Pistacja i jej suknia :D

Zaczęty przez pistacja, 08 Lis 2007, 17:05:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pistacja

Jak w temacie - mam suknię :) ))))))) Mam co prawda jeszcze 9 miesięcy do ślubu, ale udało mi się kupić z wyprzedaży (1000 zł taniej!). Najlepsze jest to, że ostatecznie to jest ta sama, która najbardziej podobała mi się w lipcu jak chodziłam z siostrą przymierzać. Czekała na mnie :) )))))) Po prostu była mi przeznaczona. Na poszukiwaniach byłam w piątek z tatą ;) Bardzo dobrze mi doradzał. A w sobotę zabrałam jeszcze mamę i drugą siostrę. Kasia, która zawsze strrrrrrrasznie dużo mówi, tym razem siedziała na kanapie kiedy ja przymierzałam do sukni różne welony i rękawiczki przez pół godziny i W OGÓLE się nie odzywała. Dopiero jak wyszliśmy ze sklepu, popłakała się ze wzruszenia, bo "jeszcze nigdy nie widziała mnie tak pięknie ubranej" :D Heheheh, ale będą płacze na ślubie. Zamieszczam link do galerii, w której umieściłam zdjęcia z przymiarek niektórych sukni. Tata robił je telefonem, więc jakość pozostawia mnóstwo do życzenia. Coś jednak zawsze można zobaczyć :)

http://picasaweb.google.com/pistacja23/SuknieLubne

Kata

A która to Twoja sukienka? jaki model?
Pozdrawiam

Kata

sierpniowajulka

Ale zgrabna z Ciebie osóbka! A która z tych sukien to ta Twoja już zakupiona?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

pistacja

Ta ostatnia. umieściłam pod spodem komentarz. Dziękuję za komplement :)

inkageo

Dużo nie widać, ale fajnie się zapowiada :) Szczuplutka jesteś jak ja :)
Imagine there is no hate

mary

faktycznie, druga Inka ;)
Takiej figury posiadanie skutecznie rozwiązuje problemy z sukni doborem.

sierpniowajulka

pistacja, nie rób szerszej halki - zrobi się bezowato. Przy szerokości jaka teraz jest, uwierz, że talia świetnie się prezentuje. :)

dagmar

pistacja, piekna suknia, ale ladnemu we wszystkim ladnie  ;-). zgadzam sie z sierpniowajulka co do halki. ta szerokosc jest bardzo dobra.

tachogti

pistacja, serio ladna z Ciebie dziewczyna i  super ladnie Ci w tej sukni :D
nie poszerzaj sobie dolu bo bedziesz nieproporcjonalna  ;-)
zrob lepsze zdjecia jak mozesz i wrzuc jeszcze  :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

pistacja

Ta szersza halka nie jest taka znowu wielka, jest naprawdę niewiele szersza. Na pewno nie sprawiam wrażenia bezy. Tego akurat staram się uniknąć jak ognia :) Dla przykładu wkleję zdjęcie sukni o podobnej szerokości (ale to nie jest moja!):
http://suknieslubne-slawa.pl/emma2007.htm model 724
Moja suknia też jest z trenem :)
Niestety póki co nie mam możliwości zrobienia sobie w niej lepszych zdjęć, ponieważ aktualnie przebywa jeszcze w salonie :D Dopiero w lipcu idę na pierwsze przymiarki, a do tego czasu mogę tylko sobie o niej pomarzyć :)

sierpniowajulka

Cytat: "pistacja"Niestety póki co nie mam możliwości zrobienia sobie w niej lepszych zdjęć, ponieważ aktualnie przebywa jeszcze w salonie :D Dopiero w lipcu idę na pierwsze przymiarki, a do tego czasu mogę tylko sobie o niej pomarzyć :)
jeżeli już u nich kupiłaś, to jak najbardziej możesz porobić sobie w sukni zdjęcia... zawsze możesz powiedzieć, że potrzebne Ci one będą dla florystki i fryzjerki przy doborze odpowiedniej fryzury i bukietu. :P

rubin04

Ładna suknia, ale przy takich wymiarach jak Twoje to można poszalec :)
A ta pierwsza suknia mi się też podoba - co to za model?
masz juz pomysły na dodatki?

pistacja

Niestety nie pamiętam modelu sukienki z pierwszego zdjęcia... Salon jest w Łodzi na Sienkiewicza. Co do dodatków, to mam już wybrany welon, gładki, bez lamówki, ale z niewielkimi aplikacjami prawie identycznymi jak na sukience, naprawdę subtelnymi. Mam też wstępnie wybrane rękawiczki. Początkowo nie chciałam, ale jakoś tak goło wyglądałam i okazało się, że suknia lepiej prezentuje się z nimi niż bez. Włosy chcę mieć upięte nad karkiem, bo tak najlepiej wyglądam i welon nad nimi. W bukiecie chciałabym mieć frezje. Mama namawia mnie na miniaturowe tulipanki. Może połączę te kwiaty. Na pewno bukiet będzie niewielki i skromny. Do tego wszystkiego jakaś dyskretna biżuteria (naszyjnik i kolczyki). I to chyba wszystko na razie :)
Jeszcze raz dziękuję za pochlebne opinie.

rubin04

pistacja, oj to już sporo masz... Ja do ślubu 7 miesiecy mam a oprócz narzeczonego, sali i orkiestry to nic poza tym.
Ale jakos w połowie grudnia chyba wrócę do poszukiwań sukienki, które musiałam czasowo wstrzymac ze wzg. na egzaminy.

pistacja

Ja też mam narzeczonego :D Oprócz tego mamy załatwioną salę, zespół, kościół, fotografa i świadków. Tak naprawdę to zostało jeszcze dużo czasu, więc na razie chyba nic więcej nie mamy do zrobienia.

kamelia04.08.2007

1. ładna sukienka, i nie wymaga szerszej halki/koła - gratuluję dobrego wyboru
2. welon z lamówka jest lekko tandetny - dobrze, ze nie decydujesz sie na taki
3. odradzam rekawiczki, a stanowczo sprzeciwiam tym na jeden palec - to szczyt bezguścia
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane