podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Ja właśnie nie chcę hormonów i jak odstawiłam, to mnie wysypało. Teraz jest ok, nie pojawiają się nowe, ale stare jeszcze nie zniknęły całkowicie, cholery jedne.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

aaa, czyli idzie ku lepszemu  :thumbup:

dragonfly

Cytat: golinda w 19 Mar 2012, 10:45:57na pewno masz naczynkową i miracle Ci odpowiadał?
no mam naczynkowa (moze nie jakies masakryczne ale jednak sa) do powazniejszego albo wieczorowego mejkapu uzywalam tego Ultra Lift (czy jakos tak) ale Miracle tez jest dla mnie bardzo dobry. Koncze juz drugi podklad. Ja wlasnie go lubie za to, ze taki lekki jest, a zima, pod podklad przewaznie dawalam takie zielone, maskujace cos z Kryolanu

siog

kupilam nowy Chanel Perfection Lumiere i jest super! polecam bardzo lekki jestn

damka

ja mam w tej chwili estee lauder - double wear. Mnie on odpowiada i to nawet bardzo.
Wcześniej miałam make up forever - też daje rade.

suegro

Też przez jakiś czas stosowałam double wear, ale dla mnie jest za ciężki.
Chociaż na wieczór się sprawdza. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Ja nie mam obecnie zadnego podkladu...
Poszlam do sephory cos kupic i wyszlam z korektorem pod oczy... i wlasciwie mi wystarcza..
Mam puder mozaikowy z avene i wystarcza mi w zupelnosci..

rudasekawf

Mam podkład L`Oreal True match i jestem bardzo zadowolona. Pierwszy podkład, który nadąża za moimi potrzebami, kilka raz byłam umalowana na basenie, bez możliwości długiego poprawiania makijażu po wyjściu, twarz lekko osuszona ręcznikiem i dało rady. Aerobik, siłownia, trening trzyma się na prawdę fajnie.

abkasia

Na basen w podkladzie???

szelma

Cytat: rudasekawf w 20 Mar 2012, 05:44:39Aerobik, siłownia, trening trzyma się na prawdę fajnie.

I podkład Ci się trzyma po basenie, aerobiku, siłowni? U mnie nie ma szans, bo się pocę, wycieram ręcznikiem i tak dalej. Wydawało mi się, że żaden podkład tego nie wytrzyma :hmm:.

siog

Cytat: szelma w 20 Mar 2012, 08:13:55
I podkład Ci się trzyma po basenie, aerobiku, siłowni? U mnie nie ma szans, bo się pocę, wycieram ręcznikiem i tak dalej. Wydawało mi się, że żaden podkład tego nie wytrzyma :hmm:.

dokladnie! poza tym to niezdrowe cwiczyc/plywac itd z podkladem. Wymieszanie z potem mozna takie zapalenie cery dostac ze ho ho

rudasekawf

Cytat: abkasia w 20 Mar 2012, 08:12:55Na basen w podkladzie???
tak jak mówię, czasem mi się zdarza, jak lecę po pierwszym treningu, w przerwie :) Wskakuję tak jak jestem i wychodzę tak jak jestem :)

Wieczorem jak wracam po treningu to na aerobik wpadam spóźniona chwilkę, więc nie mam czasu jeszcze zmywać twarzy.

szelma

Zmycie makijażu chusteczką do demakijażu zajmuje max. 10 sekund. Ale spoko, nie moja twarz, nie mój problem, a na ten sam basen nie chodzę ;).

rudasekawf

Co do basenu się zgodzę, też wolę mieć zmyty makijaż (chyba za dużo powiedziane, bo ja się bardzo mało maluję ze względów utylitarnych). O tyle na aerobiku nie ma prawie kobiet, które są w ogóle niepomalowane, zaczynając od instruktorki.

callja

Strzygę oczkiem na nowy Lancome 24godzinny (ponoć ładnie kryje, no i ma jasne odcienie), ale to myślenie typowo życzeniowe, bo zdecydowanie nie mam kasy na takie zbytki ;)
Na razie jestem zadowolona z... kompaktu!! Przypadkiem kupiłam bbbbb przeceniony Manhattanu - wystarczy nanieść na sucho, efekt jest zaskakująco fajny :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zwierzatko_mojej_mamy

manhattan dla mnie na rowni z lirene ;) w sumie tylko te dwa ostatnio mam w uzyciu ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

No to wczoraj wzięłam i kupiłam tego nowego Lancome'a, bo akurat przechodziłam koło drogerii. Jutro wypróbuję - dzisiaj o 6 rano zadziałało przyzwyczajenie i jeszcze użyłam tego starego ;).

errata

ostatnio ktoś (malutenka?) pisał o podkładzie (?), który mocno kryje i dobry jest jako korektor. Jak się on nazywał?

callja

Cytat: errata w 21 Mar 2012, 14:04:43o podkładzie (?), który mocno kryje i dobry jest jako korektor
O, też byłabym zainteresowana... Nie chodziło przypadkiem o Dermacol??
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

suegro

Cytat: callja w 21 Mar 2012, 14:31:57
O, też byłabym zainteresowana... Nie chodziło przypadkiem o Dermacol??

Dokładnie tak, o Dermacol. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

errata

malutenka

Cytat: errata w 21 Mar 2012, 14:04:43który mocno kryje i dobry jest jako korektor. Jak się on nazywał?
tak, dermacol, ale ni cholery nie potrafię go użyć jako podkład, na wizażu dziewcszyny cos wyczyniały z mieszaniem z kremem (mumia), z mieszaniem z innym podkładem (mumia powraca). ale jako korektor jest super, przykryje wszystkie zmiany.
Ja kupiłam sobie  BB z Garniera, bardziej to jest krem tonujący niz podkład, ale nie mam ostatnio żadnych pryszczy i się fajnie sprawdza, szczególnie, jak nie mam czasu na malowanie, myje twarz, na to BB, w ciągu dnia może przypudruję takim w kamieniu.

errata

malutenka  :beer: :beer:
uwielbiam Twoje opisy :D

wrobelek0403

Cytat: szelma w 20 Mar 2012, 08:13:55

ja sie zawsze demakijazuje przed siłką, bo mam schize, ze sie rozmaze :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tiliam

Dziewczyny i jak ten nowy Lancome 24 h?

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 16:03:30

byłam ostatnio w sephorze i babki nie miały/albo nie chciały mi dac próbki :/