podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Ja na szybko bralam,
jakas promocja przy kasie i wzielam ciemniejszy,
ale na lato bedzie dobry zamiast podkladu:)
Musze sie tylko opalic troszke.

vobi

Mam Garniera i nie jest najgorszy, tylko  slabo nawilza. Astor jeszcze mam, ale tak srednio mi pasuje.

a probowalyscie azjatyckich kremow BB? Szukajac na necie opinii na temat kremow BB, czytalam wiele razy, ze te "nasze" (tzn.dostepne w naszych sklepach) sa cieniarskie, ze najlepsze sa oryginalne azjatyckie - chinskie i zdaje sie koreanskie. Ceny znacznie wyzsze, bo ca 80-90 zl + przesylka. Ktos testowal?

magoo

vobi ja używałam, ale jak już tu pisałam nie mam porównania z europejskimi

ishka82

ja miałam 2 razy BB Garniera, pierwszy ten podstawowy, trochę za szybko mi się cera przy nim przetłuszczała, a teraz niedawno kupilam do cery mieszanej i tłustej i to strzał w 10 :D na lato będzie super :)

dragonfly

od tygodnia uzywam MAC Studio Sculpt - dla mojej obecnej cery jeden z najlepszych podkladow, bardzo dobrze kryje, trzyma sie dlugo, jestem poki co zachwycona i polecam!

wis

Inka wywołuję Cię tu, bo mam tak samo jak Ty - moja skóra zjada podkład, wieczorem chusteczka do demakijażu jest tylko lekko zabrudzona   :crazy: Znalazłaś jakiś podkład, z którym się tak nie dzieje ?

inkageo

Cytat: wis w 25 Wrz 2013, 08:14:35
Inka wywołuję Cię tu, bo mam tak samo jak Ty - moja skóra zjada podkład, wieczorem chusteczka do demakijażu jest tylko lekko zabrudzona   :crazy: Znalazłaś jakiś podkład, z którym się tak nie dzieje ?
Ten bourjois bio detox, który już polecałam, ale on się trudno rozprowadza, mimo wszystko u mnie się baaardzo sprawdza. Ale od lata używam wyłącznie kremu BB garniera dla cery tłustej i uważam, że on kryje jak normalny podkład. Wacik wieczorem baaaardzo brudny ;) Ale używam bazy (nie wiem czy coś daje) z Dermiki revisage:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=50123
To taka zwykła silikonowa jak z daxa. Kupiłam bo była promocja ;)
Imagine there is no hate

wis

Ha, BB z Garniera do mieszanej/tłustej też mam, kupiłam ten ciemniejszy odcień i dopiero po wczasach nie jest za ciemny, ale faktycznie sam w sobie jest świetny !
Czy mi się wydaje, czy on tak trochę alkoholem wali ?
Bio detox kupię na próbę, bo na zimę wolę coś "mocniejszego" :)

suegro

Mnie dziś kosmetyczka zapytała jakiego podkładu używam, bo skóra ładnie wygląda.
Szczegół, że nie miałam żadnego na twarzy. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

kosmetyczka to powinna takie rzeczy widzieć, nie? :D

rudasekawf

Cytat: doda w 25 Wrz 2013, 17:34:33BB garniera też używam jako podkład,
dostałam od teściowej, jak dla mnie za mało kryjący, używam "po domu".

Do codziennego użytku mam podkład Loreal True match - jak dla mnie nie ma lepszego.

suegro

Cytat: golinda w 25 Wrz 2013, 16:44:21
kosmetyczka to powinna takie rzeczy widzieć, nie? :D

Eee. :D

Józef Piłsudski

justynaaaa2

Cytat: rudasekawf w 25 Wrz 2013, 16:45:26
Do codziennego użytku mam podkład Loreal True match - jak dla mnie nie ma lepszego.
dla mnie też jest najlepszy  :champaign: jadę już z kolejną buteleczką i nawet nie zamierzam szukać czegoś innego i w rossmannie często jest w dobrej cenie :)

rudasekawf

Cytat: justynaaaa2 w 26 Wrz 2013, 00:25:20dla mnie też jest najlepszy  champaign jadę już z kolejną buteleczką i nawet nie zamierzam szukać czegoś innego i w rossmannie często jest w dobrej cenie Smiley
Prawda, w Rossmanie idzie trafić dość często na przecenę. Ale nawet regularna cena (chyba coś koło 58zł?) przy tak dobrym dla mnie kosmetyku (a mało co przy moich krostkach wygląda dobrze) jest do zaakceptowania.

abkasia

Bardzo dobry korektor pod oczy. Nawilzajacy. Jedyna jego wada to cena..
Polecila mi osoba znajaca sie na rzeczy ;)

rudasekawf

Dostałam jeszcze jeden kosmetyk z serii BB - Avon Anew - ten nie kryje prawie w ogóle, ma lekką konsystencję, raczej rzadką.

Angie

tez mam true matcha , ale to dla mnie podkład nr 2. Na moją tłustą i wypryskową cerę najlepszy jest max factor lasting perfomance.
Ruda próbowałaś ?   

rudasekawf

Angie nie próbowałam jeszcze, ale tak jak piszesz ja też mam cerę tłustą z wypryskami, więc może akurat i mnie będzie pasował. Jaka jest cena regularna? Chyba kupię do wypróbowania.

Angie

Cytat: rudasekawf w 26 Wrz 2013, 15:34:45
Angie nie próbowałam jeszcze, ale tak jak piszesz ja też mam cerę tłustą z wypryskami, więc może akurat i mnie będzie pasował. Jaka jest cena regularna? Chyba kupię do wypróbowania.

ja kupuje przez net, bo uzywałam kolor 101 a jego nie ma na polskim rynku
płacę ok. 35 zł
jest rewelacyjny

aniak1211

Cytat: wis w 25 Wrz 2013, 09:14:35moja skóra zjada podkład
Jakas baze uzywasz?
Dobrze jest wykonczyc makijaz pudrem sypkim/w kamieniu,
bedzie dluzej sie trzymal,
i nie rozcierac pedzlem tylko "wklepac"

wis

Bez bazy, zawsze wykańczam pudrem - mam i sypki, w w kamieniu :(
Jedyne co trochę przedłużało "życie" podkładu na mojej skórze to maseczka dermiki "Nocne życie".
Nawet Estee Lauder Double Wear po kilku godzinach się wchłaniał...

inkageo

Moje nowe odkrycie, bardzo trwały, wacik wieczorem bruuuudny :D Czyli nie wsiąka w skórę:

http://www.douglas.pl/douglas/Makija%25C5%25BC-Twarz-Podk%25C5%2582ady-Clinique-Podk%C5%82ady-Even-Better-Makeup-SPF-15_productbrand_3000030876.html

No i dosyć długo utrzymuje się mat.

W Twoim Stylu była próbka.
Imagine there is no hate

suegro

inkageo o, ja właśnie też już go kończę, całkiem fajny jest! :)

Józef Piłsudski

inkageo

Su który kolor masz? Ja 05 neutral...no i nie wiem czy nie jest za ciemny  :knuje:
Masz próbkę, czy całe opakowanie?
Imagine there is no hate