jest już biżuteria:D

Zaczęty przez rilla, 13 Lis 2007, 16:27:23

ze_nitka

rilla84, ale z Ciebie laska ;) ja to sie mogę schować z moją karłowatością. A buuu, ale w pon obiecałam sobie podjąć decyzje.

rilla

cieszę, jeden problem z głowy.

Teraz tylko martwię się:
1) co z tym bolerkiem?!
2) Pani wpisała mi w umowie kolor ecrue... a ciagle mówiła złamana biel/ivory - czy to to samo?!
3) Suknia jest ewidentnie za nisko. Czy jak będzie rozmiar 36 to ten pas nei pójdzie mi na wysokość brzucha?!

foszek

Moj robi ze mnie konia. Osatnio na wszystkich mam konska gebe. Nie mowiac juz o brzeuszku ktory jest wiekszy niz biust :-D
Podobasz mi sie bardziej bez bolerka, jakos dla mnie za duzo dobrego. A przymierzasal inne mniej stroje bolerka??

[ Dodano: 15-12-2007, 17:30 ]
Cytat: "rilla84"Suknia jest ewidentnie za nisko. Czy jak będzie rozmiar 36 to ten pas nei pójdzie mi na wysokość brzucha?!
stawiamna to ze tak.

rilla

ze_nitka patrząc na twoje zdjęcia w rondalli wydaje mi się, że mamy tyle samo wzrostu:)

JA się tylko martwię tym pasem na biodrach:/

[ Dodano: 15-12-2007, 17:36 ]
Cytat: "foszek"Moj robi ze mnie konia. Osatnio na wszystkich mam konska gebe. Nie mowiac juz o brzeuszku ktory jest wiekszy niz biust :-D
Podobasz mi sie bardziej bez bolerka, jakos dla mnie za duzo dobrego. A przymierzasal inne mniej stroje bolerka??

tak przymierzałam:/ ale z takiej samej koronki były tylko to z lorny, z indii i rondalowe... Z tych trzech tylko pierwsze jakoś wyglądało:/

NIo już zamówione, więc tak pójdę:/ ograniczę sie jeśli chodiz o dodatkli i tyle

[ Dodano: 15-12-2007, 17:30 ]
Cytat: "rilla84"Suknia jest ewidentnie za nisko. Czy jak będzie rozmiar 36 to ten pas nei pójdzie mi na wysokość brzucha?!
stawiamna to ze tak.[/quote]

no to kapa

ze_nitka

rilla84, jaki rozmiar przymierzałaś w salonie? Pewnie 38...?
Według tego co znawczyni sukien ślubnych -Inka pisała wszystkie suknie są tej samej długości... więc nie powinno być różnicy..., tyle że po dopasowaniu może naturalnie pójść w górę

mary

w madonnie mają tylko suknie w 38 rozmiarze do przymiarki?
Wydaje mi się, że ten pas na biodrach wcale nie musi w r. 36 wylądować na pasie.

ze_nitka

Ja olałam bolerko, ale tylko dlatego bo mi szkoda 400zł na godzine w kościele :P
Doczepiam sobie ramiączka jak w Bremen i bede miec welon. Księdzu musi tyle zakrycia wystarczyć ;)
Ale to oczywiscie pod warunkiem że Lorne wybiorę ;)

[ Dodano: 15-12-2007, 17:47 ]
rilla84, popatrzyłam jeszcze raz na Twoje zdjęcia i na swoje i na oko wydaje mi się że pas będzie na biodrach. Nim się nie przejmuj :)

mary

Ja też uważam, że z bolerkiem jest przesyt koronek. Może wobec tego jakieś gładsze, skoro już koniecznie chcesz bolerko?

rilla

kurcze, były trzy osoby i nikt mi nie powiedział:/ Też to widzę...

Ale wymysliłam jeszcze jedno... ciachnąć rękawy jak u Nalona... i będą krótsze i będzie mniej koronek:D

Hm gładkie bolerko nie pasuje, tak stwierdziły Panie w salonie (i w Krakowie i Katowicach).

Rozmiar sukni to 38, po prostu zjeżdżała mi z biustu - nie ma się na czym hehe zatrzymać:)
Zamówione mam 36.

A która z dziewczyn wie co z kolorem? ivory to ecrue?:)

mary

a może się da podmienić jeszcze bolerko na inne, bardziej pasujące? Rondalla nie ma jakiegoś do kompletu?

ze_nitka

mary_popins, ma golfik, Rilla mowila ze przymierzala ale jej nie pasował

[ Dodano: 15-12-2007, 18:02 ]
Bo na żywo to wszystko inaczej wygląda. A może warto jeszcze raz zajżeć do Madonny i poprzymierzać inne bolerka?

mary

właśnie jej to proponuję, by pooglądała inne bolerka. Może się okaże, że jakieś jest wprost do Rilli stworzone? ;)

ze_nitka

mary_popins, tak to jest jak się piszę na forum i jednocześnie pisze magistra ;)

rilla

sama już nie wiem:/ w salonie wyglądało ok:/ a tu się takie zakryte ręce robią, jakby koronka była czymś podszyta.

Przymierzałam kilka bolerek. Koronka bolerka musi pasować do suknii. W salonie wchodzą w grę więc trzy, które wymieniłam: Rondalli, Indii, Lorny.

Panie i moja świta zdeycdowały, że Lorna jest najlepsza.

Mnie krojem podobał się Nalon. Taki jak to moje ale rękawki 3/4. Najwyżej je ciachnę i tyle...

mika

rilla84, mi się zdecydowanie bardziej podobasz bez bolerka... szkoda że nie zrobiłaś zdjęcia z innymi bolerkami bo to moiim zdnaiem jest nietrafione
za to suknia oczywiście jest piękna i gtatuluje decyzji, jak będzie do ciebie dopasowana to będzie leżeć idealnie i nie martw się ze ten pas pójdzie wyżej... będzie leżał idealnie tam gdzie musi

rilla

hm nio ja też zauważyłam to dopiero na zdjęciach.

Bolerko zamówiłam, najwyżej go nie włożę i tyle:/ Szkoda tylko kasy... Nio nic może się z tym prześpię i jutro podejmę jakąś decyzję:/

A zdjęć się nie dało zrobić w innych...

ze_nitka

CytujA zdjęć się nie dało zrobić w innych...
Wiecie co to już przegięcie... przecież jak wpłaciłaś te cholerną zaliczkę to nie polecisz do krawcowej szyć bolerka... no to już przesada, te salony podurniały.

rilla

ale fakt faktem ja byłam zdecydowana na bolerko, więc już nie pytałam czy "po" mogę zrobić w innych... Zresztą mnei to jakoś mało bawi:/ Moja mama się spieszyła, ja na 13 do pracy i wyszło jak wyszło:D

mary

Na mój rozum powinno się dać zamienić bolerka bez problemu, tylko jutro musiałabyś wpaść do madonny i zobaczyć, które będzie lepiej pasowało.

rilla

jutro już będę w Krakowie:)

Ale tak w ogóle, to nie ma wyboru z tej właśnie koronki.

Myślę jedynie nad ciachnięciem rękawów do długości 3/4.

Monika

hmm... a mi błąd picassa wywala :( Nie mogę Twoich zdjęć obejżeć - link nie działa :(
swoją drogą to cieszy mnie że nie tylko ja jestem tak staroświecka w kwestii odkrytych ramion w kościele... :)

rilla

hm mnie tez wariuje picasa... Staroświeck anie staroświecka, mnie mówią dziewczyny, że źle wyglądam:D
Więc teraz mam niezły problem:D

ze_nitka

rilla84, mowilaś że Nalon ma ładne bolerko... bo z krótkim rekawem ... moze faktycznie w coś takiego by pójść? Ramiona zakryte, ale koronki mniej?

[ Dodano: 16-12-2007, 15:01 ]
Obróbka zdjęć ktore masz w photoshopie i ju bedzie widaomo jak wygląda bolerko z krotkimi rekawkami ;)

sierpniowajulka

ja również nie mogę obejrzeć twoich zdjęć..
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login