podkład

Zaczęty przez brawurka, 12 Lis 2007, 15:29:01

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adrianna79

a ja bardzo polecam zestaw pudru, bronzera z bare minerals. ja sie nie maluje bo nie umiem, ale jak trzeba wygladac jak ludzie to wlasnie siegam po bare minerals. uzywam ich juz od ponad 3 lat. w zestawie dostaje sie puder/korektor ktory uzywa sie zeby zakryc niedoskonalosci i pozniej znowu przejechac cala twarz. ja tez uzywam bronzera zeby dodac troche koloru na twarzy. z tego co sie orientuje to mozna bare minerals w sephorze. mi jeden zestaw starcza na rok - biorac pod uwage ze maluje sie moze raz/dwa razy w tygodniu.

mayagaramond

Cytat: maraxela w 09 Mar 2010, 12:09:30
no wlasnie nosze sie z zamiarem kupna takowego . Ziarnistego juz absolutnie nie chce bo mi strasznie dodatkowo wysusza. Moze macie jakies polecane pilingii enzymatyczne?

najlepszy jaki mialam w zyciu byl z dermalogica, ale kosztuje prawie 40€...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

z aptecznych niezły jest pharmacerisa podkład, ja teraz mam ten nowy vichy aera tein pure i mi spływa, choć po nalożeniu niby super, benznadziejny jeszce jest avene couvrance dla mnie, opryszcza mnie po nim
ja ideału póki co niem mam :(

inkageo

Miałam próbkę tego nowego vichy i nie widziałam żadnej różnicy po pomalowaniu się i przed, bardzo dziwny efekt, a ja mocnego krycia nie potrzebuję.
Imagine there is no hate

sobieska

ja zgadzam sie co do daxa- ale to na lato, podobnie jak loreala ten mineralny sypki- lato cudny, bo naprawde dobrze kryje, a lekkki

bardzo lubiłam loreala w takiej szaroniebieskiej tubeczce, ale go wycofali.. grr byl swietny matujacy teraz ten true match jest za neigo i ttez jest dobry

co do nawilzajacych to ja dzisiaj wydalam kasiorke i wrocilam do nouby, swietny maja ten podklad- jedyny po ktorym slyszalam komplementy, ze mam piekna cere :) bardzo fajnie nawilza, do tego prasowany tez swietny bo leciutki i nie robi tapety

co do suchej skory- mialam z tym problem, ale mi sie udalo to zwalczyc regularnym smarowaniem, plus zele pilingujace do mycia, zeby sie pozybc tych skorek- p. dr ireny eris jest bardzo fajny i aa taki z zielonym kolorkiem niby 35+, do tego tonik i kremi- na noc bardzo fajnie tlusty jakis np. dermiki, a na dzien juz lzejszy, zeby sie nie swiecic- lubie derike ale z tanich aa ma tez fajna serie z wodami z arktyki. a przede wszystkim zamiast wydawac taka potezna kase na podklady, to moze warto zinwestowac w leczenie- dermokosmetyka jest nieziemska i mozna zapomniec o podkladach :D

szelma

Wizaż prawdę Ci powie :D.

inkageo

Imagine there is no hate

szelma

Na podstawie opinii brałabym Shiseido ;). Acz ostatnio koleżanka chwaliła któregoś Clinique'a, że dobry i jasny :hmm:. A widziałaś je na żywo, żeby sprawdzić kolor?

inkageo

Z clinique kolory mniej więcej znam, mam w domu dwa więc sprawdzę sobie w palecie (chociaż żaden z posiadanych idealnego odcienia nie ma, zadowolona z nich też nie byłam), shiseido nigdy nie miałam i to będzie zakup w ciemno, ale cena taka promocyjna, że jestem w stanie się skusić ;) Tylko dwa odcienie są na strawberry, więc wyboru i tak nie mam..
Imagine there is no hate

mayagaramond

ile kosztuje shiseido na strawberry? Pytam, bo z niemiec nie otwiera sie strona ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

80 zł, a clinique 72 zł
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 11 Mar 2010, 15:09:13
80 zł, a clinique 72 zł

wow, polowa tego co w douglasie. W DE niestety wylaczyli strone.

inkageo

Duża przecena, bo dwa kolory im zostały, ale jeden wydaje się być jasnym. 020 light ochre :hmm:
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 11 Mar 2010, 15:23:52
Duża przecena, bo dwa kolory im zostały, ale jeden wydaje się być jasnym. 020 light ochre :hmm:

mnia by chyba pasowal, bo ja zawsze b. jasne kupuje. A ty tez masz przeciez jasna skore.

inkageo

Tak, ja zawsze biorę najjaśniejsze :) Ale chyba tylko raz trafiłam na odcień idealny i oczywiście już go nie produkują..

Dodany tekst: 11 Mar 2010, 16:22:32

Biorę Shiseido. Znając mnie, to za tydzień wyląduje za pół ceny na allegro, a ja obiecam sobie, że już nigdy nie kupię podkładu droższego niż 35 zł ;)
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

o wlasnie - ja se musze cos kupic, ale nie za 100 zl ;D ktos cos ostatnio wyprobowal z taniochy ? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

zwierzatko_mojej_mamy ja ostatnio chciałam kupic taniochę i skończyło się na macu za 120  :rotfl:
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 24 Wrz 2010, 10:50:25kupuj za 100 - mi te podkłady Lancome wystarczają na rok, a używam codziennie!
moze malo kladziesz? :D ja tak maziu maziu wszedzie ;)

www.annawilk.pl

salsa

Zwierzu te droższe bardziej wydajne
ja ostatnio zakupiłam Bourjois (ostatnio czyli w marcu) - wtedy to była nowość - cena koło 50 zł chyba nie pamietam juz (czyli z tych tańszych)
bardzo fajny lekki, ładnie sie stapia ze skórą, wszystko ok no ale juz sie kończy

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no mialam kiedys diora to jakby istotnie sie nie konczyl ;) ale jakos  ciagle mi sie wydaje, ze to przypadek czy cus ;) burzua lubie ;)

www.annawilk.pl

salsa

no to kup sobie tego burżua jak lubisz bo fajny jest - wystarczył w sumie na 8 miesiecy (doliczam mu październik bo na moje oko tyle jeszcze pociągnie - ale latem to wiadomo mniej sie używa)

ja bardzo lubie podkłady Clinique

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

suegro

Który burżua?
Bo ja mam jakieś w domu i mi nie leżą.

Z tańszych całkiem mi się sprawdził loral true match - miałam próbkę.
Ale testowałam go na zmianę z la praire, więc miał marne szanse w porównaniu z konkurencją :D

I jeszcze lasting perfomarnce max factor jest całkiem w porządku.

Chociaż ja i tak kocham estee lauder double wear ;)

Józef Piłsudski

Helena

ja do paru lat uzywam clinique super fit 05 kazda proba uzywania innego podkładu konczyła sie powrotem wlasnie to clinique
dziewczyny tak w ogóle byłam wczoraj w galerii kazimierz w sephorze jest promocja make up forever sa wizazystki robia makijaz doradzaja, maluje między innymi moja  wizazystka Magda Wychowańska która bardzo polecam, maluje mi na większosci sesji :)
i jest tez promocja na kosmetyki ktre sa na wyłącznosc w sephorze drugi produkt minus 50% dzis jeszcze sa te stoiska z makijazem jak ktos ma czas zaglądnijcie na prawde warto, wczoraj Magda mi zrobiła swietny makijaż z cieni w kremie :)

suegro

Helena dzięki za info o makijażach  :beer: z promocji sephory już skorzystałam  :rotfl:

Józef Piłsudski