podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Helena

suegro

ja wczoraj tez skorzystałam  ;) kupiłam sobie grafitowo czarny cien w kremie jest super trwały po nałozeniu zasycha i nie rozmazuje sie, kredke brązową i tusz wydłuzający. No i czerwony lakier OPI  :jupi:
bo lakier burzua mi odpryskiwał na drugi dzien po malowaniu dziadostwo straszne kolor tylko rewelacyjny :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: suegro w 24 Wrz 2010, 11:43:15Z tańszych całkiem mi się sprawdził loral true match - miałam próbkę.
ten wlasnie mi sie skonczyl ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

Helena a ja kupiłam grube kredki do ocząt - kremową, fioletową, błyszczyk i puder mineralny :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Helena

suegro
puder jeszcze mam ale od Magdy dostałam probke całkiem sporą tego jasnego mineralnego jest rewelacyjny, nastepnym razem jak bedzie akcja to postaram sie dac znac wczesniej bo ja od Magdy zawsze dostaje jakis fajny gratis :)

salsa

Cytat: suegro w 24 Wrz 2010, 11:43:15Który burżua?
Bo ja mam jakieś w domu i mi nie leżą.
ja mam ten:
http://www.stylistka.pl/kosmetyki/bourjois/healthy-mix-podklad/
ale to chyba zalezy od cery
bo ja nie mam cery ani tłustej ani suchej i nie mam problemów krostowych

Cytat: suegro w 24 Wrz 2010, 11:43:15Z tańszych całkiem mi się sprawdził loral true match - miałam próbkę.
tez miałam próbkę (ta wersje klasyczna nie pędziel) i nawte ok ale  zrobił mi maskę - ja lubie takie lekkie podkłady ktore stapiają sie ze skorą
próbowałam tez takie musowe (tez probki ) i nie moge - wysuszają

dlatego lubię superbalanced ale w wersji sprawowanej z gąbeczką - fajnie sie nakłada nawilża starcza na długo i robi ładną buzię   - taka aksamitną :)

Dodany tekst: 24 Wrz 2010, 11:06:52

o pormocji to wiem bo sephora do mnie pisze :) o mejkapie nie - moze skorzystam w sobotę :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aniak1211

Ja uzywam tych tanich podkladow ;)
Ostatnio kuzyka podzucila mi z AVON cashmere finish jak dla mnie super sie rozprowadza i jest taki lekki,fajny.
Uzywam tez z RIMMEL LASTING FINISH tez go lubie :)
Pamietam ze z Vichy byl fajny :)

Helena

a do mnie sephora nie pisze :( a mam karte stałego klienta nie wiem czemu, dobrze, że Magda dzwoni i każe przychodzić :)

Dodany tekst: 24 Wrz 2010, 12:11:51

mi jakos tak wychodzi ze buteleczka super fitu starcza mi na jakies 10-12 miesiecy róznie to bywa więc nawet cena nie jest taka straszna w porównaniu do czasu uzytkowania :)

dragonfly

Cytat: golinda w 24 Wrz 2010, 09:22:33
Lancome ma coś nowego, ma świetne recenzje
jak wypróbuję, to się podzielę opinią :)

http://www.lancome-usa.com/makeup/foundations/teint-miracle.aspx
wyprobowane - rewelacja (przynajmniej dla mnie ;D )

dragonfly

Cytat: golinda w 26 Wrz 2010, 10:04:19
dzięki! wezmę dzisiaj próbkę w Sephorze i poproszę koleżankę, żeby mi kupiła na lotnisku, bo ten letni Lancome robi się powoli za ciemny ;)

ja mam najjasniejszy odcien i jest idealny, na ich stronie maja w chu chu i troche odcieni u nas byly tylko 4, typowe; swietnie sie rozprowadza i ma super zapach, pieknie stapia sie ze skora, kryje ale nie robi maski, na razie jestem naprawde pod wrazeniem....

konwalia

la roche unifiance ok 85zł bardzo fajny w wersji kremowej

OlaFasola

Ostatnio dałam się namówić na Make up for ever i jest całkiem fajny. Ładnie się wtapia, maski nie robi i delikatnie kryje.
Z tańszych polecam loreala true match. Jak dla mnie super za tą cenę. Jedyny mini minus to, moim zdaniem, mógłby trochę mocniej kryć.

damka

ja dziś wypróbowałam double wear - super !!!

feeling.good

Cytat: damka w 27 Wrz 2010, 10:02:47

bardzo go lubię, zwłaszcza w wersji light.
Na koniec zimy (ostatnie tygodnie mojej ciąży) kupiłam max factora lasting performance bo byłam strasznie blada, więc szkoda mi było na krótki czas kasę wydawać na droższy i jestem z niego zadowolona. Teraz znów jestem blada, więc go kończę i pewnie jeszcze kiedyś kupię :)

suegro

Cytat: damka w 27 Wrz 2010, 10:02:47

O tak, mój faworyt :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

cumberland

Teraz mam Estee Lauder, Individualist. Lekki, kremowy, całkiem przyjemny :)

siog

na razie nie uzywam niczego. Ale na wyjscia mam puder mineralny bare minerals i podklad w plynia Armani (dla mnie rewelacja !)

adrianna79

Cytat: siog w 28 Wrz 2010, 20:34:31
na razie nie uzywam niczego. Ale na wyjscia mam puder mineralny bare minerals i podklad w plynia Armani (dla mnie rewelacja !)

ja uwielbiam bare minerals, a szczegolnie bronzer - to jest jedyny make up ktory moge nalozyc i wygladac jak ludzie. najlepszy produkt jak moze byc.

magoo

Cytat: siog w 28 Wrz 2010, 20:34:31
hmm kolejne mineralki do przetestowania :)

adrianna79

Cytat: magoo w 01 Paź 2010, 14:12:00
hmm kolejne mineralki do przetestowania :)

tak sie sklada ze bare minerals bylo pierwsza firma (przynajmniej w stanach) ktora wylansowala mineraly jako make up. naprawde warto wyprobowac choc cena w europie moze odrazac. ja ich stosuje od poczatku 2007 roku i jestem mega zadowolona. z tego co pamietam w polsce mozna je kupic w sephorze.

inkageo

Poszłam po tego nowego Lancoma do perfumerii, ale jak zobaczyłam, że kosztuje 185 zł, to się wkurzyłam! Ceny w zagramanicznych sklepach po przeliczeniu to góra 130 zł. Stwierdziłam, że nie warto ;)
Chciałam kupić ostatecznie ten mus z Daxa, z którego kiedyś byłam zadowolona, ale nie było mojego koloru i ostatecznie zdecydowałam się na ten nowy Bourjois za 50 zł:
http://www.bourjois.fr/catalogue/maquillage/teint/fonds_de_teint/fond_de_teint_bio_detox/node_87972
Trochę ciężko się rozprowadza, gromadzi w porach, po pierwszym dniu jestem na nie  :thumbdown:
Chyba muszę kupić samoopalacz, żeby letni shiseido nadal pasował ;)
Imagine there is no hate

inkageo

Mam, tato we wtorek wraca z wakacji i może mi kupić na lotnisku :headbang: ale ja jestem niecierpliwa i potrzebowałam natychmiast jaśniejszego podkładu, bo bardzo mi się blada szyja odcinała.. Dam szansę temu bourjois, nałożę jutro bezpośrednio na krem i mniejszą ilość, to może będzie lepiej ;) Wysmarowałam się dzisiaj jak na występ w teatrze, żeby sprawdzić czy odcień jest ok :D
Imagine there is no hate

feeling.good

Cytat: adrianna79 w 01 Paź 2010, 14:01:34
ja uwielbiam bare minerals, a szczegolnie bronzer - to jest jedyny make up ktory moge nalozyc i wygladac jak ludzie. najlepszy produkt jak moze byc.

tak, tak !!! tez uwielbiam. Koleżanka mi ze Stanów przywoziła. Teraz już mam końcówkę i muszę zakupić w Polsce

inkageo

To jest takie coś?
http://pl.strawberrynet.com/makeup/bare-escentuals/bareminerals-matte-spf15-foundation/96497/#DETAIL
Nakłada się grubym pędzlem?
Mają dużo odcieni, trudno tak wybrać..
A nadaje się też jako puder sypki na podkład?
Imagine there is no hate

salsa

zakupiłam dzis w Sephora ten nowy lancome :) wczesnie wytestowałam u Dragona - kupiłam ten sam odcień co ona, 1.

jest boski :)

z moim kuponem wyszedł mnie około 140 zł i jeszcze dostałam piękną kosmetyczkę z mini produktami lancoma gratis:) super

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Mi z rabatem wychodziło 148 zł, te 8 zł, chyba przeważyło szalę  :rotfl:
Imagine there is no hate