EM 2012

Zaczęty przez cherry, 03 Cze 2012, 20:29:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

Cytat: mayagaramond w 13 Cze 2012, 10:11:11ale dlaczego maja nie pisac o zadymie, skoro do niej doszlo?

Oj no, niech piszą, ale wolałabym po prostu, żeby nie było burd i nie było o czym pisać - tylko o meczu. Przecież nie cenzuruję prasy.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

mayagaramond

Cytat: szelma w 13 Cze 2012, 10:12:55Oj no, niech piszą, ale wolałabym po prostu, żeby nie było burd i nie było o czym pisać -

no tak, to ja tez bym wolala.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

szelma

I po prostu przykro mi, że durni kibole zepsuli kolejny raz obraz Polski i Polaków w BE.

jestynka

Cytat: inkageo w 13 Cze 2012, 09:10:03
Niech pokażą jak spokojnie ludzie wychodzili ze stadionu, tvn24 zaczepiało Rosjan, udzielali wywiadów, kurcze tak pozytywnie to wyglądało ;D Wszyscy uśmiechnięci i się cieszyli.. I mówili, że razem wyjdziemy w grupy ;)

i o to chodzi :)

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 09:18:13

Cytat: szelma w 13 Cze 2012, 09:16:39
I po prostu przykro mi, że durni kibole zepsuli kolejny raz obraz Polski i Polaków w BE.

a mi jest przykro,że młodzi ludzie mają tak zakorzenioną nienawiść do innych
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Cytat: jestynka w 13 Cze 2012, 10:17:13a mi jest przykro,że młodzi ludzie mają tak zakorzenioną nienawiść do innych

ktos im tą nienawisc przekazuje... przykre to bardzo i wstyd mi za tych polityków nawołujacych do odwetu, nienawisci, czy oni nie czują odpowiedzialnosci za swoje słowa???
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Oj przecież to zwykli zadymiarze i chuligani.. Ja bym tu ideologii nie dopisywała ;)
Imagine there is no hate

jestynka

Cytat: wrobelek0403 w 13 Cze 2012, 09:32:20
ktos im tą nienawisc przekazuje... przykre to bardzo i wstyd mi za tych polityków nawołujacych do odwetu, nienawisci, czy oni nie czują odpowiedzialnosci za swoje słowa???

ja bym jednak bardziej winiła rodziców niż polityków, niestety.

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 09:39:00

Cytat: inkageo w 13 Cze 2012, 09:37:42
Oj przecież to zwykli zadymiarze i chuligani.. Ja bym tu ideologii nie dopisywała ;)

no tak,ale skądś chęci do zadymiarstwa się biorą

mayagaramond

Weszlam na zeit.de

Zeit jest jednym z najlepszych tygodnikow jakie znam. Bardzo go cenie za wywazone artykulu i opinie, do tego napisane swietnym jezykiem.

Artykul o zadymie zatytulowali "Polscy chuligani atakuja rosyjskich fanow"

Ale najlepszy jest komentarz czytelniczki z Beligii. Normalnie rece mi opadly:

Ich wohne in Antwerpen, und dort gibt es auch wenn Belgien nicht teil nimmt, ein Public Viewing wo alle Fans zusammen kommen um es gemeinsam zu schauen, Holländer, Russen, Schweden, Polen, Tschechen, Deutsche etc... alles verläuft friedlich, warum also nicht im Land des Gastgebers, gut 2006 in Deutschland war auch keine Glanzleistung, Stichwort: No-Go-Areas.

W skrocie: mieszka w Antwerpii i mimo ze Belgia nie bierze udzialu to jest Public Viewing i wszyscy razem w pokojowej atmosferze ogladaja mecze.
I dlaczego nie moze tak byc w kraju gospodarzy?
Ale najlepsze (ironicznie) jest jej wypowiedz o MS 2006 w DE "No w DE tez nie bylo optymalnie".

Buahahahaha. Skad ona sie urwala??? To byly piekne mistrzostwa, paru pijanych rzucilo krzeslami i tyle. Kazdemu krajowi zycze takiej atmosfery na imprezach sportowych.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Też już gdzieś dzisiaj czytałam ogólną opinię, że takie rzeczy się zdarzają na tego typu imprezach i były też w DE na MŚ...

wrobelek0403

szelma takie rzeczy zdarzają na wielu imprezach masowych, koncertach, meczach czy festiwalach.

robienie z tego afery uwazam za nieporozumienie.

szelma

No oczywiście, że się zdarzają. Pisałam wyżej, że w Brukseli zamieszki są na porządku dziennym i to między "normalnymi" mieszkańcami a nie kibolami przed meczem. Ale nius jest i to nośny, więc media go chwyciły.

mayagaramond

Cytat: szelma w 13 Cze 2012, 09:55:16
Też już gdzieś dzisiaj czytałam ogólną opinię, że takie rzeczy się zdarzają na tego typu imprezach i były też w DE na MŚ...

Tak, miedzy innymi na meczu DE-PL lol lol

Co nie zmienia faktu, ze atmosfera w czasie MS byla niesamowita (i nie twierdze, ze w Polsce takiej nie bedzie czy nie ma, poprostu uwazam, ze ten komentarz nie pokrywa sie z faktami).

I asne, ze zadymy sie zdarzaja, ale to nie znaczy, ze sa czyms pozytywnym i nalezy przymykac na nie oko. Do DE wielu chuliganow (np. z Anglii) poprostu nie wpuszczono.

szelma

jo_miekka

Cytat: jestynka w 13 Cze 2012, 08:58:14
mi się spodobało,że polskie media praktycznie o tym wczoraj nie mówily, tylko skupili się na meczu.
Po co im dawać pożywkę i pokazywać ich debilne zachowania

Te same media dały im pożywkę wcześniej niestety.

jestynka

Cytat: jo_miekka w 13 Cze 2012, 10:20:36
Te same media dały im pożywkę wcześniej niestety.

to też niestety

wrobelek0403

szelma omg :padam:

wrobelek0403

wejdzcie na ten blog, to jest jakas poroniona kretynka. zadnej refleksji tylko haseła pt "bic ruska" :crazy:

wrobelek0403

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Cze 2012, 10:30:45
wejdzcie na ten blog, to jest jakas poroniona kretynka. zadnej refleksji tylko haseła pt "bic ruska" :crazy:

niby wszyscy ludzie tak samo wyglądają, a niektórzy jakby się bez mózgów urodzili :crazy:

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: golinda w 13 Cze 2012, 10:34:31
niby wszyscy ludzie tak samo wyglądają, a niektórzy jakby się bez mózgów urodzili :crazy:

"is it really the sperm that won?"

lol lol lol