EM 2012

Zaczęty przez cherry, 03 Cze 2012, 20:29:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Ja już o tym dzisiaj czytałam. No i dobrze - niech wymuszą sprostowanie, kurde. Tacy z nich dziennikarze z tych buców z Panoramy jak z koziej dupy trąba!
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 13 Cze 2012, 10:47:13
elve, no szło ich troche, jakies kilka (nascie??) tysiecy, na stadion musieli dojsc przez most, to szli. uznali, ze fajnie bedzie isc razem. zresztą z praktycznego punktu widzenia inaczej sie nie dało, tyle osób nie przemknie sie opłotkami. no i w sumie dlaczego mieliby to robic?

nie robiłabym z tego jakiegos mitycznego "przemarszu" :)

o, mam podobne zdanie
jakoś przejść musieli a w kupie raxniej i fajniej :D

niepotrzebnie ktoś tę ideologie dorobił i już o jakiś marszach pisza itd
oczywiscie wina po obu stronach, bo ludzie sobie po prostu przeszli i część z nich się pyszni że taki piekny przemarsz zorganizowali ;) a inni znowu im to wytykają.

z filmików widze że duza część z tych rosyjskich kibiców to sobie tak szła całkiem przyjaźnie z uśmiechem na twarzy :D

mayagaramond

Umarlam ze smiechu:

"W 1974 roku również oni [Holendrzy], tak jak Polacy, mieli swój mecz na wodzie. Gospodarze mundialu [Niemcy] grali wówczas niezbyt przekonująco, więc przed finałem postanowił ich wesprzeć brukowy "Bild". Przekupił ochronę hotelu, w którym mieszkali "Pomarańczowi", by wynajęte kobiety z agencji towarzyskiej mogły zakraść się na basen, rozebrać do naga i wskoczyć między kąpiących się piłkarzy. Ci szybko uciekli do pokoi, ale nie tak szybko, by fotoreporterzy nie zdążyli użyć aparatów.
"Oranje zorganizowali wielką orgię" - krzyczał nazajutrz brukowiec. I piłkarze czas przed meczem o złoto spędzili na tłumaczeniu się przed wydzwaniającymi żonami, narzeczonymi i partnerkami. Johan Cruyff, najwybitniejszy holenderski gracz w historii, nie zmrużył
następnej nocy oka. Odpalał za to papierosa od papierosa."

opluty opluty

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 11:49:43

http://www.sport.pl/euro2012/1,109071,11923154,Holandia_Niemcy_na_Euro_2012__Stec__Solisci_musza.html
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

feeling.good

Kilka zdjęć z wczorajszego meczu Czechy-Grecja. W wolnej chwili coś napiszę, ale na razie nie mam szans ;)

https://picasaweb.google.com/104441077204650526120/EUROCzechyGrecja12062012?authkey=Gv1sRgCO-f3pvD-JTiYQ

ziuta

feeling.good, super! :thumbup: zazdroszczę wrażeń!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magoo

feeling.good ale fajnie

jestynka

Cytat: ziuta w 13 Cze 2012, 11:00:09
ale to przecież oficjalnie chodziło o święto narodowe, dzień rosji, a nie jakieś tam, że z dworca muszą dojść ble ble ble

wiem, że chodziło o Dzień rosji,ale nawet jak by tego świeta nie  było ,to szli by zwarta grupą

magoo

a czy oni żeby przejść na stadion musieli to podanie składać?
przecież wiadomo, że muszą się tam jakoś dostać i skoro jest ich parę tysięcy, to raczej będą grupą iść
a druga sprawa, że zupełnie niepotrzebnie nasze media to rozdmuchały

ziuta

Cytat: jestynka w 13 Cze 2012, 13:13:09wiem, że chodziło o Dzień rosji,ale nawet jak by tego świeta nie  było ,to szli by zwarta grupą
no nie wiem, jak do tej pory grało już w warszawie kilka krajów, w innych miastach też i jakoś kibice żadnego z tych krajów nie organizowali przemarszu i nie zgłaszali do ratusza, że uwaga, uwaga, oni teraz wszyscy razem pójdą na stadion ;D

jestynka

Cytat: magoo w 13 Cze 2012, 12:15:49
a czy oni żeby przejść na stadion musieli to podanie składać?
przecież wiadomo, że muszą się tam jakoś dostać i skoro jest ich parę tysięcy, to raczej będą grupą iść
a druga sprawa, że zupełnie niepotrzebnie nasze media to rozdmuchały

tzn oni chcieli ten marsz zorganizować więc składali podanie.
Mi chodzi o to,że z punktu widzenia obserwatora to niezaleźnie czy by to był marsz,czy zwykłe przejście kibicow to sobie idzie grupa ludzi i po co ich tykać?!

elve

ziuta no wlasnie! a czemu na mecz z czechami nie maszerowali?

wrobelek0403

Cytat: magoo w 13 Cze 2012, 13:15:49a czy oni żeby przejść na stadion musieli to podanie składać?

nauczeni, ze u siebie bez zgody władzy nie mozna nawet w dupe sie podrapac, złozyli wniosek o zgode. Mysle, ze to raczej wynikało z zapobiegliwosci, bo przeciez nie znają naszych przepisów, niz z checi zamanifestowania czegokolwiek poza radoscia ze swieta panstowego i gry zwojej reprezentacji.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

a nawet jeśli chcieli ten marsz,to to jest powód do czepiania się i negatywnych komentarzy?

ziuta

Cytat: elvelve w 13 Cze 2012, 13:21:35a czemu na mecz z czechami nie maszerowali?
dokładnie, we Wrocławiu jakoś potrafili dojść na stadion bez zgłaszania tego w ratuszu ;)

wrobelek0403

Cytat: jestynka w 13 Cze 2012, 12:29:10
a nawet jeśli chcieli ten marsz,to to jest powód do czepiania się i negatywnych komentarzy?

otoz to, ja uwazam ze nie ma.

jestynka, czego by nie zrobili byłoby zle - bo przeciez to sa ruscy i czepic sie trzeba... smutna prawda.

elve

Cytat: jestynka w 13 Cze 2012, 12:29:10
nie jest
ale biorac pod uwage jakie emocje mogl i wzbudził, to mogli sobie darowac

ziuta

Cytat: elvelve w 13 Cze 2012, 13:35:19ale biorac pod uwage jakie emocje mogl i wzbudził, to mogli sobie darowac
no właśnie o to chodzi
biorąc pod uwagę kontekst historyczny... nie wiem czy gdybyśmy my chcieli sobie zorganizować marsz na 10.000 osób przez Berlin 11 listopada to byłoby tak całkiem ok i bez komentarza...
a ten cały pożarski na fladze this is russia, który swego czasu wypieprzył polaków z rosji, to też był przypadkiem i bez kontekstu i bez złych intencji?

mayagaramond

Cytat: ziuta w 13 Cze 2012, 13:39:2310.000 osób przez Berlin 11 listopada to byłoby tak całkiem ok i bez komentarza...

byloby OK, gorzej jakby Rosjanie chcieli przejsc przez Berlin 8. maja lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magoo

z jednej strony rozumiem Rosjan, mają święto, chcieli to zamanifestować
ale z drugiej strony, jakby Polscy kibice zorganizowali marsz na Litwie lub Ukrainie to cyba nie skończyłoby się to tak łagodnie
wg mnie trzeba patrzeć serzej, nie tylko na własne chcemy
ale żeby nie było, nie bronię tych debili, którzy atakowali

golinda

Cytat: mayagaramond w 13 Cze 2012, 13:42:39byloby OK, gorzej jakby Rosjanie chcieli przejsc przez Berlin 8. maja LOL

ooo! :D

ziuta

Cytat: magoo w 13 Cze 2012, 13:43:24ale żeby nie było, nie bronię tych debili, którzy atakowali
żeby nie było, ja też nie!
po prostu stwierdzam, że sam marsz nie był dobrym pomysłem i powątpiewam w jego "bezkontekstowość", a już teksty o tym, że jakoś musieli dojść z dworca na stadion, więc szli razem, to wiecie noooo ;D

twinnie77

feeling, super :) Czy Stasiu miał wejściówkę??