Torebkowo

Zaczęty przez mayagaramond, 02 Lip 2012, 16:03:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

eee tam, oststniej jesieni mialam jasna torebke tylko nie skorzana i nawet jak sie pobrudzila to bylo to w miare rownomiernie, po prostu kolor troche przyciemnil sie. zeby nie bylo, nie jestem w tych co szanuja torebke, zaczowuje sie mniej wiecej jak zwierz opisala ;)

mayagaramond

Ale moze wcale sie tak nie usyfi. Mam kilka jasnych torebek i nie sa brudne. Poza tym lubie tez slady uzytkowania, kolezanka w pracy ma piekna w kolorze pudorwego rozu, widac po torbie, ze jest uzywana i dodaje jej to uroku.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

szelma

Moja cała równomiernie zmieniła kolor od impregnacji i deszczu. Do tego z tyłu ma ciemniejszy kolor od ciuchów.

Ta jest piękna, ale ja już zdecydowałam, że następną torbą będzie coś stąd: http://cambridgesatchel.co.uk/
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zosia2007

Cytat: szelma w 13 Wrz 2012, 15:56:44Ta jest piękna, ale ja już zdecydowałam, że następną torbą będzie coś stąd: http://cambridgesatchel.co.uk/
bardzo ladne i szelmowe ;D

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

ja tez torebki nie szanuję, rzucam, stawiam niedbale, nwet na ziemii potrafie postawić jak nie moge czegoś znaleźć :D

mobka

Cytat: Kasia w 13 Wrz 2012, 15:00:33
ja tez torebki nie szanuję, rzucam, stawiam niedbale, nwet na ziemii potrafie postawić jak nie moge czegoś znaleźć :D

Zawsze stawiam na ziemi, czego nei moga przezyc wspolpracownicy i kosmetyczki ;D

Kasia

mi tez wszyscy zwracaja uwagę "pieniedzy mieć nie bedziesz"
głupie to ;)

mayagaramond

Torebke traktuje jak przedmiot uzytkowy, nie nosze jej w foliowym worku, zeby sie nie zabrudzila i nie zmokla ;) Wkladam do niej spozywcze zakupy (ale sledzi juz nie lol), czasem sie nadziwic nie moge jakie wytrzymuje obciazenie ;)

Z drugiej strony nie postawilabym jej w kaluzy ani na gownie. Nawet jesli mi spadnie z siedzenia w samochodzie to i tak sie nie ubrudzi, bo gnoju nie transportuje lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

mi tez pieprza wszyscy o tych uciekajacych ziemia pieniadzach - rzucam gdziekolwiek ;) przewrocilo sie, niech lezy, caly luksus polega na tym, ze nie musze go podnosic, bede sie potykal czasem :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: szelma w 13 Wrz 2012, 15:56:44Ta jest piękna, ale ja już zdecydowałam, że następną torbą będzie coś stąd: http://cambridgesatchel.co.uk/

taki krój mocno oazowy ;)

inkageo

Jak mam niebrudzącą się to rzucam ją wszędzie, ale przecież da się też dbać. Tak samo jasne buty, nie? Nawet dużo bardziej są narażone na zniszczenie. A mam kilka par jasnych zamszowych.
Ale ja nawet prawie codziennie w lecie przecieram wkładkę wilgotną szmatką jak wrócę do domu, bo nie cierpię jak pod palcami zostają ślady skóry, czy kurz uliczny..

Dodany tekst: 13 Wrz 2012, 15:07:09

Cytat: golinda w 13 Wrz 2012, 15:06:04
taki krój mocno oazowy ;)

One mi się od dawna podobają i na asos są! Kolory piękne :) Też bym nie pogardziła!
Imagine there is no hate

szelma

Cytat: golinda w 13 Wrz 2012, 16:06:04taki krój mocno oazowy

Eee, oazowe to są takie miękkie z klapką z hafcikami ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

emcia

na razie szanuję tylko kasiotuskową, bo najnowsza
chciałam dodać, że jak na moje szarganie, to torebka od kamu bardzo dobrze się ma

mayagaramond

Ale co to znaczy, "nie szanuje torebki"? Przewozicie w niej luzem swieze ryby? Taplacie ja w blocie? ;)

inkageo

No ja swoją rzucam w różne miejsca i nie sprawdzam, czy są czyste, za bardzo obładowuję czasem, nie rozprostowuję, żeby się nie gniotła. Mogłabym ją w biurze trzymać na kanapie, a nie na parapecie ze zdechłymi muchami na przykład :D

Dodany tekst: 13 Wrz 2012, 16:45:33

W samochodzie stawiam na wycieraczce pasażera ;) A nową torebkę na siedzenie daję i przytrzymuję na zakrętach ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 13 Wrz 2012, 17:44:40No ja swoją rzucam w różne miejsca i nie sprawdzam, czy są czyste, za bardzo obładowuję czasem,

to tak jak ja, dla mnie to jest normalne uzytkowanie. Jasne, ze nie postawie jej w bloto, bo ale na chodniku juz nie raz stawialam, bo czegos szukalam.

inkageo

No a gdyby była biała, zamszowa i kosztowała 1000 zł, to inaczej bym się z nią obchodziła, nie? ;)
A jest czarna i z groupona :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

No dobra, bialej zamszowej bym pewnie nie kupila. Ale mam jasne skorzane i traktuje je tak samo, niewazne czy sa z pchlego targu czy z polki sklepowej ;)

inkageo

Ale jak coś jest NOWE to ma u mnie zawsze okres ochronny :D
Imagine there is no hate

emcia

Cytat: inkageo w 13 Wrz 2012, 16:52:54
potem przychodzi nowsze i już można ;)

mayagaramond

Cytat: inkageo w 13 Wrz 2012, 16:52:54

do pierwszego upieprzenia lol lol lol

wrobelek0403

Cytat: mobka w 13 Wrz 2012, 15:01:05
Zawsze stawiam na ziemi, czego nei moga przezyc wspolpracownicy i kosmetyczki ;D

:highfive: zeby cos z niej uciekło, to najpierw musi tam byc lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Wrz 2012, 19:34:44
:highfive: zeby cos z niej uciekło, to najpierw musi tam byc lol lol

i ja zawsze wychodzę z tego założenia, więc mam to gdzieś :D

a torebka moja nowa stoi na honorowym miejscu i się napawam jej widokiem ;D

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 13 Wrz 2012, 16:42:54
Ale co to znaczy, "nie szanuje torebki"? Przewozicie w niej luzem swieze ryby? Taplacie ja w blocie? ;)

wypycham aktami, a potem na chama wciskam do starego koszyka rowerowego z kt wystają druty :D :D mysle, ze to podpada pod brak szacunku lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login