Super piosenka na pierwszy taniec!!!

Zaczęty przez ewa.wie, 10 Sie 2007, 10:10:11

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iosellin

ja tam nie chcialam smeta i bujania, zatanczylismy do "stand by me" a tanczyc sie nauczylismy jakos 2-3 dni przed weselem (a zadne z nas nie umialo i nie cierpialo tanczyc)- szybki internetowy kurs i podstawa: KROKI. My wzielismy kroki z foxtrota - podobno taniec wyszedl nam bardzo fajnie ;)

tiliam

iosellin a skąd dokłądnie wzieliście w necie kroki??
jest jakas stronka fajna?? ja mojego siła nei zaciągnę do szkoły tańca, a też nie umiemy jeszcze:-?
ratuj :-|
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

catlady

To wykonanie Dirty dancing jakoś niezbyt mnie urzekło,  ale liczy sie dobra chęc, podziwiam, ze chcieli cos ambitnego zrobić-w Polsce nie spotkałam sie jeszcze z tańczeniem do dirty Dancing, a w stanach to chyba bardzo popularne, bo już dużo takich filmików widziałam- w lepszym i gorszym wykonaniu. Dla mnie to jeden z ulubionych filmów, ale nie zdecydowałam sie na cos takiego, poniewaz nie jest to proste odtańczyć coś tak znanego w ten sposób, zeby ludzie nie porównywali naszej niezbyt perfekcyjnej namiastki do wielkiego, słynnego oryginału z poczuciem, ze my jednak tylko naśladowalismy i to niezbyt rewelacyjnie. Chociaż gdybym byla tancerką, to chciałabym urzadzić jakiś show, z tym, ze w moim stylu bardziej byłby taniec Johnny'ego i Penny (jego tanecznej partnerki)-jak tańczą przy hotelowych gościach takie bardziej ogniste mambo. Ewentualnie Dirty Dancing: Havana Nights, tam podoba mi sie każdy taniec. A my za parę dni tańczymy walca angielskiego z paroma udziwnieniami do piosenki "Open arms" Mariah Carey. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo przymierzyłam suknię ślubną i próbując zrobić krok, prawie wylądowała na podłodze, cięzko mi się w tym p[oruszać, bo jest trochę za długa, a co dopiero tańczyć. :mrgreen:

feeling.good

my zastanawialiśmy się między "somebody" Depeche Mode i "unintended" MUSE'a. Wybraliśmy MUSA bo to jednak bardziej nasza piosenka.
Wydaje mi sie, ze w kwestii pierwszego tańca nie powinno brac sie pod uwage mody etc., ale wybrac taka piosenke, ktora Wam obojgu w duszy gra

dell5

Cytat: "inkageo"Oj, a my się najpewniej skompromitujemy :( Ćwiczymy, ale poziom nie wzrasta ;-) Tylko muzyka będzie piękna - Nat King Cole Fascination :) Mam już nawet w telefonie jako dzwonek ;-)

Będziemy do tego samego tańczyć:)
Zespół nam zaproponował i nam się spodobało:)
Aby nie było, że odgapian od Ciebie:)