Suknia dla szczuplej

Zaczęty przez abaco, 14 Lis 2007, 22:06:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abaco

Witam :) jaka suknia bedzie odpowiednia dla bardzo szczuplej dziewczyny o wzroscie 165?

inkageo

Jako doświadczona chudzina o podobnym wzroście mogę tylko napisać, że w większości fasonów będziesz wyglądać dobrze. Najważniejsze do znaleźć to w czym czujesz się najlepiej :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Taj jak mowi Inka, prawie kazda, byla nie za duza. Przymierzalam Ladere, ale tylko po to by ja zaraz zdjac :mrgreen:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

A co Ci się wstępnie podoba? Ja chciałam koniecznie koronkowe ramiączka, ale okazało się, że przy moich małych piersiach wyglądało to średnio.. Chociaż dalej strasznie mi się podobają..
Imagine there is no hate

abaco

Bardzo podobaja mi sie te fasony- rybki, koronkowe- takie z pronovias (z nowej kolekcji np nectar) :)

zwierzatko_mojej_mamy

abaco,  nectar juz nie jest taki koronkowy jak kolekcja 2007 i kilka z 2008 ;) ma od pasa taki polyskujacy..tiul czy co to jest - nie wiem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

abaco, w koronce będziesz wyglądać dobrze, tylko pamiętaj że należy też zwrócić uwagę na to jak wygląda Pan Młody, moja przyjaciółka w przyszłym roku bierze ślub i też jest szczupła i minimalnie od Ciebie niższa, a jej narzeczony o 20 cm wyższy, w koronkowych sukniach ona wygląda pięknie ale jak przy nim stanie to zginie, dlatego dla niej odpowiedni jest fason - góra obcisła z odciętym biustem, przedłużonym stanem, a dół w kształt litery A z trenem, w rybkach wygląda jak dziewczynka idąca do komunii a nie Panna Młoda

abaco

zwierzatko dzieki za wyprowadzenie z bledu :)
moj narzeczony tez jest ode mnie wyzszy o ok. 20 cm... i taki dosyc potezny ;)

mika

abaco, w takim razie suknie rybki odpadają - przynajmniej moim zdaniem, koronkowe suknie owszem tak ale takie w litere A

zwierzatko_mojej_mamy

abaco, a mierzylas juz cos?:> bo ja tez na poczatku mialam hopla na punkcie koronki, potem koronki + rybki, a teraz to juz sama nie wiem ;) ja tez 162, chlop 182 i sklaniam sie powoli ku literce A hhehe - zobaczymy na czym stanie - przygody mozesz sledzic w watku moim o suknie dla zwierzaka - ma juz 14 stron, a ja dalej w krzakach z suknia :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abaco

Nie, jeszcze nic :) ale chyba powinnam w koncu zaczac, bo slub w lipcu :)
a z nowej kolecji pronovias strasznie mi sie podoba model dalila (czy to tez rybka?) ;)

mika

zwierzatko_mojej_mamy, to tak jak z moją przyjaciółką, we wtorek byłyśmy w madonnie i tam oczywiście baby wrzuciły ją od razy w lornę, wyglądała ładnie oczywiście ale jak wyobraizłam sobie przy niej faceta, który ma 194 cm wzrostu to od razu przestało mi się podobać, ksiądz do niej powie: to ty dziewczynko już możesz sypać kwiatki,a  gdzie jest panna młoda??

inkageo

Ja bym się nie sugerowała rozmiarami męża ;) Wg mnie duży mąż w żadnym wypadku nie wyklucza dopasowanej sukni ;) Można nadrobić trenem ;)
Imagine there is no hate

mika

inkageo, być może ale na pewno nie przy tak dużej różnicy wzrostu, ona mierzyła też obelixa i wyglądała w nim ładnie ale tylko z tyłu.... z kolei koleżanka która też jezscz szczupła ale nieco wyższa bo ma prawie 170 cm wzrostu i narzeczony minimalnie wyższy jest prawie zdecyodwana na obelixa ze względu na tren właśnie i jak oni stoją razem to wygląadają pięknie ... a niestety przyjaciółka z wysokim narzeczonym wygląda w tej sukni smutno, przytłacza ją zarówno koronka jak i ten długi tren

[ Dodano: 15-11-2007, 10:32 ]
poza tym dziewczyny NIE TYLKO KORONKOWE RYBKI PRONOVIAS Są PIęKNE
właśnie ta moja przyjaciółka mierzyła w salonie tylko ona suknie Ashford która ma wydłużony stan, odcięta pod biustem, dół w A i wyglądała w niej pięknie, cudnie wyglądała też w euro bride 3903 i w babylon

inkageo

Tylko wiecie..szersza suknia wzrostu nie doda.. Nawet może być odwrotnie.. Chociaż fason A nikomu chyba jeszcze nie zaszkodził ;)
Imagine there is no hate

mika

inkageo, ale przedłużony stan owszem doda wzrostu, odcięcie pod biustem też, a rybki niestety skracają, a fason A spowoduje że będzie bardziej widoczna przy potężnym przyszłym mężu, takie jest moje zdanie potwierdzone już kilkunastoma dowodami w postaci mierzenia suknien

inkageo

Ja drugiego dnia wesela miałam na sobie suknię Margarett, typowy fason A z tafty i jakoś tak kurduplasto się w niej czułam;) A buty miałam też na 9 cm obcasie ;) Może czasem nieobiektywnie się postrzegamy ;)
Imagine there is no hate

estel

dziewczyny, to wy mierzycie suknie z waszymi mezczyznami??? moj absolutnie nie chce wiedziec jaka ja suknie wybiore ;-)  

niedawno bylam na slubie gdzie panna mloda byla bardzo szczupla i bardzo niziutka a pan mlody prawie 2-metrowy. miala suknie w male A i wygladala przepieknie!

abaco

Ja jeszcze nie mierzylam, ale bede mierzyc bez narzeczonego ;)

[ Dodano: 20-11-2007, 21:55 ]
A co myslicie o sukni Dalila? bedzie odpowiednia dla kogos bardzo szczuplego? :) http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=dalila&nr=1

ewcia

Witam na forum! :)
I od razu przyłączam się do dyskusji :)
Rowniez osobie szczuplej doradzam suknie w lit. A - tak doradzono mi samej w salonach.
Moj slub za rok w sierpniu - właśnie zaczęłam mierzyć suknie. Jak większości z Was podobaja mi sie suknie w Madonnie. Jestem szczupla, a przy tym wysoka - 174. Przymierzalam koronkowe suknie w lit. A (Pronovias - Nalon, St. Patrick - Bahamas http://www.madonna.pl/pl/stpatrick.php?s=bahamas, tylko bez tej wstęgi, a za to z kokardka pod biustem:). Ale wlasnie zaczelam sie zastanawiac, czy nie wole czegos bardziej tradycyjnego, np. Drac z St. Patrick albo Divina http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=divina&nr=1
Jak sadzicie, czy jest sens, aby osoba szczupla (i w moim przypadku rowniez wysoka) szla w kierunku takiego fasonu?

Kasia

moim zdaniem
szcuplemu raczej we wszyskich fasonach bedzie dobrze

ewcia

Dzieki za pozdrowienia i nawzajem! :)
Ze bedzie dobrze - to mozliwe, ale tego dnia ma byc wspaniale :D

maroonbug

Cytat: "ewcia"Ze bedzie dobrze - to mozliwe, ale tego dnia ma byc wspaniale  
no wiec wlasnie dlatego trzeba mierzyc. gdzies czytalam, ze trzeba sie przyjrzec sobie dokladnie i zobaczyc czy nasze cialo sklada sie z miekkich i lagodnych linii, czy ze zdecydowanych i raczej prostych, kanciastych mowiac brzydko. dla miekkich:koronki, organza, delikatne falbany, drapowania, jedwab i satyna, zwiewne suknie. dla ostrych: tafta, tiul, mikado, klasyczne, surowe oraz nowoczesne kroje, proste linie. to oczywiscie schemat i jak kazdy, nie sprawdza sie zawsze. ale jak sie podzieli suknie na takie, ktore sie podobaja, sa w zasiegu finansowym, pasuja do charakteru wesela, charakteru Mlodej, podkreslaja atuty i doda sie jeszcze ten podzial na miekkie/ostre, to wtedy latwiej jest klasyfikowac i dalej dzielic na grupy wedlug tego, w ktorych sie ladnie wyglada.

[ Dodano: 20-12-2007, 09:02 ]
wracajac do tematu, nie zgadzam sie ze szczuplym we wszystkim ladnie. we wszystkim ladnie jest kobietom o szczuplych, ksztaltnych ramionach, dlugiej szyji i duzym biuscie, waziutkiej talii, z wyrazne zaznaczonymi biodrami i dlugimi nogami. takich nas niewiele:) Monica Belucci jest taka, ale za to juz niemloda :mrgreen:
trzeba mierzyc i mierzyc i ogladac. w sumie to wiele dziewczyn mniej wiecej wie, ze na przyklad taki dekolt im pasuje a inny juz mniej. albo ze w takim czuja sie dobrze a w innym niekomfortowo (na przyklad ja wiem ze musze miec ramiaczka i ze suknia musi byc jednoczesciowa, bo mi sie gorsety nie podobaja) tego sie trzeba trzymac i wtedy bedzie super. zycze owocnego szukania:)

amoitalia

Wiesz, ABACO, ja też jestem szczupłą dziewczyną, kilka cm niższą od Ciebie (162). Kiedy przejrzałam wstępnie strony internetowe, moim typem była koronkowa rybka, najlepiej jeszcze z mini golfikiem. No i jako że jestem blondynką, naturalnym kolorem wydawało mi się ecru. Po wizycie w salonie okazało się, że:
1) w rybkach wyglądam jakbym szła do komunii
2) źle mi w koronce, znacznie lepiej w gładkich materiałach, a najlepiej w organzie, która nie przytłacza mojej drobnej sylwetki
3) żaden golfik nie wchodzi w grę, a najlepiej wyglądam w sukienkach w ogóle bez ramiączek
4) nie do twarzy mi w ecru, bo ten kolor zlewa się z moją mleczną karnacją i jasnymi włosami... ;-)

Ostatecznie wybrałam suknię o linii A, bez ramiączek, o lekko przedłużonym stanie (z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej "wyciąga" sylwetkę do góry przedłużony stan z jakimiś  zdobieniami, które nie przechodzą na spódnicę, lecz zdobią tylko górę sukni - ale to tylko moje zdanie) - i w kolorze śnieżnej bieli. ;-)

Polecam zatem wizytę w salonie i przymiarki, koniecznie z zaufaną osobą, której gustowi ufasz. :-D
Powodzenia!