jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 21:44:11a opoczno i inne? warto oglądać? jak z jakością?

Ja mam opoczno, jest ok.
Dokładnie kolekcję Snake krem+grafit.
http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k004&m=220

Warto oglądać w salonach a zamawiać w necie u producentów. My tak robiliśmy i trochę zaoszczędziliśmy.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 21:44:11a opoczno i inne? warto oglądać? jak z jakością?

P ma szare z opoczna - seria calipso. w weekend postaram sie wrzucic zdjecia. :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

Cytat: suegro w 22 Mar 2012, 21:50:08Warto oglądać w salonach a zamawiać w necie u producentów. My tak robiliśmy i trochę zaoszczędziliśmy.
o my całkiem sporo zaoszczędziliśmy
i to nawet nie u producentów, a w sklepach internetowych

bozena.dp

no my pewnie też tak zrobimy ;)
tylko najpierw muszę wiedzieć co chcemy/podoba nam się, zobaczyć na żywo, wybrać to najlepsze i kupić przez net ;)

elve, tubądzin chyba nie dla mnie ;)

Dodany tekst: czw, 22 mar 2012, 22:01:28

Cytat: mobka w 22 Mar 2012, 21:48:14Bozena, a stol w salonie musi byc? Mi go brakuje ze 2x w roku wink

musi nie musi :P
na razie urządzam łazienkę i już mam łeb jak sklep, a gdzie tam reszta mieszkania :crazy:

elve

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 22:00:16na razie urządzam łazienkę i już mam łeb jak sklep, a gdzie tam reszta mieszkania crazy
błąd! mieszkanie urządza się jako całość, a nie osobne pomieszczenia

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:03:20

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 22:00:16elve, tubądzin chyba nie dla mnie wink
czemu?

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 22:02:56błąd! mieszkanie urządza się jako całość, a nie osobne pomieszczenia

ty mnie już nie dobijaj :( ale jak jako całość? mam już teraz wiedzieć co gdzie i w jakim kolorze będzie?

słuchaj, oddam remont w dobre ręce, nie chcesz? :P

no jakoś z tubądzina nic mnie nie powaliło ;D

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 22:07:10ale jak jako całość? mam już teraz wiedzieć co gdzie i w jakim kolorze będzie?

no tak moja droga, bo drzwi masz z obu stron pomieszczen, listwy i podłoga musza pasowac do drzwi i jeszcze do scian. a potem jeszcze meble kuchenne do wszystkiego bo bedzie je widac z przedpokoju lol lol

nie martw sie, dasz rade z naszą pomoca bighug
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

bozena.dp zdecydowanie wybierz się do sklepu pooglądać te płytki ;)

musisz wiedzieć jaką masz bazę, jakie podłogi w pomieszczeniach, jaki styl drzwi, jaka tonacja ścian, w jakim stylu meble (planowane, nie obecne), mniej więcej ich ustawienie

justynaaaa2

bozena.dp a na ten Paradyż patrzyłaś ???

inkageo

Ja mam te homme z tubądzina, które wklejałyście i o ile rowki, a w zasadzie fale, nie są żadnym problemem, to zdecydowanie nie polecam tych szarych matowym podłogowych. Są dziwne, jeżeli spadnie na nie kropla wody i zaschnie to zostaje plama jak po czymś tłustym.. Trzeba ciągle myć ;) A jak ktoś naciśnie spłuczkę zanim opuści klapę, to w promieniu metra są miliony ciemnych kropek..

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:15:35

A ścienne homme są śliczne!
Imagine there is no hate

elve

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 22:07:10no jakoś z tubądzina nic mnie nie powaliło Grin
a powalił się plastikowy cersanit ;)
serio, musisz obejrzeć na żywo, w internecie to kompletnie inna bajka
szkoda twojego czasu
lepiej pooglądaj zdjecia gotowych łazienek i tak szukaj inspiracji

bozena.dp

Cytat: justynaaaa2 w 22 Mar 2012, 22:14:08
bozena.dp a na ten Paradyż patrzyłaś ???

jeszcze nie, teraz wałkuje opoczno ;)
padryż następny w kolejce ;)

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:19:57

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 22:16:50a powalił się plastikowy cersanit

nie powalił, ale wydał się całkiem ok ;)
cersanit plastikowy mówisz? :knuje:

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:24:42

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 22:09:41musisz wiedzieć jaką masz bazę, jakie podłogi w pomieszczeniach, jaki styl drzwi, jaka tonacja ścian, w jakim stylu meble (planowane, nie obecne), mniej więcej ich ustawienie

zacznijmy od końca ;)
mniej więcej ustawienie mebli wiem
w jakim stylu meble - nie wiem :P
ściany raczej jasne, ale nie wiem w jakich kolorach ;D
podłogi też coś z jaśniejszych, ale też nie wiem jakie, wiem tylko, że korytarz + kuchnia płytki, pokoje panele, drzwi jasne - ale jak to wszystko połączyć, jakie kolory wybrać to już nie mam bladego pojęcia ;D
aha, no i łazienka - ciemna podłoga, jasne ściany... hmm... to by była jedyna ciemna podłoga... no ale w korytarzu boję się dać ciemną podłogę, bo on strasznie ciemny jest...

aaaa, ratunku, ja już nic nie wiem... kto chce przygarnąć mój remont, oddam za darmo :P

może coś podpowiecie? ;)

sierpniowajulka

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:31:45
bozena.dp musi? czy nie chcecie?
nie chodzi o szafę
ale o to ze będziecie musieli wstawić stolik do i tak maleńkiej już kuchni
że plan kuchni jaki pokazywałaś podkreśli tramwajowatość mieszkania
i że pół pokoju zajmie wam stół jadalniany, z którego i tak będzie korzystać od święta

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 21:32:36

bozena.dp ja je widziałam na żywo i wydaje mi sie że wyglądały dość tandetnie, ale mogę się mylić

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 21:33:32

a czemu nie tubądzin, to jest klasa wyżej
lepiej się tną, są bardziej równe, bo z lepszych materiałów

Elve, jesteś niezniszczalna - chylę czoła z podziwu. :)
Bozena, Elve tyle dobrych rad Ci dała, tyle w doradzanie włożyła zapału, a Ty wszystko odrzucasz. Dlaczego? Nie chcę Cię urazić, ale totalnie dziwi mnie to podejście. Szczególnie, że sama przyznajesz, że się nie znasz... A może sama takiego swojego zachowania nie widzisz? Przepraszam, że tak szczerze - ale nie jesteś pierwszą osobą, u której coś takiego zaobserwowałam - i w końcu musiałam zapytać. :)
W necie jest dużo blogów z wnętrzami. Nawet tutaj kiedyś był wątek z adresami takich blogów. Zacznij przeglądać, zrób folder ze zdjęciami wnętrz, które najbardziej Ci się podobają, potem to tutaj pokaż. Będzie wiadomo, co może Ci się we własnym wnętrzu spodobać. Im dłużej będziesz oglądać, tym lepiej poznasz własne preferencje. Jak już będziesz miała wybrane te ulubione zdjęcia wnętrz, to pokaż mężowi i z nim podyskutuj. Pamiętaj - on raczej wnętrzarskich magazynów i blogów nie ogląda - jego gust kształtuje się teraz podczas wizyt w marketach i salonach. Wystawki tam to głównie źli doradcy. Co nie znaczy, że nie da się ok mieszkania urządzić z marketowych materiałów. Trzeba mieć jedynie inspiracje z wyższej półki. I nie chcieć, by materiały udawały nowobogackie. Za to pamiętać, że prostota to elegancja.

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:29:54

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 22:16:50
a powalił się plastikowy cersanit ;)
serio, musisz obejrzeć na żywo, w internecie to kompletnie inna bajka
szkoda twojego czasu
lepiej pooglądaj zdjecia gotowych łazienek i tak szukaj inspiracji

te płytki - jak mówi elve - są strasznie tandetne

siog

Bozena sluchaj sie Elve i Sierpniowej Julki. Dobrze radza, a Elve naprawde poswieca sie...
tutaj wiele dziewczyn juz robilo remonty,domy itd itp (ja juz 3:) i po prostu naprwde dobrze tobie radza zeby uniknac bledow.

patrz na plytki, podlogi i drzwi jako baze i tlo do reszty. zrob najprostsze jakie sie da i jasne. Potem latwiej bedzie kombinowac. Pamietaj tez ze jak drzwi drewniane to musza byc dobrane razem z podloga. bo potem jak bedziesz jeszce wstawiac drewniane meble to wszystko bedzie sie gryzc. nie wiem dlaczego nie chcesz bialych drzwi... to jest taka klasyka ze ich prawie nie ma i mozna robic wtedy co sie chce i nie martwic sie czy odcien drewna dopasuje.

bozena.dp

Cytat: sierpniowajulka w 22 Mar 2012, 22:27:52Bozena, Elve tyle dobrych rad Ci dała, tyle w doradzanie włożyła zapału, a Ty wszystko odrzucasz. Dlaczego?

to nie do końca tak
jedyne co odrzuciłam to przeróbki układu/rozkładu mieszkania, z różnych względów
ale np. układ/umeblowanie łazienki będę miała taki jak elve wymyśliła, za co jestem jej ogromnie wdzięczna, bo sama bym pewnie na to nie wpadła

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:42:18

Cytat: sierpniowajulka w 22 Mar 2012, 22:27:52te płytki - jak mówi elve - są strasznie tandetne

dziękuje za opinie

siog

p.s. i jeszcze jedna rade ci dam ktora ma utkwiona juz w glowie z doswiadczenia. Najwazniejsze we wnetrzach to Miejsce na przechowanie (storage). To czyni wnetrze funkcjonalnym i prezentacyjnym (bo masz rzeczy schowane) wiec jak mozesz znalesc miejsce na duza szafe to leopiej to zrobic niz bezsensownie  ustawic 2 stoly (w kuchni i jadalni)

sierpniowajulka

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 22:41:15Cytat: sierpniowajulka  Dzisiaj o 22:27:52
te płytki - jak mówi elve - są strasznie tandetne

dziękuje za opinie

Nie chodzi o dizajn w necie na fotach, tylko o ich wykonanie i efekt w realu.

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 22:56:01

Cytat: siog w 22 Mar 2012, 22:43:33
p.s. i jeszcze jedna rade ci dam ktora ma utkwiona juz w glowie z doswiadczenia. Najwazniejsze we wnetrzach to Miejsce na przechowanie (storage). To czyni wnetrze funkcjonalnym i prezentacyjnym (bo masz rzeczy schowane) wiec jak mozesz znalesc miejsce na duza szafe to leopiej to zrobic niz bezsensownie  ustawic 2 stoly (w kuchni i jadalni)

to prawda. Dlaczego odrzucasz tę radę? Dlaczego nie chcesz przenieść wejścia do kuchni do salonu?

zwierzatko_mojej_mamy

bozena - poszukaj tez hiszpanskich plytek - paradyz i tubadzin liczyl sobie i 200zl/m2, a azuleva znalazlam na 70 i 80 zl ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Mar 2012, 22:56:54paradyz i tubadzin liczyl sobie i 200zl/m2

ile? :padam:
no na takie płytki to mnie nie stać

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: sierpniowajulka w 22 Mar 2012, 22:54:50Nie chodzi o dizajn w necie na fotach, tylko o ich wykonanie i efekt w realu

domyśliłam się, że o to chodzi ;)

elve

ejj ja płaciłam za moje tubądzin nieco ponad 100zł

bozena nie patrz tak bardzo na cenę płytek, bo u ciebie wejdzie ich mało
więc oszczędność pozorna

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Mar 2012, 23:05:19
no a ile teraz kosztuja?

nie sprawdzałam cen tych dwóch firm, ale fakt, paradyża oglądaliśmy kilka wzorów, tak na szybko w sklepie, i ceny były dość wysokie

zwierzatko_mojej_mamy

mi chodzilo o to, ze polskie nie znaczy tansze ;) ogladac wszystko i sprawdzac, co to za firma ;)

www.annawilk.pl

salsa

Bozena ale te płytki kładziesz raz na milion lat
połóż cos lepszego a oszczędzaj na innych rzeczach ;) tzn ja tak uwazam :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)