Torebkowo

Zaczęty przez mayagaramond, 02 Lip 2012, 16:03:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

jest ich wiele na olx w cenie +/- 500 zł

wrobelek0403

Marax, dzeki. O olx nie pomyslalam.

Tak, chce czarna. Chociaz moze lakier szybko sie bedzie rysowal? Hmmm

Inka, ta jest za mala. Musza mi sie teczki miescic.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Sprawdziłaś wymiary? Bo jak modelka ją trzyma to wydaje się być spora.
Imagine there is no hate

inkageo

Ta miękka do noszenia teczek może być niewygodna i zbyt delikatna.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, sprawdziłam, musi sie zmiesic teczka o wymiarach 24x33, plus jeszcze grubosc. z 2-3 tomy musze wcisnac :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Big city (groszek) nie nadaje się raczej do dźwigania ciężarów. Bo ta skóra taka miękka, rozciągliwa. Musisz czegoś sztywnego szukać. Skóra saffiano, albo inna gruba.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

kurcze, o tym nie pomyslałam :/

ddu

Najpierw taki wstęp;)
Byłam wczoraj na pokazie The True cost.
Jak się produkuje tanie skóry, z kt robią sieciowe torby i jak to zanieczyszcza rzeki, glebę...straszne wrażenie
Do tego wegetarianki często nie chcą skóry nosić
Ekoskora zwykle nie wygląda ładnie, elegancko i z ochrona środowiska ma niewiele wspólnego
Materialowe nie nadają się na deszcz i śnieg...

Otóż zobaczyłam wczoraj torbę idealną. "materiał" porządny, miękki, przyjemny w dotyku, calkowicie ekologiczny i wegański ;) ...korek!
W takich lasach dębowych normalnie żyją dzikie zwierzęta, rosną sobie rośliny, a ludzie raz na 7 lat ściągają korę, drzewa rosną sobie dalej...
Niestety cena dość wysoka, ale jesli do kogoś przemawiają powyższe argumenty, moze się zainteresuje.
Torba lekka, a do tego szyta w Wawie przez jednego pana.

Piszę z telefonu, nie mogę skopiować adresu, ale to się chyba nazywa oak-bags.com

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

fajne te torby, ale jak pracowałam z korą to dosyć kruchy materiał, ciekawe jak z trwałością tych toreb, bo pewnie jakoś to wzmacniają, impregnują, czy cokolwiek, ale tak czy inaczej napisz DDU jak się trzyma (kupiłaś?)

ddu

nie, nie kupiłam, ale dotykałam ;)
bo laska, kt. o tym opowiadała, miała taką torbę, więc poszłam obejrzeć

to w ogóle nie wygląda jak korek! jest gładkie, prawie lśniące. nie przemaka. lekka.
dziewczyna mówiła, że mrozy przeszła bez skazy

naprawdę jestem pod wrażeniem i pewnie kupię
teraz mam duże inne wydatki, ale przyjdzie kiedyś czas na korkowa torbę :)

calla

Takie korkowe torby i inne rzeczy typu kapelusze, czapki z daszkiem widziałam w Portugalii. Krawat bardzo ciekawie wyglądał :D
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

fasolka1980

ddu - fajne, szkoda, ze takie drogie...

inkageo

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1316

Ta mała biała mi się podoba, ale chyba daruję sobie w tym roku.

Kuszą....
Imagine there is no hate

callja

Cytat: inkageo w 05 Paź 2016, 14:45:31Ta mała biała mi się podoba
A mnie kusi bordowa, oj kusi, ale też się waham, czy jednak nie odpuścić
Cytat: inkageo w 05 Paź 2016, 14:45:31sobie w tym roku

Ma jeszcze czarną zeszłoroczną, niedługo się do niej "przenoszę" (na wiosnę miałam jaśniejszą, karmelową), ale taka "uniwersalna" też by się przydała... No i ciut mniejsza jest.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

inkageo

Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo, też widziałam, też nad nią myślę ;)

www.annawilk.pl

golinda

fajna, ale sztuczna...

wrobelek0403

torebek nie widziałam, ale te ciuchy tak. Matko, jakie szmaty :crazy:

inkageo

Ja potrzebuję mieć jedną sztuczną. Skórzanych mi czasem szkoda. A taką można rzucić na piach na plaży, na brudny pokład łódki, w Lądku nad rzeką na kamienie, czy mokrą trawę.. No i sztuczne są leciutkie. Moje skórzane nawet puste ważą nieporównywalnie więcej.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

no dla mnie to wielki plus, że nie jest skórzana, 1. nie kosztuje tyle, co kindle, 2. można nią rzucać, a ciągle rzucam, 3. tez mam skórzaną jedną i jest cholernie cięzka, 4. kompletnie mi ich nie żal wyrzucać :D

www.annawilk.pl

inkageo

Ale 170 zł jak za sztuczną to też mało nie jest.. Za 100 już jutro bym brała ;) No dobra.. Za 120.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo, no bo baczynska, przeciez to nie marka z lasu ;) w parfois same sztuczne, a przy dużych torbach 119-149 teraz mają. Tylko jeden nieciekawy shopper to 89,00.

Poza tym ta od baczynskiej ma w środku chyba Jeszcze saszetkę na suwak wyjmowana w razie dużych zakupów luzem, wolałabym zeby miała normalna torebkę druga w środku, bo takie widziałam i były najlepszym pomysłem ever

www.annawilk.pl

wrobelek0403