jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

A to ja tez mam taki wiszak, taki lamany drzek, ktory szie prostuje i wiesza, a pozneij sklada i zamyka drzwi od szafy. Z serii komplement z ikei, al enie ma ich na stronie. Grrr, musze do pracy sie zbierac

szelma

Pax faktycznie nie jest do sufitu. Na małym metrażu zabudowa jest lepszym rozwiązaniem - zyskujesz tę część pod samym sufitem, której w Paxach nie ma - i tam trzymasz to, co używane jest najrzadziej. Moi rodzice mają dwie wielkie szafy w przedpokoju plus jedną w moim starym pokoju właśnie do samego sufitu i to jest super rozwiązanie. Inaczej w życiu byśmy się tam nie pomieścili w tyle osób na 64 m2 :D.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

bozena.dp

ta szafa 35 cm to na razie luźny pomysł, musze ją zobaczyć na żywo najpierw ;)
i tak jak pisze kasia tam można taki wysuwany drążek na kilka kurtek zamontować, a poza tym to półki zrobić ;) i np. miejsce na mopa, deske do prasowania i takie tam :P
na razie nic nie kupuje, tylko oglądam ;)
muszę też się dowiedzieć ile kosztują szafy robione na zamówienie, takie do sufitu, o ile droższe będą od takich kupionych, gotowych ;)

Kasia

Cytat: bozena.dp w 30 Mar 2012, 13:58:41i np. miejsce na mopa, deske do prasowania i takie tam Tongue
o! deska, mop, widro, odkurzacz sa własnie w tej szafie ;)
jak odkurzacz kupowaliśmy to sprawdzalismy czy nam pudełko wejdzie a jak nie to czy odkurzacz wejdzie w stare pudło lol

szelma

A, i weź pod uwagę, że Pax jest przerażający :D. W sensie tego, ile różnych elementów i części trzeba kupić, a potem złożyć. Ja się cieszę, że naszego składać nie musieliśmy :D. I te wszystkie elementy dodatkowe sprawiają, że to nie jest taka tania rzecz jednak. Więc jak będziesz sprawdzać ceny, to weź to pod uwagę i dokładnie sprawdź, czego Ci trzeba do Paxa.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

Bozena a jezeli ceny mebli sa aż tak ważne to może rozważcie samodzielne zrobienie ;)
deski na wymiar zamawiacie gotowe, obklejone jak trzeba ;)
rurki, drążki, śrubki, gwoździki, kosze itd dokupujecie w takiej np. castoramie

my dwie szafy tak robilismy ;) gotowych o takich wymiarach nie było a na zamawianie u stolarza nie mielismy kasy (szkoda nam było takich kwot do tego mieszkania)
szafu jakies wyjątkowo piekne nie sa ale daja radę ;)
za dwie duże szafy + jeden słupek (z miejscem pod kuwetę) + szafke do łazienki zapłacilismy coś koło 2tys ;)
teraz jest tyle gotowych materiałów że mozna zawsze o takiej opcji pomysleć :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 30 Mar 2012, 13:58:41i tak jak pisze kasia tam można taki wysuwany drążek na kilka kurtek zamontować, a poza tym to półki zrobić  i np. miejsce na mopa, deske do prasowania i takie tam
pewnie, ze to TEZ jest fajne, ale wlasnie do przedpokoju ;) jeszcze raz powtorze za chorem glosow, ktore juz tu krzyczaly ;)  "MIEJSCE DO PRZECHOWYWANIA WSZYSTKIEGO" !!!! :) szczegolnie, ze tylko jedna szafa bedzie w praktyce, szczegolnie, ze dla 3 osob, szczegolnie, ze mieszkalas w domu i jestes przyzwyczajona do tego, ze masz wiecej rzeczy niz mniej.. powtorze - mam szafe 60cm glebokosci, 220 cm dlugosci na 230 wysokoscki + 180x180 narozna - tam mam ciuchy 2 osob, reczniki, posciele, pudla z zimowa/letnia zmiana ciuchowa, buty zimowe/letnie na zmiane co pol roku, maszyne do szycia, bielizne 2 osob, pizamy, szlafroki, wyposazenie na basen, zelazko, torby podrozne - I TO WSZYSTKO siedzi tam NA STYK! a i tak koldra/poduchy dla gosci sa pod lozkiem, odkurzacz pod lozkiem, ciuchy mlodego u niego w komodzie, mopy/wiadro/miednica na balkonie itd itp..

mozliwe, ze ja mam za duzo rzeczy, ale jakbym sie pozbyla kilograma ciuchow z szafy to akurat tam by wskoczyl odkurzacz w ramach ogruzowywania reszty mieszkania - nie wyobrazam sobie 35 cm glebokosci - ok majty, kurtki wejda - trzy, a gdzie reszta?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

zwierzu, pojemną masz tą szafę!
ja mam powiedzmy podobną, troche niższa i kurdę mniej rzeczy ;) i tez jest ciasno!

pojemne szafy to podstawa!!!!!!! ja dlatego robiłam na wymiar bo to co było było albo za głebokie albo własnie za płytkie i szkoda mi było brać mniejsza

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia a masz narozna kobyle?? bo ja mam - tam 5 trupow wchodzi ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

konwalia

ten pax 35cm jest fajny na buty, szaliki i takie tam
wieszak można w nim zrobić tak że wieszasz kurtkę za kurtką

Dodany tekst: 30 Mar 2012, 13:53:30

teraz jest promocja na komandora od 1800
mnie pax wyszedł taniej, ale ja nie mam przesuwnego, na gorze trzymam lezaczek i karton po duplo a młoda deskę

bozena.dp

Cytat: szelma w 30 Mar 2012, 14:00:40A, i weź pod uwagę, że Pax jest przerażający Cheesy. W sensie tego, ile różnych elementów i części trzeba kupić, a potem złożyć. Ja się cieszę, że naszego składać nie musieliśmy Cheesy. I te wszystkie elementy dodatkowe sprawiają, że to nie jest taka tania rzecz jednak. Więc jak będziesz sprawdzać ceny, to weź to pod uwagę i dokładnie sprawdź, czego Ci trzeba do Paxa.

tak, tak wiem, że tam na cenę się składa mnóstwo elementów, dlatego musze się zorientować co i jak, ile kosztują szafy zabudowane pod sam sufit, bo może się okazać, że wyjdzie niewiele drożej niż taki pax np. ;)

sierpniowajulka

Cytat: mada1981 w 29 Mar 2012, 15:22:23
konwalia taki mini stół to mamy w kuchni i na co dzień jest OK
ale jak więcej ludzi to wypadałoby coś większego i w salonie i tutaj właśnie sie zapętlam hihihi
Mada, a może coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116887/#/20104718
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Złożony ma tylko 26cm szerokości, rozłożony 152cm - to całkiem sporo (nawet zakładając, że 23-24cm odpadną na szufladki)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

OlaFasola

bozena.dp, ja mam w przedpokoju paxa. Podwójny na nasze kurtki aktualnie noszone i buty, a pojedynczy na odkurzacz,  żelazko i chemię. Mamy właśnie takie wysuwane stelaże na wieszaki, jakieś kosze na szaliki/czapki, półki na buty i takie stojaki na buty w tej szafie. Ta szafa jest mała!! Jako do przedpokoju spoko, ale do grubszego przechowywania słabo to widzę.

bozena.dp

Cytat: OlaFasola w 30 Mar 2012, 20:45:26
bozena.dp, ja mam w przedpokoju paxa. Podwójny na nasze kurtki aktualnie noszone i buty, a pojedynczy na odkurzacz,  żelazko i chemię. Mamy właśnie takie wysuwane stelaże na wieszaki, jakieś kosze na szaliki/czapki, półki na buty i takie stojaki na buty w tej szafie. Ta szafa jest mała!! Jako do przedpokoju spoko, ale do grubszego przechowywania słabo to widzę.

no ja o takim mniej wiecej o takiej samiej szafie i wnetrzu myślałam do przedpokoju

ale wiecie co... na myslenie o szafach jeszcze przyjdzie czas ;)
teraz musze sie zająć wybieraniem płytek, paneli, farby, umeblowaniem łazienki i kuchni ;)

malutenka

Cytat: Kasia w 30 Mar 2012, 14:06:15Bozena a jezeli ceny mebli sa aż tak ważne to może rozważcie samodzielne zrobienie
deski na wymiar zamawiacie gotowe, obklejone jak trzeba
rurki, drążki, śrubki, gwoździki, kosze itd dokupujecie w takiej np. castoramie

my dwie szafy tak robilismy  gotowych o takich wymiarach nie było a na zamawianie u stolarza nie mielismy kasy (szkoda nam było takich kwot do tego mieszkania)
szafu jakies wyjątkowo piekne nie sa ale daja radę
za dwie duże szafy + jeden słupek (z miejscem pod kuwetę) + szafke do łazienki zapłacilismy coś koło 2tys
teraz jest tyle gotowych materiałów że mozna zawsze o takiej opcji pomysleć
zgadzam się z Kasią, robiliśmy tak szafę do sypialni, materiały na szafę można kupić bardzo tanio, nam szafa w stanie 'surowym' wyszła za nieduże pieniądze weszłam na stronę Kronopola i poszukałam przedstawicieli w Krakowie, płyty laminowane takie 'na szafę' mieli za ok. 35zł/m, przycięli na miejscu do żądanych wymiarów, wszystkie rzeczy do instalacji też nie były jakoś tam masakrycznie drogie...

Angie

Moja siostra z mężem sami robili wnętrze szafy. Zamówili tylko drzwi i wyszło tanio.

Moja mama ostatnio robiła dużą szafę na zamówienie z drzwiami z luster i placiła
ok. 1,5 tyś.

bozena.dp

kasia, malutenka dzieki, na takie rozwiązanie bym nie wpadła ;D

Cytat: Angie w 30 Mar 2012, 22:50:34Moja mama ostatnio robiła dużą szafę na zamówienie z drzwiami z luster i placiła
ok. 1,5 tyś.

to nie dużo, jak na szafe na zamówinie
a robiła u jakiegoś stolarza czy w firmie typu komandor, nie wiesz?

Angie

elve

bozena.dp

Cytat: elvelve w 30 Mar 2012, 22:28:58
a jak decyzje w/s kuchni?

nie byliśmy dziś w spółdzielni :blush: bo tylko do 13 pracowali, a Paweł tak zasnął, że nie było jak jechać, w poniedziałek pracują do 16 chyba to pojedziemy... ale mąż, mówi, że on by tak to zostawił jak jest

Dodany tekst: 30 Mar 2012, 22:48:00

słuchajcie, bo nie pamiętam, płytki tubądzin są ok?

bo jeszcze widziałam płytki domino, które mają gwarancję jakości ceramiki tubądzin

elve

Cytat: bozena.dp w 30 Mar 2012, 23:46:48mąż, mówi, że on by tak to zostawił jak jest
he?
tzn bez ruszania gazu?

bozena.dp

nie, bez przenoszenia wejścia do kuchni (do pokoju)
że on by zostawił kuchnie i wejście do niej tak jak jest

elve

tubądzin jest ok

nie rozumiem, nie chce nawet sprawdzić czy się da?
a co z piecykiem, przenosicie?

bozena.dp

Cytat: elvelve w 30 Mar 2012, 23:50:48a co z piecykiem, przenosicie?

piecyk bedzie przeniesiony, bedzie nad pralka

Dodany tekst: 30 Mar 2012, 23:38:02

oglądaliśmy takie płytki, oczywiście opcja jasna ściana, ciemna podłoga
http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=294 te trochę duże są bo 30x60
http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=289 tutaj podłoga jaśniejsza by była

http://www.ceramika-domino.pl/Kolekcje-i-aranzacje/Aranzacje-i-plytki-lazienkowe/Rodillo te widziałam tylko w wersji lila+fiolet (tak jak na tej aranżacji ze zdjęcia), a mnie by intersował szary+grafit lub beż+brąz, ale chyba bardziej szarości mi się tutaj podobają, jedyne czego nie jestem pewna to tych płytek podłogowych, czy te paski wyglądałyby ok

http://www.twojaplytka.pl/pl/c/cat/599 to są płytki które jako pierwsze oglądaliśmy, na ścianę biała, podłoga ciemna

jeszcze w poniedziałek jedziemy do jednego sklepu gdzie mają m.in. opoczno ;)