podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

mika

Elve colorstay revlona, teraz są z pompką. True matcha też używałam przez jakiś czas ale jeden odcień był za jasny, drugi za ciemny, byłam jakby między tonacjami.

konwalia

True match był mi za suchy, podkreślał skórki, a popołudniu spływał czasami

malutenka

Cytat: elve w 17 Wrz 2016, 09:20:19
zwierzatko_mojej_mamy, link mi nie działa
był kiedyś taki mus z astora max factor ale go wycofali z oferty, lubiłam go

ten Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

o tak, ten był świetny, nawet nie wiedziałam, że go wycofali. Moja twarz ostatnio nie lubi żadnego podkladu :( Co nałożę to maska, suche skórki, widoczne pory, wszystko źle.

wrobelek0403

Cytat: elve w 17 Wrz 2016, 09:20:19
zwierzatko_mojej_mamy, link mi nie działa
był kiedyś taki mus z astora max factor ale go wycofali z oferty, lubiłam go

tez go lubiłam.

sama uzywam od lat lasting performance z max factora i niestety tej zimy zauwazyłam, ze bardzo wysusza mi sie twarz.  tylko  teraz pytanie: czy to wina podkładu, czy tez moja cera się zepsuła i tak reaguje na zime i ogrzewanie. Bo w lecie jest super, ale też uzywam innego "podkładu", a raczej kremu 50 SPF z kolorem Biodermy. :knuje:

co myslicie?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Cytat: elve w 17 Wrz 2016, 08:59:52
konwalia, dzięki
a True Match Loreala? Albo fluid CC Bourjois? Jakies doświadczenia?
Oba w porządku, loreal ma bardzo jasny odcień. CC dobrze kryje, jest bardzo płynny, ale ja mam chyba najjaśniejszy odcień i on jest moim najciemniejszym podkładem. Zerknę jak będę w domu.
Imagine there is no hate

inkageo

Teraz jest taka nowość:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Max-Factor-Miracle-Touch-podklad-nr-45-11-50-g,96568,7166

Wysmarowałam się wczoraj testerem, najjaśniejszy to 40, ivory, całkiem ok.
Imagine there is no hate

inkageo

Kupiłabym, ale w stacjonarnym rossmannie nie było promocji, albo mnie ekspedientka wprowadziła w błąd.
Imagine there is no hate

Chermelle

Cytat: elve w 16 Wrz 2016, 21:26:39
A może znacie podkład, który:
- jest lekki i nie podkreśla zmarszczek i suchej skóry
- nie wysusza
- nie daje efektu maski, tylko naturalny
- kryje przebarwienia i zaczerwienienia i wyrównuje kolor skóry
- łatwo sie nakłada
- ma bardzo jasne odcienie

lubię kremy BB, ale niestety nie kryją wystarczająco

jak masz czas to idź do Sephory na dobór podkładu, o takie cos http://www.sephora.pl/color-profile/R197000007

jak ci dobiorą to mogą na miejscu jeden na Tobie wypróbować a drugi jako próbke do domu i zobaczysz jak sie sprawdza na Twojej skórze

fasolka1980

najlepszy podkład jaki miałam to Clinique Superbalanced. Ale  już dawno podkładów nie uzywam

od dwóch lat mam MAC studio fix w kamieniu i jest rewelacyjny.

wrobelek0403

Cytat: fasolka1980 w 18 Wrz 2016, 10:41:42Clinique Superbalanced.

oj tak, był cudowny!

ale straciłam zródło tanszych dostaw, 150 zł w sephorze to przesada ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

fasolka1980

Na tagomago jest po 79 zl. Ja kupowałam na lotniskach po 90

wrobelek0403

fasolka1980, widziałam to tagomago. To wiarygodne jest? Bo az sie zdziwiłam :knuje:

errata

elve, a próbowałaś bb z clinique? Efektu maski nie osiągniesz, jak będziesz nakładać wilgotna gąbka np typu blender

Jeden podkład z Astora jest fajny, ale musze sprawdzić jego nazwę bo nie pamietam

errata

wrobelek0403, jaki odcień Cie interesuje? http://kosmetycznie.pl/category/?q=Superbalanced#top

dla Ciebie mogę zrobić niższą cenę ;)

wrobelek0403

errata, dzieki!!! :beer: kolor ivory (N) 03. jeszcze mam na pudełku opis: normal to oil 2,3 Ale to chyba to, co masz, bo piszesz że co cery mieszanej.

Ale umówmy się na październik, czyli po pensji :D

errata

elve z Astora myślałam o tym, co Justyna  pisała, czyli Skina match fusione,

Jeszcze mogę polecić Rimmel wake me up, Bourjois healthy mix, a BB z loreala  próbowałaś?

Dobber opinie ma też nowy  podkład z Ingrid mineralny.

inkageo

Elve wezmę dla Ciebie True Match L'oreala i CC Bourjois, mam najjaśniejsze odcienie. przetestujesz sobie.
Imagine there is no hate

aniak1211

Uzywalam rimel wake me up,niby fajny ale wieczorem malo go na waciku zostawalo,duzo lepszy jes max factor lasting performance,fajnie sie dopasowuje do skory,wieczorem sporo na waciku czyli trzyma sie:). Do kazdego podkladu dobrze hest uzyc puder w kamieniu ktort matowi i utrwala makijaz,moze byc transparentny.

inkageo

Ja używam wielokrotnie w ciągu dnia. Efekt i tak jest opłakany ;) O ile rano jak wychodzę z łazienki wyglądam świeżo i znośnie, to po dwóch godzinach ten makijaż zaczyna mnie bardziej szpecić niż zdobić.. Przykładam chusteczkę higieniczną, żeby się zmatowić, a później pudruję się, ale z godziny na godzinę jest gorzej, puder ciemnieje, przebarwienia i pory wyłażą, jest błysk.. Jak zmywam ten makijaż w domu po pracy, to lepiej wyglądam bez niż z ;)
Imagine there is no hate

errata

inkageo, a jakie masz odcienie podkładu. Moze spróbuj kupować o ton jaśniejsze. Do poprawek makijażu i matowienia polecam matujące. No i co dajesz pod pokład?

inkageo

Errata ja kupuje najjaśniejsze odcienie jakie są.
Czasem używam kremu matującego siarkowego Barwy, czasem bazy matującej, czasem nic. Latem to był zawsze krem matujący z filtrem 50.
Nie widzę żadnej różnicy.
Imagine there is no hate

inkageo

Używałam bibułek matujących, ale zwykle wygodniej i dyskretniej poprawić mi się chusteczką, która przynajmniej jest duża, a te malutkie bibułki w codziennym użytku mnie wkurzają, trzeba za każdym razem przyłożyć kilka sztuk w zasadzie.
Imagine there is no hate

errata

inkageo, a jaką masz cerę? Nie wiem, czemu ale myślałam, że raczej suchą.

No tak, z tymi bibułkami tak jest. Większych niestety nie widziałam jeszcze.

elve

inkageo, super, weź, to akurat moje kolory
errata, dzięki

teraz mam rimmel lasting finish:

i nie byłby zły, tylko ściera się mocno, i przesusza

mam jeszcze z kolastyny krem cc

ale słabo kryje, i utlenia się i ściera, no i raczej na lato

może błędem jest że nie pudruję twarzy, nie używam bazy itp
mój ulubiony dax cashmere wysusza mi skóre i wchodzi zmarszczki

inkageo

Tłustą mam stąd problemy z nadpsuwaniem się makijażu..
Imagine there is no hate