Na wesolo :-)

Zaczęty przez foszek, 31 Paź 2007, 02:42:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy, o ja pieprze lol lol kto tych ludzi uczy matematyki ja sie pytam???? lol lol

dobrze, ze nie wszyscy się skompromitowali :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 03 Sie 2016, 19:30:25zwierzatko_mojej_mamy, o ja pieprze lol lol kto tych ludzi uczy matematyki ja sie pytam???? lol lol
no właśnie!!!!! masakra. wyszło nawet gorzej niż z homosapiens....

golinda

najlepszy jest ten gość, który mówi: nie zgadzam się, broń boże! polska jest w końcu suwerennym krajem!

lol

golinda

a dobry jest jeszcze ten, który mówi, że czemu nie, że to zawsze przecież coś nowego :D

Kasia

E tam, pytanie było podchwytliwe ;)
W końcu cyfry arabskie a jednak w języku arabskim sie innych używa ;) moze o tych drugich myśleli rozmówcy ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 08 Sie 2016, 15:36:36moze o tych drugich myśleli rozmówcy
NA PEWNO :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Kaska, nie rozumiem... o co ci chodzi?

Kasia

Cytat: golinda w 08 Sie 2016, 15:37:39
Kaska, nie rozumiem... o co ci chodzi?
Te cyfry którymi sie posługujemy sa cyframi arabskimi ale w języku arabskim cyfry maja inny zapis ;)
Arabowie "tych naszych" arabskich nie uzywaja gdy piszą po arabsku. Także jakbym takie pytanie usłyszała to autentycznie bym sie zastanawiała czy ten kto je zadaje zna tylko nasze arabskie i o nie pyta, nie wiedząc tak naprawde nic o cyfrach przeze Arabów używanych czy jednak ma jakies minimum wiedzy i mówi o "szlaczkach" arabskich.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Cyfry_arabskie

zwierzatko_mojej_mamy

golinda, no arabskie to arabskie :)

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

dragonfly

Tiaaaa lol poziom wypowiedzi większości tych osób zdecydowanie pokazał, ze większość jest ekspertami z cyfr indyjsko-arabskich, i na pewno te cyfry mieli na myśli ;)

Kasia

Ja bym miała problem z odpowiedzią na to pytanie lol
Autentycznie bym sie zastanawiała czy pytającym to po prostu przecietniak, który zna tylko nasze arabskie czy jednsk zna i te drugie ٠ ١ ٢ ٣ ٤ ٥ ٦ ٧ ٨ ٩‎ ;)
Chociaz mi by tam nauka arabskiego w ogóle nie przeszkadzała ale pytanie było po pierwsze tendencyjne a po drugie dwuznaczne.

Kasia

Cytat: golinda w 08 Sie 2016, 14:44:37
a dobry jest jeszcze ten, który mówi, że czemu nie, że to zawsze przecież coś nowego :D
Ja bym właśnie tak mogła odpowiedzieć mając na myśli szlaczki arabskie.

golinda

Ej, cyfry arabskie to cyfry arabskie i każdy po skończeniu SP wie, że chodzi o to, a nie o cokolwiek innego.
nie było mowy o piśmie arabskim, tylko o cyfrach ;) kamon!

rubin04

Dzisiaj dodzwoniłem się do lokalnej stacji radiowej i prowadzący powitał mnie słowami:
- Gratulacje! Jest Pan pierwszym słuchaczem, który do nas zadzwonił, a więc, aby wygrać główną nagrodę, wystarczy poprawnie odpowiedzieć na jedno pytanie!
- Wspaniale! - odpowiedziałem z entuzjazmem.
- Czy jesteś gotowy? - zapytał prowadzący - to będzie pytanie z matematyki.
- Cóż, ukończyłem Politechnikę, udzielałem korepetycji z matematyki, więc myślę, nie będzie żadnych problemów!
- Dobrze! Tak więc, aby wygrać naszą główną nagrodę - 2 bilety w pierwszym rzędzie podczas koncertu Jana Pietrzaka i spotkanie się z nim za kulisami - proszę powiedzieć, ile będzie dwa razy dwa?
- Siedem - odparłem.

mayagaramond

Jak nazywa dię zakonnik odpowiedzialny za rozliczenia podatkowe?
Brat Pit.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

ishka82

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

rubin04