szaro wszędzie, czyli w kamienicy ddu

Zaczęty przez ddu, 18 Paź 2013, 12:52:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Imagine there is no hate

mayagaramond

Hm, ja mam drewniane łóżko, dobra, czasem przydzwonię, ale nie zamienilabym na inne.

Biurko piękne!!

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

maya, ja przydzwaniałam i przydzwaniam, bo miałam i mam wąską sypialnie, ciągle chodziłam z siniakami na łydkach, :/ teraz się wale, ale nie mam siniaków :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

cumberland

ddu, kupiłaś już to łóżko?
mój stolarz nawet łóżko tapicerowane Ci zrobi, jakie chcesz i myślę, że sporo taniej niż to co opisujesz ;D

jak chcesz to prześlę Ci rysunki techniczne jak to wygląda po rozrysowaniu i wycenę naszego, tylko maila daj

co do tkanin, to ja kupiłam wszystkie tkaniny na zasłony w leroyu
http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/tkaniny-i-firany/tkaniny-na-mb,a947.html

ceny naprawdę baaardzo dobre jak widać
i obrusy też tam będę kupować, to znaczy tkaniny, no ;)

ddu

aaaaa, jakie zagłówki!!!!

http://madeforbed.com/pl/

cubmer, już do Ciebie piszę

Dodany tekst: 27 Sty 2014, 12:24:42

cumber, byłam w LM 100 razy ostatnio. np. po 20 dywaników dla Heleny. ale tkanin nie widziałam :D na pewno są, tylko ja jestem ślepa. aaaa

niewiemjaka

ddu ale to sa takie "zaglowki" odrebnie od lozka, tylko doczepione do sciany, nie do lozka, w sumie jak lozka nie bedziesz przesuwac, odsuwac.. o kazde lozko mozesz wstawic, a takie zaglowki zamowic u jakiegokolwiek tapicera sama wybierajac dowolny material chyba

wrobelek0403

ddu, czad :D musisz miec taki zagłowek :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

feeling.good

ddu

niewiemjaka, wiem, że mogę do każdego, nawet do wypatrzonegow  vox, kt. - sprawdzałam, leżałam - wcale nie haczy nie kaleczy , przy odpowiedniej wielkości łóżku

w tym madeforbed świetne są. natomiast absolutnie nie wiedziałabym, jaki dobrać... i drogie są. ale zobaczymy....

niewiemjaka

Cytat: ddu w 27 Sty 2014, 15:33:34natomiast absolutnie nie wiedziałabym, jaki dobrać..
no to faktycznie jest trudne, a tutaj pieknie mają dobrane tkaniny :)
jak bedziesz zamawiała to od razu dopytaj o tkanine i kup sobie na pled czy cos

Kasia

te łóżka co wróbelek wkleiła fajne, też je mam na oku juz gdzieś z kilka lat (chyba mika je pierwsza kupiła) i mam nadzieję, że w kluczowym momencie o nich nie zapomnę lol

wrobelek0403

Kasia, fajne i jak sie porówna z innymi to smiesznie tanie, a dobrze wykonane.

no i jak juz pisałam, materace mają cudowne :D

Kasia

podobaja mi się bardzo a ich ceny jeszcze bardziej :)

ddu

ok, pewnie pojadę do Bydg zobaczyć, może w weekend się uda

ale pojawił się dylemat :d
może olać romantyczną pałacową sypialnię z zagłówkiem typu http://www.wezglowia.pl/component/k2/item/12-spanwezg%C5%82owia-span-do-%C5%82%C3%B3%C5%BCek.html - pierwsze zdjęcie

i iść w nowoczesną sypialnię z jajem, wtedy pasuje normalne drewniane łóżko plus zagłowie typu ostatnie na stronie
http://madeforbed.com/pl/

co wy na to???

justynaaaa2

ddu ja jestem za opcją 2, zdecydowanie  :thumbup: fajne te zagłówki

feeling.good

ddu, styl pałacowy, to nie bardzo moja bajka, ale byłam pewna, że w połączeniu z nowoczesnymi, prostymi meblami wyjdzie fajnie.

ALE ;) jako zwolenniczka prostych i nowoczesnych wnętrz, uważam że opcja 2 jest super. Te zagłówki są przeboskie! Do tej koncepcji piękne biurko też pasuje, więc ja jestem jak najbardziej za  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

nionczka

Tylko i wyłącznie druga, ale to dlatego, że nie lubię pałacowych wnętrz, tapicerowanych łóżek. Da druga opcja jest fajna, taka wyluzowana i nawet z przymrużeniem oka.
Pierwszy raz widzę opcję tapicerowanego łóżka czy zagłowka, którą mogłabym wziąć pod uwagę u siebie.
Ale to tylko moja subiektywna opinia. Ddu, kieruj się serduchem, jak Ci podpowiada. Jak zaskoczyło i poczułaś, że to to, to rób. Nie patrz na nas.

zwierzatko_mojej_mamy

dla mnie ta druga dlatego, ze w ogole mi sie ddu nie kojarzy z palacowym odpicowanym wnetrzem z kandelabrem zlotym i toaletka i krysztalami z zyrandola - obowiazkowo chyba musialaby spac w perlach, czy cos ;) i w ogole Cie ddu przepraszam, jesli jakas czesc Twojej duszy chciala byc kojarzona z takim wnetrzem lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Sty 2014, 19:14:01i w ogole Cie ddu przepraszam, jesli jakas czesc Twojej duszy chciala byc kojarzona z takim wnetrzem

:D

no jakaś część mnie jest bardzo romantyczna ;)

cumber, musimy to przeanalizować. bo mąż pobieżnie stwierdził, że wcale nam to taniej nie wyjdzie, zwłaszcza, jeśli zdecydujemy się na modułowy zagłówek. musimy to przeliczyć, przemyśleć. dziękuję za namiar

rozmawiałam juz z miejscowym tapicerem, kt. miałby wykonać tańszą wersję niż madeforbed
a tu reportaż http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/niezwykle-zaglowki,112251.html#forum

i dziękuję za opinie!

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: cumberland w 28 Sty 2014, 20:09:48a dla mnie pierwsza opcja jednak
no gdyby Tobie sie podobala wersja druga teraz, to by bylo chujowo, bo bys musiala troche w obecnym domu pozmieniac :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

cumberland

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 28 Sty 2014, 20:27:34
no gdyby Tobie sie podobala wersja druga teraz, to by bylo chujowo, bo bys musiala troche w obecnym domu pozmieniac :D

:D :D :D

ale, że ja to teraz w perłach mam spać, czy mogę bez? ;)

ddu, nie ma problemu żadnego przecież, najważniejsze żebyś znalazła co trza

a w ogóle to muszę mój wątek też odświeżyć, bo właśnie w salonie mi się zbytni pałac zrobił i muszę go wyciszyć i uspokoić trochę
i mam problem z tymi "dziełami" kurna na ściany coby nie przedobrzyć :D
także wiesz zwierzu, może faktycznie coś namalujesz ;)

jakoś w innych pokojach nie czuję tego "pałacu" u siebie, tylko taką nutkę, dokładnie taką o jaką mi chodziło, ale z tym salonem coś nie mogę równowagi złapać, ale to Was będę ścigać soon