jest już biżuteria:D

Zaczęty przez rilla, 13 Lis 2007, 16:27:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

rilla, co ta za firma butkowa??? Bardzo ładne :) Ile ma obcas???
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rilla

arte do roma, 5,5 cm. Chciałam klasyczne i mam. Aczkolwiek myślę o sandałkach na zmianę... Ciekawe tylko czy będą pasowały do perłowej suni z Madonny:)

ze_nitka

To jest biała perła, tak?
Mi babka w Madonnie do tego ich kremowego-perłowego koloru polecała właśnie białe perłowe.

rilla

mnie też, dlatego wzięłam. Ale są jaśniejsze niż mój kawałek materiału, ale on już dużo przeszedł, więc się nie martwię:)

maroonbug

Cytat: rilla84 w 21 Sty 2008, 21:31:51
2. eustoma będzie głównym przystrojeniem kościoła i samochodu, a storczyk przy klamkach auta
3. Dla mojej sis, jako świadkowej zrobię podobny tylko zielony ew. same eustomy
może być?
quote]

Rilla moze jeszcze sie zastanow nad eustoma? W zeszlym roku bylam na slubie gdzie PM miala bukiet z eustoma w roli glownej i wygladal zalosnie jeszcze przed wyjsciem z Kosciola (eustoma i kalle w podluznym bukiecie, przewiazanym wstazka). Eustoma to delikatny kwiat i nawet swieza wyglada na odrobine oklapnieta, a po godzinie czy dwoch w bukiecie po prostu wiednie. I tak w dekoracji, gdzie bedzie uzyta gabka do kwiatow lub bedzie stala w wodzie, eustoma jest ok, ale w bukiecie to juz mniej. Chyba ze obie ze swiadkowa bedziecie mialy te tzw. mikrofony z gabka oasis, wtedy eustoma nie zwiednie.

mary

Rilla, czy te Twoje buty występują także w kolorze ciemniejszym (ale nie to ciemne ecru) i z obcasem 7,5 cm?

rilla

nie wiem, wszystkie są na stronie www.artediroma.com ale chyba pośredniego nie ma.  Ale widziałam twoją suknię, myślę, ze taka biała perła byłaby ok. Każe ecrue będzie za ciemne

mary

już do tego doszłam, że ecru za ciemne ;) Dlatego mam taki problem z butami. Ty je kupiłaś w Classie? 270zł, tak?

magdarynka

Mary cos mi sie majaczy ze ty sie orientujesz w cenie arte di roma w katowickich sklepach, mozesz podac gdzie ceny sa nizsze?

mary

no właśnie w Classie na Mielęckiego są za 270zł. Nie słyszałam dotąd, aby gdzieś było taniej. Na pewno w salonie Lilea są za 300zł.

magdarynka

Dziekuje, mam przeczucie ze u mnie skonczy sie jednak na typowo slubnych  :(

rilla

magdarynka ja kupowałam te buty na Mielęckiego. Taniej nie znalazłam, kilka modeli jest do przymierzenia i w porównania kolorów. Panie miłe, buty były za mniej niż 2 tygodnie.

magdarynka

Dzieki dziewczyny. Bardzo ladne te buty rilla, a jak wyglada ich ecru ? Moja kieca to ivory albo jak kto woli jasne ecru i z kolorami jest tragedia, wszystkie albo zolte albo prawie bezowe i ciezko jest mi cos dobrac.

rilla

ja mam suknię mdonnową złamaną biel. Przymierzałam suknie w lisa ferrera w Kaowicach i ich ecrue było bardziej podobne właśnie do mojej, niż do prawdziwego ecrue. Najlepiej iść z kawałkiem materiału i porównać. Moje to biała perła - ale rpzez to, że są jakby błyszczące, pasują do koronki na suknii. BO są jaśniejsze niż materiał pod koronką... Ale ja chciała pełne i dosyć klasyczne, a jak wiadomo wyboru nie ma...

Ładne buty widziałam w zebrze w silesii. Tylko jak dla mnei za wysoki obcas:/

magdarynka

Kawalek materialu to dla mnie swiety gral ;D
Nie dostane go bo ponoc nikt tego modelu w katowicach nie zamowil i nie maja go na stanie. Licze na odrobine szczescia, jaki kolor butow zamowilas?

mary

Cytat: rilla84 w 06 Mar 2008, 09:16:20

Ładne buty widziałam w zebrze w silesii. Tylko jak dla mnei za wysoki obcas:/

Rilla, co to za buty były? Może fotkę masz?
Ja też chcę klasyczne, zabudowane przody. Tymczasem wszędzie pełno z odkrytymi palcami i praktycznie zaraz będę skazana na arte di roma.

rilla

hm fotki nie mam, ale one były właśnie z odkrytymi przodami... ja chce meic pończochy wiec takie odpadają. Z wszystkich pełnym arte di roma były najładniejsze. Są ładnie zrobione i naprawdę wygodne. są różne fasony - jedyny minus to trzeba zaryzykować i zamówić nawet jak nie ma takiego rozmiaru w salonie. Ja trafiłam uff. i są połówki - duży plus.

magdarynka, widziałam suknie ivory w lissa ferera jak dl amnie to taki sam kolor jak ivory w madonnie. TO nie jest takie ciemne ecrue!!!

a płaciłam 270 zł . W Madonnie takie same kosztowały 390:) Różnice przeznaczam na kolczyki!

inspiracja

rilla, Twoje butki są cudne!!! ;-D

cały czas jest tutaj mowa o sukniach śmietankowych/ivory, i tak sie zastanawiam, czy do białej sukni też można znalezc cos w AdR?

Stabilo

Widzę Rilla, że łączą nas nie tylko Katowice i majowy ślub. Ja również kupiłam te buciki (udało mi się je upolować na Allegro w sezonie zimowym za 170 zł).
Moja sukienka będzie biała i do niej ta perłowa biel również pasuje. Dodatkowo planuję perły w biżuterii.

martos82

Cytat: inspiracja w 06 Mar 2008, 18:51:42

cały czas jest tutaj mowa o sukniach śmietankowych/ivory, i tak sie zastanawiam, czy do białej sukni też można znalezc cos w AdR?

Dowiedzialam sie ze Arte di Roma maja tez biale butki, wiec do bialej sukni jak znalazl. Chyba nawet widzialam bialy odcien, ale nie pamietam, jak bardzo byl bialy.

Rilla Twoje buty juz dawno sobie upatrzylam - strasznie mi sie podobaja i sa malo slubne, co jest zaleta. Zastanawiam sie tylko czy sa wygodne i i nie spadaja. Ja nigdy nie mialam takich zwyklych czolenek i nie wiem czy bym ich nie zgubiala podczas tancow.

rilla

Cytat: Stabilo w 06 Mar 2008, 19:35:36
Widzę Rilla, że łączą nas nie tylko Katowice i majowy ślub. Ja również kupiłam te buciki (udało mi się je upolować na Allegro w sezonie zimowym za 170 zł).
Moja sukienka będzie biała i do niej ta perłowa biel również pasuje. Dodatkowo planuję perły w biżuterii.

hehe no to perły nas też łączą:) za chwilkę wrzucę moje propozycję.
a jaką masz suknię?

Buty są fajne, i też myślę, że to białej sukni pasują.

Cytat: inspiracja w 06 Mar 2008, 18:51:42
rilla, Twoje butki są cudne!!! ;-D

tak są całkiem białe również, ale ten kolor do białej np z tafty czy koronki też będzie pasował. Po prostu się błyszczą.

na stronce widać kolekcję www.artediroma.com kolekcję są według wysokosći obcasa, kolor dowolny chyba.

rilla

Cytat: martos82 w 06 Mar 2008, 20:12:09

Rilla Twoje buty juz dawno sobie upatrzylam - strasznie mi sie podobaja i sa malo slubne, co jest zaleta. Zastanawiam sie tylko czy sa wygodne i i nie spadaja. Ja nigdy nie mialam takich zwyklych czolenek i nie wiem czy bym ich nie zgubiala podczas tancow.

też się o to martwiłam, ale z tyłu na pięcie są zwężane i trzymają kostkę. Ja ew zamierzam kupić takie wkładki na przód buta, jak w trakcie wesela będą mi "jeździć" to wystarczy je wkleić i noga się nie ślizga.

Aha skakałam w nich w domu i tańczyłam walca- ogólnie z 2 godziny w nich chodziłam i było ok ( w dodatku było to po dniu spędzonym w Krakowie - 3 godzinyw  pociągu- i nogi miałam już spuchnięte troszkę i zmęczone). Mnie się coraz bardziej podobają. A wersja z paskiem na kostce też jest

Stabilo

Cytat: rilla84 w 06 Mar 2008, 20:20:01

a jaką masz suknię?

Sukienkę szyję i jeszcze nie mam fotek. Przymiarka 17 marca i wtedy coś wrzucę.
A wracając do protokołu ślubnego (z wątku mary) - robiliśmy dwa podejścia u księdza, ale zawsze mu coś wypadało i się nie pojawiał. Oczywiście dla nowożeńców jest wyznaczona tylko jedna godzina w tygodniu, więc musimy czekac do nastepnego poniedziałku.
Załączam też fotkę bukietu - nie jest to wzór idealny - zamiast róz chcę białe eustomy. Będę je wpinala także we włosy. Tulipany będą fioletowe, gdyż moja sukienka będzie miała w pasie fioletową szarfę. Nie podobaja mi się także te zagięte grube liście na spodzie bukietu - musze wykombinować coś na ich miejsce.