podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

errata

te też rozważałam, ale postanowiłam zasłużyć na odrobinę luksusu :D

wrobelek0403

B. Lubie makeup revolution, tylko troche za bardzo brazowe te palety, szkoda ze nie maja wiecej fioletow.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403,  a po cholerę Ci fiolety? masz zielone oczy, nie?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

callja

Cytat: errata w 20 Paź 2016, 22:54:44jeszcze chce od nich róż
Fajna firma, relatywnie dość droga ;)
Ja mam od niech ukochany rozświetlacz (Mary Lou ofkors :D), mam też Cindy Lou - formalnie to też rozświetlacz, ale chyba dla ciemnoskórych ;) Używam jako różu, ma fajny, dość uniwersalny kolor, taki brudny róż w połączeniu z zimnym, ciemnym beżem. I oczywiście fajny, nienachalny połysk, zero brokatu.

Dojrzewam do myśli, by kupić sobie paletkę różów, myślę o MUR i nawet miałam ją już w ręce, ale wąż w kieszeni zasyczał - mam sporą zniżkę do krakowskiej "Jasmin" na Długiej i grzech z niej nie skorzystać, ale w tym celu muszę się w tym celu do Kraka wybrać lol lol
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mika

Ją mam pędzle Real techniques,uzywam ich już jakieś 4 lata , po czyszczeniu są jak nowe. Pędzel do podkładu mam hakuro też bardzo dobry.

golinda

używacie pędzli do podkładu? lepiej niż paluchami?

mika

Dla mnie pędzel do podkładu to wynalazek na miarę zmywarki do naczyń :) polecam bardzo, zuzywam jakieś 1/3 mniej podkładu niż nakładając paluchami albo gabka

szelma

Dokładnie tak. Duzo lepszy efekt i mniej podkładu.

Ja mam jakiś zestaw pędzli kupiony lata temu na Allegro, ale nadal wyglądają dobrze i służą dzielnie po 8 latach.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

inkageo

A macie rozszerzone pory? Bo ja próbowałam pędzlem, ale efekt u mnie jest gorszy, bo podkład tak się nie wtapia w pory i ich nie kamufluje, nie wygładza mi cery, palcami lepiej to wychodzi. Pędzlem dokładam czasem podkładu na przebarwienia na czole, ale to już żeby nie paprać sobie drugi raz palców..
Może na nierówną powierzchnię wałek z długimi włosami, jak do ścian  :rotfl:
Imagine there is no hate

inkageo

I myjecie ten pędzel codziennie? Bo mi się nie chce szczerze mówiąc, a później kolejnego dnia patrzę na niego, jak na źródło zarazy.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Paź 2016, 23:22:29
wrobelek0403,  a po cholerę Ci fiolety? masz zielone oczy, nie?

niebieskie, czasem wpadające w szary, zalezy od oswietlenia. a nie chodzi mi o jakieś wsciekłe tylko takie stonowane liliowe, sliwkowe.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Nie codziennie, nie chciałoby mi sie. Raz w tygodniu, w sobotę myję.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Cytat: szelma w 21 Paź 2016, 09:02:48Duzo lepszy efekt i mniej podkładu.

zwłaszcza to drugie mnie przekonuje :D

mika

Ja też raz w tygodniu.

errata

inkageo, ostatnio na YouTube oglądałam filmik, ze przy rozszerzonych porach najlepiej podkład nakładać gąbka lub właśnie Beauty Blenderem i nakładać na zasadzie dociskania czy tam stemplowania, a nie mazania. Wtedy lepiej wchodzi podkład w te pory.

inkageo

Ja chyba wolę palce, spełniają swoje zadanie, są czyste i nie marnują podkładu.

Ile kosztuje ta porządna gąbka?
Imagine there is no hate

errata

Cytat: inkageo w 21 Paź 2016, 10:29:30
Ja chyba wolę palce, spełniają swoje zadanie, są czyste i nie marnują podkładu.

Ile kosztuje ta porządna gąbka?

coś chyba ok. 60 zł

malutenka

Cytat: inkageo w 21 Paź 2016, 09:43:38A macie rozszerzone pory?
tak, trzeba pędzlem tak stemplować to wtedy porów nie widać. a pedzle staram się myć codziennie :)

Justynna

Cytat: inkageo w 21 Paź 2016, 09:44:29myjecie ten pędzel codziennie? Bo mi się nie chce szczerze mówiąc, a później kolejnego dnia patrzę na niego, jak na źródło zarazy.
tez tak mam

AnitaWinnicka

Jeśli chodzi o pędzel to polecam pędzel do podkładu z Annabelle Minerals  jest bardzo dobrze wykonany i świetnie rozprowadza podkład.

golinda

Cytat: inkageo w 21 Paź 2016, 10:29:30Ja chyba wolę palce, spełniają swoje zadanie,

ja mam takie trójkątne gąbeczki z rossmana i o wiele lepiej się nimi nakłada podkład - nawet ten badziew MF można nałożyć - właśnie metodą stemplowania. równiej, nie widać porów, dłużej się trzyma

inkageo

O temat powrócił, więc melduję, że nauczyłam się nakładać podkład miracle touch max factora. Wcześniej dawałam go chyba za dużo i wtedy robił się widoczny, nakładam mniej i efekt jest całkiem fajny :)
Imagine there is no hate

suegro

A ja szukam nowego podkładu. Clinique mi nie podpasował.
W temacie nakładania to ja mam pędzel Hakuro, myję co kilka dni.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

malutenka

Ostatnio znowu Lirene Citymatt, miałam dawno temu, byłam zadowolona, teraz też jestem. I bazę pod makijaż kupiłam z Lirene, taką w różowej tubce, fajnie się sprawdza i nie zapycha jak poprzednia z Sorayi.

damka

ja polecam nowość Catrice - nowość - ale naprawde jest taki jak o nim piszą. Trzyma sie dobrze, nie ściąga. Ulubieniec blogerek.

http://www.catrice.eu/pl/twarz/podklady/szczegoly/catrice-cosmetics/hd-liquid-coverage-foundation-010.html