podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

errata

inkageo, a skin 79 próbowałaś, mają fajne kremy bb?

ja mam green niby do cery tłustej, ale dla mnie chyba był za mocny. Teraz testuje pink i chyba jest ok.

Mogę Ci wysłać do testów ten mój zielony.

inkageo

Ooo może to rozwiązanie dla mnie! A on kryje? I to ma jeden odcień?
Imagine there is no hate

errata

Cytat: inkageo w 07 Lip 2017, 15:27:42
Ooo może to rozwiązanie dla mnie! A on kryje? I to ma jeden odcień?

tak, mają jeden ale dość jasne (w końcu to azjatyckie ;) ) Zielony mogę Ci wysłać. Ja miałam wrażenie, że mnie za bardzo wysusza. Za jakiś czas zrobie do niego kolejne podejście. ;)

Krycie ma średnie do mocnego. Jak potrzebuję to nakładałam na to dodatkowo puder w sypki z Annabelle Minerals lub Pixi Cosmetics (bo miałam próbki różne do testowania). Jak tylko chciałam mieć pewność, aby się nie błyszczeć to nakładam np. to http://kosmetycznie.pl/ECOCERA-Puder-bambusowy-sypki-8g-p96822

inkageo

Super, dzięki!
Imagine there is no hate

inkageo

Errata widzę, że rossmann je ma. To może ja polecę zobaczyć czy mają tester, jak nie to będę Ci zawracać głowę :)
Imagine there is no hate

errata

Cytat: inkageo w 07 Lip 2017, 15:32:05
Errata widzę, że rossmann je ma. To może ja polecę zobaczyć czy mają tester, jak nie to będę Ci zawracać głowę :)

ok.

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 07 Lip 2017, 15:19:44
Nawet miałam próbkę z apteki, ale on mi nic a nic nie krył przebarwień na twarzy..
Bo on noe kryje. Jest prawie plynny.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Próbowałam też kombinacji lekki podkład + korektor na przebarwienia, ale to nie zdaje egzaminu. Korektory to się nadają punktowo na wyprysk, a tak powierzchniowo na pół czoła, to robi się widoczna maska po 15 minutach.
Imagine there is no hate

inkageo

Dzięki dziewczyny :beer:
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

noo, ten damkowy nieźle kryje:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Tylko ona go naklada strasznie duzo cos :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403, o czym potem wspomina ;) że nałożyła za dużo, bo jej wszędzie zostało ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

To nie obejrzalam do konca :D

golinda

inkageo, weź Maca i konieczni pod niego ten primer, którego zdjęcie ci wysyłałam
mogę ci wysłać próbkę - jest naprawdę świetny!

inkageo

Golinda tylko ja nakładam jeszcze pod makijaż krem z filtrem 50+, niby matujący itd, ale jednak jak dodam do tego kolejny produkt przed podkładem, to robi się już za dużo wszystkiego.. Na zimę pewnie mi się przyda dopiero.

Którego maca do mojej cery?
Imagine there is no hate

golinda

ja mam matujący
a z primerem nie jest za dużo
ja też nakładam jeszcze krem

inkageo

Ale co innego normalny lekki krem, a co innego te z filtrem 50+, one są jednak obciążające..
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, ja na lato odpuszczam podklady. Wazniejsza jest dla mnie ochrona. Skora i tak lapie slonce, nie widac tak przebarwien.

inkageo

U mnie odwrotnie, ale ja mam melasmę. Zimą jej nie widać i mogę odpuścić krycie.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

A, uzywam fluidow z filtrem. Na to dobry puder w kompakcie. Swietnie.mi teraz matuje (az jestem zaskoczona) Sephora mineral.

inkageo

To jest hiperpigmentacja i to pod wpływem słońca letniego właśnie.
Imagine there is no hate

malutenka

Cytat: inkageo w 08 Lip 2017, 19:50:20
Ale co innego normalny lekki krem, a co innego te z filtrem 50+, one są jednak obciążające..
Inka, ja daję ten krem co polecalam na wątku z filtrami, podkład ostatnio L'Oreal truematch a do matury używam pudru ryżowego. Jeśli z bb z filtrem, to jedyny który mi pasował był z Golden rose. Wszystkie azjatyckie (Holika Holika, skin 79) których używałam zapewniały fajne krycie, ale co z tego jak po zmyciu miałam koszmarnie zapchane pory i taką kaszkę na czole.

inkageo

Dzięki! Zerknę na ten krem. Też używam pudru ryżowego, ale trochę nie podoba mi się jego biały kolor, dodaje mi trupiości.
Imagine there is no hate