wystój sali w tym krzeseł;-)

Zaczęty przez Damwid, 10 Lis 2007, 21:40:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Damwid

Witam wszystkch,
Do ślubu mam jeszcze 9 miesięcy, jednakże zastanawiam się nad wystrojem sali. Stąd moje pytanie do WAs?;-) korzystacie/łyście moze z usług firm zajmujących się kompleksową usługą przyjęć weselnych, bowiem tylko one przychodz mi do głowy. A mianowicie, sala którą wynajeliśmy na ten szczególny dla nas dzień jest bardzo skromna więc aby wzbogacić wnętrze trzeba by było ją ustroić.Nie mam pomysłu jak to zrobić, nie wiem jak to się oragnizuję, czy wszystkie ewentualne dodatki kupuję we własnym zakresie czy wynajmując taką w/w fimę mam wszystko od nich? A może orinetujecie się ile kosztuje przybranie krzeseł (w białe okrycia )oraz strojenie kościoła i sale balowej.
Byłabym wdzięczna za wszelkie rady z waszej strony.
Damwid

foszek

Damwid, wszystko jest zalezne miedzy innymi od regionu w jakim planujesz zrobic swoje wesele.
Napisz gdzie to bedzie badz  wklej zdjecia swojej sali v :-D

sierpniowajulka

My wynajęliśmy firmę dekoratorską do ogarnięcia przybrania sali ślubnej. Część gadżetów kupiliśmy we własnym zakresie, część wypożyczyliśmy również we własnym zakresie, a część zrobiła firma. Załatwili nam również pokrowce na krzesła - teoretycznie kosztowały 8pln/sztukę (w internecie znalazłam oferty wynajmu pokrowców po 5 zł za sztukę), ale podejrzewam, że tak naprawdę policzyli nam je dużo taniej... Po prostu umówiliśmy się z nimi na określony budżet, którego nie mogli przekroczyć i określony indywidualnie dobrany pakiet usług (gdyby sumować ceny poszczególnych usług, to powinniśmy zapłacić dużo więcej). Jedyne zastrzeżenie firmy dekoratorskiej dotyczyło minimalnej wysokości budżetu - nie mogło być mniej niż 800 pln. Ale to w Warszawie... A Ty gdzie takiej firmy szukasz? :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Damwid

wesele będzie w okolicach Wrocławia. Nie mogę coś dodać zdjęć sali..będę nadal próbowała.
Szukam firmy, która zajmie się wystrojem sali i kościółka, początkowo myślałam ze sama to zrobię ale chyba się przeliczyłam.
znalazłam stronę w której ogłasza się firme, już napisałam do niej maila.;-))http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45592&w=65647303
:-D

aniak1211

My zaplacilismy firmie dekoratorskiej ktora zrobila sale i kosciol.
Wczesniej sie z nimi spotkalismy na omowienie szczegolow tzn.kolory ilosc i jakosc.
Nic sami nie kupowalismy.
Stolami zajela sie firma kateringowa ktora dopasowla wszystko pod kolory zdobienia.

Polecam taka firme,nic cie nie obchodzi,nie latasz po sklepach zeby cos dokupic bo za malo.

Damwid

Własnie też bym tak chciała ze zamawiam firmę, mówię tylko jakie są nasze wyobrażenia, jednakże myśle ze oni są bardzo drodzy. Napisałam kilka maili do firm któr się ogłaszają, czekam na odpowiedzi, mam nadzieję ze kwota mnie nie zabije;-))

foszek

Damwid, znam 2 firmy z okolic Wroclawia ktore zajmuja sie dekorowaniem sal. Jedna z nich robi na sali wszystko: od A do Z. Mlodzi nic nie kupowali. Za wystroj sali (bardzo duzo bylo balonow) zapacili ponad 2 tys zlotych.
Druga firma natomiast zajumje sie tylko dekorowaniem sali za pomoca materialow i kwiatow, zarowno zywych jak i sztucznych. Nie zajmuja sie w zasadzie dekoracja stolow, poza przygotowaniem bukietow na nie. Ci kosztuja juz mniej, ale dokladnych cen Ci nie podam, bo to wszystko byl rekonesans z zeszlego roku, wiec ceny juz pewnie nie aktualne.

Damwid

Masz rację foszek,odezwała się do mnie firma i za przybranie kościoła i sali chcą nie mniej niż  2000 zł;-((szkoda...ale nie mówię od razu nie może się z nimi spotkam. A namiary na firmy wzięłam z przewodnika młodej pary. Natomiast pojawiło się przede mną bojowe zadanie..namówienie właścicieli lokalu na kupno okryć na krzesła...haha chyba porywam się z motyką na słońce, ale kto nie próbuje ten nie ma;-)) firma spod wrocławia zaproponowała znaczne upsuty w przypadku zakupu;-))może się będzie opłacało...;-00.

aniak1211

Ja za dekoracje duzej sali i kosciola zaplacilam 2800zl.
Ale warto.
Bylo ponad 2500 balonow,pomiedzy girlandami material i stol dla mlodych pieknie zrobiony+sciana za nami.
Mielismy tanssza opcje-ubozsza.

Ta sama firma za inna sale bierze duzo mniej,zalezy ile materialu zuzyja i jaka jest ta sala.

Kosciol zrobil niesamowite wrazenie,sala z reszta tez.

Ale ja mieszkam jakies100 km. od Wroclawia.

[ Dodano: 12-11-2007, 22:23 ]
A jeszcze czasami kwiaciarnie sie tym zajmuja,warto poytac.

Monika

aniak1211 , a 100 km w którą stronę, jeśli spytać można? :)

zuzia

Cytat: "aniak1211"Ja za dekoracje duzej sali i kosciola zaplacilam 2800zl.
o maj gad! Koszmarnie dużo. Wlaśnie w tym momencie się ucieszylam, że mój hotel ma salę weselną w której tylko kwiaty byly potrzebne :)

aniak1211

Cytat: "Monika"aniak1211 , a 100 km w którą stronę, jeśli spytać można? :)

W strone Zgorzelca,konkretnie firma ta jest z Boleslawca

Monika

Cytat: "aniak1211"W strone Zgorzelca,konkretnie firma ta jest z Boleslawca
eh, to moje 100 km jest zupelnie w inną stronę ;)

anik

My mamy dekorację sali zapewnioną w ofercie sali,ale moja koleżanka miała jakąś firmę która dekorowała im kościół i salę i z takiej sobie sali zrobiła całkiem fajny lokal.Jeśli jeszcze nie masz nikogo to mogę ja podpytać .

Damwid

Dzięki anik jeśli mogłabyś się popytac byłoby super,jak wiadomo szukam czegoś w miarę taniego...hmmm no cóż może coś się zdarzy;-))alepowiem wam ze coraz bardziej się martwię z tymi krzesłami i tym moim miejscem na wesele, kontaktuję się mailowo z menagerem i odnoszę nie małe wrażenie ze mnie troszkę zaczeli olewać. Na maila którego wysłałam w sobotę do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi, a dotyczył m.in tych okryć na krzesła.Czyżby ich zaczęło przerastać zapytania ich klientów, troszkę zaczynam się martwić.

anik

Mam te obiecane namiary.Koszt 1500 zł za salę i kościół,duuuużo,ale już nieco mniej.

jo_miekka

Ja dekorowałam przez firmę. Sala była brzydka, bo to stołówka w ośrodku wczasowym. Nie dałabym rady sama tam nic zrobić.
Dekoracja sporej sali kosztowała mnie 1500 zł + dojazd, firma ze Szczecina.
Warto postawić sprawę jasno i poprosić o minimalny koszt, zapytać z czego można zrezygnowac i w ogóle.
Nie zawsze jest potrzebna dekoracja full wypas.
Zwłaszcza jeżeli sala jest ogólnie ładna, ale skromna.
U nas było ostro: zasłanianie brzydkich ścian, kwiatowe lampiony pod sufitem, 100 krzeseł, podwieszane tiule, dekoracja stanowiska DJ, stołu ciastowego...
Balony w przedsionku, zeby zasłonić obleśna boazerię...
Ale przecież z niektórych rzeczy można zrezygnować...

Kasia

jo_miekka, wrzuć jakiś zdjęcie Twojej sali

i daj namiary na tą firmę
jechali ze Szczecina do Krakowa ?  :shock:

jo_miekka

Cytat: "Kasia"jo_miekka, wrzuć jakiś zdjęcie Twojej sali

i daj namiary na tą firmę
jechali ze Szczecina do Krakowa ?  :shock:

Firma to www.nowozency.pl Tam dekoracje do obejrzenia w galerii.

Nie jechali do Krk, wesel było nad morzem :)

anik

Nie wiem,czy mozna tu wpisywać namiary-ale mam w swoich zasobach dwie firmy,jeśli ktróraś z Was potrzebuje to podeślę na priwa  :)

Obie firmy są z okolic Wrocławia.

Damwid

świat jest mały.....i co się okazało z tym moim wystrojem sali...
Skontaktowałam się niedawno z firmą zajmującą się wystrojem...podali cen.spadłam z krzesła i było to więcej niż 3000 zł i nawet więcej niż 4000;-),ale jak wspomniałam wcześniej że świat mały,  koleżanka była na tweselu w miejscu gdzie ja będę miała swoje wesele,a także gdzie ta firma z którą wcześniej rozmawiałam przystrajała salę...widziałam zdjęcia, nie przeczę było ładnie, jednakże czy to było warte tej sumy...to z całą pewnością nie,chyba że np. pokój młodej pary był w złocie, bo stamtąd zdjęc nie miałam.  Będę starała się przystroi salę chyba własnymi siłami przy pomocy znajomomych. ale z okryc na krzesła nie zrezygnuję;-))))))

aniak1211

3000 to duzo,ale czasem warto.
Popytaj inne firmy
czasem kwiaciarnie sie tym zajmuja.

Ja za zdobienie dalam 2800 a kwiaciarnia brala cos ok. 1500 ale oczywiscie roznica byla,kwiaciarnia miala tylko pomaranczowo biale kolory na ta sale a ja chcialam inne.

POWODZENIA :!: