wyprzedaż 2012

Zaczęty przez damka, 28 Cze 2012, 08:03:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Przyszła moja ciasteczkowa sukienka :)
Tylko musze ja zwezic...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

callja

Zaszalałam... a nie powinnam!! :headbang:
Znaczy, od trzech tygodni czekałam na telefon z outletu Simple, aż mi menadżerka dodatkowo przeceni spódniczkę (miała urwaną szlufkę, więc powód był :P ). Telefon był dziś, że spódniczka czeka, a cena dodatkowo obniżona, tak jak na to oczekiwałam. Pojechaliśmy. A jak już byliśmy w Factory, to zerknęłam tu i tam... Efekt:
- wyżej wymieniona spódniczka Simple, prosty czarny ołówek z fikuśnymi kieszeniami, 69 zł zamiast 299
- dżinsy "marchewki" (stricte rurki to nie są, ale wąskie) z Moltonu, 29 zł zamiast 299
- butelkowozielony sweterek nietoperz z Mango, 19 zł zamiast 109
- fikuśne klapki Gino Rossi, 29 zł zamiast 299; tak ładne, że zakupiłam je jako pierwsze (sic!!) japonki w mojej karierze butowej...
Mierzyłam jeszcze świetne beżowe spodnie rurki z Mango, obcisłe jak jasna cholera, ale leżały genialnie :dreaming: ino stringi bym se musiała do nich dokupić (apage!! chodzić w tym nie umiem...) no i nie mogłabym utyć nawet pół kilo, bo bym się w nie za Chiny nie wbiła... W dodatku wyśledziłam na nich wadę tkaniny (niedużą, ale jednak), ale babka nie chciała ich dodatkowo przecenić, choć jeszcze w czasie mierzenia odpadły z paska dwa guziki... Stwierdziłam, że zatem 50 zł zostaje mi w kieszeni, i zrezygnowałam. A tak by mi się kurna przydały do nowej ładnej tuniczki (upolowanej w godzillolandzie za 29 zł :P )

No i jako dodatek do tych cudeniek zapodałam sobie potężne wyrzuty sumienia...  :headbang: :headbang: :headbang:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

callja  :thumbup: :thumbup: :thumbup: fajne sa takie zakupy :D

ja sobie powtarzam, ze kasa zawsze jakos sie znajduje i poki co to działa :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Cytat: doda w 26 Lip 2012, 22:52:37
callja super :thumbup: ale okazje!
To prawda, mże ceny kusiły aż nieprzyzwoicie, aż i skusiły :blush:
Biedny P. nie miał tyle szczęścia, jak sobie już coś upatrzył, to buty Gino Rossi, które nawet z 50% obniżki kosztowały prawie trzy stówy!! Musiał się biedak obejść smakiem...

Dzięki, dziewczyny, za gonienie moich wyrzutów sumienia na Madagaskar :D
oczywiście :beer:

Cytat: wrobelek0403 w 26 Lip 2012, 23:48:34ja sobie powtarzam, ze kasa zawsze jakos sie znajduje i poki co to działa
Zaklinaj, proszę, zaklinaj, bo mi teraz kasa potrzebna jest na (powody pierwsze z brzegu):
- opłacenie kwestii wokół mojego recitalu habilitacyjnego
- opłacenie nagranie koncertu przez reżysera dźwięku
- zapłatę za obrobienie materiału dźwiękowego na płytę
- zapłatę za profesjonalny skład mojej pracy habilitacyjnej dla wydawnictwa
- opłatę za druk pracy
O takich drobiazgach, jak naprawy auta (niezbędne), opłacenie abonamentu w przychodni czy leków, comiesięcznych opłatach & kredycie nawet nie wspominam :D

Aha, i potrzebuję jeszcze:
- czarnych pantofli (czółenek) takich na codzienne bieganie (średni + stabilny obcas, klasyczna forma), bo poprzednie po prostu się już rozpadają...
- czarnej torebki na jesień (poprzednia dogorywa)
- bawełnianej koszulki nocnej w wesołym kolorze, bo poprzedniczki mają po 8-10 lat i wyglądają jak idźstądiniewracaj

Znacie jakiś niekaralny sposób na obrabowanie banku?? :D

Ale na razie - trzymam się wytycznych wróbelka, na pohybel strachom!!

callja

Cytat: doda w 27 Lip 2012, 01:31:37a kiedy TY tę habilitację zrobisz?
Do końca listopada muszę otworzyć przewód :D Zatem do tego momentu muszę zrealizować & wydać nagranie, napisać i wydać pracę, na szczęście dokumentację dorobku robiłam na bieżąco, więc teraz tylko uzupełnię kilka drobiazgów. Czasu niewiele, a ja jednakowoż w lesie i chwilami zaczyna mi lekko skóra cierpnąć, czy zdążę...

Cytat: doda w 27 Lip 2012, 01:31:37będziemy mieć panią prof na strefie
A do tego to jeszcze droga daleeeeeeeka, więc spoko luz ;)
Mojego tutora nie przebiję na pewno, on nominację w Belwederze odbierał nie mając czterdziestki :)

callja

Cytat: doda w 27 Lip 2012, 00:52:22
no nie mów ;D to ile czasu jeszcze Ci potrzeba? ile się robi habilitację?
Nie ma określonej procedury "ile to trwa", ustawowo na zrobienie habilitacji ma się osiem lat po doktoracie (z możliwością wydłużenia warunkowego tego okresu przez Radę Wydziału, jeśli nastąpiły jakieś okoliczności niezależne). Ja mam formalnie czas do 2015 roku, ale chcę zrobić wcześniej - od nowego roku wchodzą w życie nowe zasady przewodowe, zeuropeizowane i... w wielu aspektach mocno IMHO niesprawiedliwe :( Więc muszę się "otworzyć na starych zasadach", żeby choć częściowo uniknąć konieczności udowadniania, że nie jestem wielbłądem...

salsa

Cllja super zakupy, swietna sa takie polowania, gdzie za grosze kupujesz takie rzeczy :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

bosz, callja!!!! wydalabys normalnie 1006 zl!!! a wydalas 146!!! aaaa ;D ponad 800 zl w kieszeni! :D i to nie ciuchy z jakiegos croppa czy housa, tylko porzadne.. chyba musze jeszcze raz na wyprzedaze ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Zwierzu do Factory jedz - tam sa takie cuda - nawet w Krakowiskim, choc nie mamy połowy sklepu jeszcze obstawionej :)

mobka

Ja w Factory, procz trampkow, nic nigdy jeszcze nie znalazlam.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: salsa w 27 Lip 2012, 08:24:26
Zwierzu do Factory jedz - tam sa takie cuda - nawet w Krakowiskim, choc nie mamy połowy sklepu jeszcze obstawionej :)
hmm, nigdy tam nie dojechalam ;) chyba w koncu musze ;)

www.annawilk.pl

mayagaramond

A gdzie to jest? Pojade jak bede w Krakowie ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

to jest w Modelniczce pod Krakowem, na nowym kawałku obwodnicy :) tyle ze tam chyba tylko autem

bylismy w sumie 3 razy i kupilismy troche rzeczy

sa naprawde duze rpzeceny

np ostatnim razem kupiłam sweterek sisley za 39 zł a mąz garnitur w wólczance za 399 - porzadny z cieniutkiej wełny
musze sie znowu wybrac bo jzu nie byłam kilka miesięcy

olgaaa1

a ja szukam długiej spódnicy w jakimś fajnym kolorze (turkus, łosoś) niby modna, a nigdzie cholera nie ma. Ktoś gdzięś widział?

zwierzatko_mojej_mamy

zara ma przeciez - pol strefy sie na nia zamierzalo ;)

www.annawilk.pl

olgaaa1

nie widziałam, jaką? widziałam u nich tylko czarną, a ja czarnej nie chce :(

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: olgaaa1 w 27 Lip 2012, 09:44:52
nie widziałam, jaką? widziałam u nich tylko czarną, a ja czarnej nie chce :(

no wlasnie ta byla:

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012-s/244891/668527/SPODNICA%2BPANELOWA

w turkusie na pewno, bo widzialam i inne kolory oczojebne tez byly - mozliwe, ze juz po ptakach

www.annawilk.pl

olgaaa1

ta mi się nie podoba, widziałam ją bardziej chodzi mi o taką z szyfonu, zwiewną :)

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Lip 2012, 08:34:38
hmm, nigdy tam nie dojechalam ;) chyba w koncu musze ;)

Weź mnie, bo ja też nie dotarłam jeszcze.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mary

Cytat: olgaaa1 w 27 Lip 2012, 10:32:10a ja szukam długiej spódnicy w jakimś fajnym kolorze (turkus, łosoś) niby modna, a nigdzie cholera nie ma. Ktoś gdzięś widział?

ja mam taką, turkusową. Kupowałam w czerwcu, ale jeszcze niedawno widziałam je u nas w new look http://www.newlook.com/shop/womens/skirts/tall-orange-voile-maxi-skirt_245868380

callja

Cytat: salsa w 27 Lip 2012, 08:52:12Callja super zakupy, swietna sa takie polowania, gdzie za grosze kupujesz takie rzeczy

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Lip 2012, 08:57:42bosz, callja!!!! wydalabys normalnie 1006 zl!!! a wydalas 146!!! aaaa  ponad 800 zl w kieszeni!  i to nie ciuchy z jakiegos croppa czy housa, tylko porzadne.. chyba musze jeszcze raz na wyprzedaze ;P

Właśnie zapakowałam moje nowiutkie, wczoraj zanabyte & sumieniegryzące Gino Rossi + sweterek Mango na wypad do Świeradowa, będę się intensywnie lansić pomiędzy sanatoriującymi emerytami :D
Factory to zuooooooooooooooooooo !!! :D

Cytat: salsa w 27 Lip 2012, 09:54:15np ostatnim razem kupiłam sweterek sisley za 39 zł a mąz garnitur w wólczance za 399 - porzadny z cieniutkiej wełny
musze sie znowu wybrac bo jzu nie byłam kilka miesięcy
P. niemal wszystkie ciuchy ma z Factory, np. piękny garnitur z Intermody, większość butów, wszystkie koszule koncertowe, bo na ceny w "normalnych" sklepach możemy sobie tylko smętnie popatrzeć... Ot polska rzeczywistość :D Za to niestety sporo dobrych męskich sklepów (Vistula, Próchnik, Intermoda własnie) już się z Factory ulotniło, został tylko Bytom + kilka firm typu "krzak", ze średnim jakościowo asortymentem za to wyjątkowo ekspansywnymi ekspediantkami... :ohboy:

konwalia

help, jak zamówić spodnie meskie z zary? jakaś kurna dziwna rozmiarówka mi się wyświetla(38,40,42) a ja muszę zamówić 32 w calowej :bra:

i jeszcze szukam:
kurtka marynarka ortalion rozmiar L (wisi na kurtkach) http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012-s/254511/632269/MARYNARKA%2BZ%2BPASKIEM

i jeansów z "szelkami" wiszącymi na tyłku rozmiar 32

ziuta

gdyby ktoś jeszcze szukał "mobkowej" sukienki zarowej, to tu jest S nowa z metką, w znośnej cenie ;D
http://allegro.pl/zara-tulip-dress-kwiaty-roz-s-i2526866557.html