczej dużych krzeseł...

bardzo polecam sklep http://mood-board.pl/, właścicielka bardzo pomocna

a takie ładne mniejsze krzesła tapicerowane, stare mają dziewczyny ze sztuka mebla.pl
oglądałam na targach designu, bardzo ładnie zrobione, dla nas za niskie, za małe

OlaFasola

ddu, super ta strona...i kinkiety i krzesła i stolik mi się podoba... aaaaaaaa i oczywiście krzesła najdroższe :/ trzeba się do roboty brać!

ddu

oni mają w ofercie więcej niż na stronie
te chodniki, o kt tu rozmawiałyśmy, też tam kupiłam, pani mi sprowadza
doradza, podpowiada, wysyła, choć zapłacę za chodniki w sierpniu ;)

wrobelek0403

piekne rzeczy :dreaming: tylko czemu takie drogie?? :crying:

ddu

właśnie.

ale po pół roku szukania krzeseł, poddałam się.
to samo z chodnikami.
reszta może poczekać.

pani we mnie zasiała pragnienie lamp Gras w sypialni.
jedna kosztuje ponad 2000.
no więc przestałam szukać.
teraz już mi się żadne nie będą podobać, a przecież nie wydam 5 000 na lampki nocne. tzn. teraz nie wydam, może za rok będę bogata? ;)

suegro

Cytat: ddu w 10 Lip 2014, 14:21:38pani we mnie zasiała pragnienie lamp Gras w sypialni.

Piękne są.
Kupiliśmy kilka na poddasze.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

ddu

ja zachorowałam. chcę dwie nad łóżko i dwie nad biurkiem w sypialni. mam tam czarne kinkiety, kt. teraz uważam za obrzydliwe.
pokazesz, jakie kupiłaś?

callja

ddu, ależ się cieszę - zwłaszcza, że widać ewidentnie, że masz ewidentną radość z faktu, że wnętrza nabierają takiego charakteru, jakiego TY chcesz :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

nionczka

Piękny stół, ale ja bym wolała go w wersji bez przycieminiania. Przetarłabym go i zaolejowała.

ddu

on będzie minimalnie przyciemniony.
w tle stołu widać drzwi od sypialni a po prawej kawałek szafy, chciałabym, żeby stół był w jej odcieniu... w jej palecie, jeśli można tak powiedzieć, bardziej ciepły

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

ddu

muszę zapisać stronę, znalazłam droższe
dzięki
piękne

salsa

kurde, wywaliłam dwa takie krzesła przy remoncie (tzn one były drewniane, normalne, nie kupione u dizajnera tylko stały tu od zawsze... ) w sumie mozna je było odnowic i pomalować, ale podniszczyły się w trakcie remontu i wyniosłam na śmietnik ...

takie są u mojej babci tylko czarne, wiem, ze ciocia  chce je wywalić, nie pomyślałabym, ze te krzesła mogą tyle kosztować... http://mood-board.pl/sklep/produkty/no-24

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

Jak coś, to biorę!
bo to jest stara czeska marka, solidne krzesła. Kt się nie rozsypią za 3 lata

salsa

eee, sama wezmę , przemaluje i puszczę na allegro 300 zeta za sztukę ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

no, ja mam bardzo podobne :D i z 50 lat maja :D

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 20:53:35

mysle, ze moj komplecik mogłabym opchnąc za tysiaka albo i wiecej :D

ddu

No 300 za używane to chyba jednak sporo, ale pewnie ktoś kupi

wrobelek0403

ddu, jak paleciaki chodzą po 600 to juz mnie nic nie zdziwi :D

ddu