Wiosna-lato 2013

Zaczęty przez konwalia, 10 Lut 2013, 14:51:39

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 05 Kwi 2013, 18:23:45do wysokich obcasów

tak! osoba wysoka nie musi być
Edyta Herbuś czasem takie nosi, a ona ma chyba z 90cm :D

bozena.dp

no i wszystko jasne :P
ja do wysokich nie należę, mam tylko 164 cm wzrostu i gdybym na taką spódnicę się zdecydowała to była by to spódnica tylko do obcasów, a ja potrzebuję też jakąś spódnicę do biegania na co dzień, czyli w zestawieniu z płaskimi butami - baletkami, sandałami - dlatego myślałam, że ta szara będzie ok, bo do niej można zarówno płaskie jak i obcasy założyć ;D
oczywiście, jak będę gdzieś widziała spódnice w tym stylu co golinda pokazała to przymierzę i zdjęcie dla was zrobię ;)

justynaaaa2

Cytat: golinda w 05 Kwi 2013, 17:29:02
tak! osoba wysoka nie musi być
Edyta Herbuś czasem takie nosi, a ona ma chyba z 90cm :D

własnie o niej sobie pomyślałam jak pisałam o tych obcasach :)
chociaż modelka na zdjęciu ma tenisówki i podobnie krzywe nogi do moich, więc widać bez obcasów też się da :D ale nie zmienia to faktu, że wygląda to mało korzystnie ;)

bozena.dp

ja mam jedną taką spódnicę (zdjęcie), ale zakładam ją właśnie tylko do obcasów - nie widzę jej w zestawieniu z płaskimi butami ;D
w sumie to nosiłam, bo kupiłam ją kilka lat temu, jak nosiłam małe 38 i teraz muszę jeszcze do niej trochę schudnąć ;D

Dodany tekst: pią, 5 kwi 2013, 16:47:32

sprawdziłam - pierwsze zdjęcie jest z kwietnia 2008, czyli wtedy ją kupiłam, a to był czas kiedy byłam naprawdę szczuplutka, drugie zdjęcie jest rok później ;)

golinda

i sama nie widzisz, że w tej spódnicy wyglądasz super, a w tamtej nie? ;)

justynaaaa2

bozena.dp bardzo fajnie i łydka jaka szczupła i zgrabna :) nawet na tym zdjęciu na bosaka wygląda ok, więc myślę że z płaskimi letnimi sandałkami też dałaby radę :)

wrobelek0403

bozenka, super w tej spodnicy, a na zdj nr 2 nawet lepiej niz na pierwsszym :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

ale weźcie pod uwagę, że ja tam byłam dobre 5 kg (jak nie więcej) lżejsza, szczuplejsza i w ogóle :P

Cytat: golinda w 05 Kwi 2013, 17:49:53
i sama nie widzisz, że w tej spódnicy wyglądasz super, a w tamtej nie? ;)

tak, ale ta jest tylko do obcasów ;)
a potrzebuję też coś do płaskich butów

ale powiedzcie mi, tak szczerze, co wam nie pasuje w tamtej szarej? to jak ja w niej wyglądam, czy co? :knuje:

golinda

Cytat: bozena.dp w 05 Kwi 2013, 19:05:50tak, ale ta jest tylko do obcasów

nieprawda! taka spódnica jak ta co wkleiłam z Simple przecudnie wygląda do płaskich butów, taki styl uczennic lat '50

http://www.kobieta.pl/moda/trendy/zobacz/artykul/dzien-majowej-dziewczyny/

konwalia

bożena wg mnie ona do płaskich jest lepsza niż tamta
tamta marszczy się za bardzo na biodrach i wg mnie jest za krótka, taki fason to szukaj z grubszego materiału i do połowy kolana

goga

ja mam wąskie biodra i wiecie jaki mam stosunek do rozkloszowanych spódnic "maryna od snopków" - natomiast koleżanka która ma szerokie biodra wygląda w takim fasonie rewelacyjnie

ja ołowkowe, ona kloszowe- odwrotnie - masakra ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

inkageo

Zdjęcia kiepskie, bo robione w strasznym biegu, ale jestem bardzo zadowolona i polecam tą sukienkę. Jakość super, materiał miły i się nie gniecie, wyciągnęłam z paczki i nie musiałam prasować. Wydaje mi się, że fason dla mnie dobry i wyglądam proporcjonalnie :)
Imagine there is no hate

brawurka

inkageo wyglądasz super

inkageo

Dzięki :D No i dobrze, bo dzisiaj przyszła, a jutro ją zakładam na wybory w stowarzyszeniu, nie miałam czasu na poprawki krawieckie, więc cud :D
Imagine there is no hate

magdalinska

fajna :) a to ze swietnie wygladasz to nie nowosc ;)

bozena.dp

inka świetnie wyglądasz :)

Dodany tekst: pią, 5 kwi 2013, 18:56:48

Cytat: konwalia w 05 Kwi 2013, 20:18:49
bożena wg mnie ona do płaskich jest lepsza niż tamta
tamta marszczy się za bardzo na biodrach i wg mnie jest za krótka, taki fason to szukaj z grubszego materiału i do połowy kolana

nie lubię długości do połowy kolna, za kolano, bo wg mnie, do spódnicy o takiej długości, przy moim wzroście, najlepsze są szpilki, a na co dzień w szpilkach nie chodzę przecież ;D

Dodany tekst: pią, 5 kwi 2013, 19:57:37

przymierzyłam sobie przed chwilą spódnicę w zielone róże i jeszcze mi trochę brakuje żeby pasowała jak należy ;D

golinda

tak, zasłaniająca kolano będzie lepsza

damka

Inka super, sama o niej myślałam. Dziś weekend zniżek na pewno di Simple wpadnie :)

Justynna

Byłam za zakupach i prawie nic nie znalazłam dla siebie, tylko bluzkę z gazy opatrunkowej ;)

brawurka

Justynna fajna ta bluzka

inkageo

Imagine there is no hate

wrobelek0403

kupiłam ten sweterek i jeszcze turkusowy pasek do spodni.

mierzyłam tez swietną kiecke, ale miała gołe plecy :/ i drugą z baskinką - baskinki sa całkowicie nie dla mnie :D

natomiast rozmiarówka jest porazająca, zmierzyłam jedną S - za duza, wziełam jeszcze jedną S i do tego XS. Obie dobre - po przyłożeniu do siebie identyczne :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 07 Kwi 2013, 14:08:31baskinki sa całkowicie nie dla mnie

dla Ciebie super są właśnie takie bluzki jak kupiłaś, ich jest teraz wszędzie mnóstwo
a w wersji weekendowej jeszcze z dekoltem opadającym z jednej strony i odsłaniającym ramię i do tego rurki/szorty :)

wrobelek0403

Cytat: golinda w 07 Kwi 2013, 15:25:29
dla Ciebie super są właśnie takie bluzki jak kupiłaś, ich jest teraz wszędzie mnóstwo
a w wersji weekendowej jeszcze z dekoltem opadającym z jednej strony i odsłaniającym ramię i do tego rurki/szorty :)

mam takie dwie i bardzo je lubie :D

marax

gdzie wy wchodzicie w to 34 ? ja chyba powinnam isc na jakąś diete dlaczego ja nie wchodze w 36 mimo że schudłam 4 kg ostatnio ............