jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

elve

o tak, ja się dałam mężowi wykazać i teraz musze robić podchody by różne rzeczy wymienić, tak by nie zauważył ze to działanie celowe :D

suegro

elvelve napuszczasz Anię by coś zepsuła "przez przypadek"? :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

z kanapą sobie poradziła, zastanawiam się co z szafką pod TV :rotfl:

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 22 Mar 2012, 20:54:39pomysły musza uwzgledniac wielkosc i rozkład mieszkania, a nie tylko radosc tworzenia wink

dlatego założyłam wątek, dlatego każdy pomysł z wami konsultuje, bo do urządzania mieszkań to my oboje mamy "dwie lewe ręce" ;) i za każde rady, sugestie jestem wdzięczna, no bo nie czarujmy się, wiele rzeczy mi umyka ;D no i wszystkie wasze rady są przez nas brane pod uwagę, rozważane, itd :)

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 20:56:10
o tak, ja się dałam mężowi wykazać i teraz musze robić podchody by różne rzeczy wymienić, tak by nie zauważył ze to działanie celowe :D

:rotfl: :rotfl:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

magdalinska

Cytat: suegro w 22 Mar 2012, 20:50:41
Poza tym na ciemnych płytkach w miejscach gdzie jest kontakt z wodą zostają brzydkie białe zacieki. Na jasnym jest to niewidoczne. ;)
własnie to samo miałam napisac :D

elve

bozena.dp ty nam nie mydlij oczu, tylko napisz czy przenosicie drzwi do kuchni :P

wrobelek0403

zacieki sa straszne, nie tylko z wody, ale tez czasem zelem ciapnie na sciane i trza zaraz zmywac, bleehhhh

aaaaa, zaraz sie zaczne frustrowac, ze nie moge zrobic łazienki :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

suegro

A ile macie jeszcze czasu na decyzję?

Józef Piłsudski

elve

Cytat: suegro w 22 Mar 2012, 20:50:41
Poza tym na ciemnych płytkach w miejscach gdzie jest kontakt z wodą zostają brzydkie białe zacieki. Na jasnym jest to niewidoczne. ;)
u mnie się nie robią, ale ja mam łazienkę idealną :D

suegro

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:02:57u mnie się nie robią, ale ja mam łazienkę idealną

Nie, nie. To ja mam idealną, bo nie mam tam ciemnych płytek. :D

Józef Piłsudski

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:00:20
bozena.dp ty nam nie mydlij oczu, tylko napisz czy przenosicie drzwi do kuchni :P

pisałam, ale nie zauważyłaś :P
nie przenosimy :blush:
choć nie ukrywam, że szafa w obecnym wejściu do kuchni bardzo kusi, no ale... a argument, że będę musiała daleko z zupa biegać na mnie nie działa :P

Cytat: suegro w 22 Mar 2012, 21:02:30
A ile macie jeszcze czasu na decyzję?

w maju wchodzi ekipa remontowa, wcześniej po świętach będzie wszystko wynoszone z mieszkania, zmieniane instalacje - elektryczna, gazowa, wod-kan.
czyli powiedzmy, że jeszcze mamy jakis miesiąc na podjęcie decyzji ;)

elve

bozena.dp szkoda
niwielka inwestycja, a byłoby ładniej, funkcjonalniej, mniej tramwajowato.... no bardzo szkoda

mobka

Ja nie wiem, czy sie nie pogubilam, ale jakby Bozena drzwi przeniosla, to wejscie byloby z salonu? Czyli de facto i tak intymnosci by nei bylo?

wrobelek0403

Cytat: mobka w 22 Mar 2012, 21:22:40Czyli de facto i tak intymnosci by nei bylo?

a jaki ma to zwiazek? wejscie do kuchni byłoby z salonu, ale młody miałby swoj pokoj.

bozena.dp

elvelve no szkoda, tej wielkiej pojemnej szafy szkoda, ale niestety musi zostać jak jest...

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 22 Mar 2012, 21:26:45
a jaki ma to zwiazek? wejscie do kuchni byłoby z salonu, ale młody miałby swoj pokoj.
No taki sam, jak aneks przy salonie, w ktorym sie spi. Goscie Mlodego, sam Mlody, jedzenie, picie, nocne siedzenie i zagladanie do lodowki ;)

bozena.dp

dziewczyny przeglądam właśnie płytki cersanitu i może takie?
http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=seria&id=25&dzial1=25&nr_dz_gl=5&lang=pl

na podłogę brąz http://www.cersanit.com.pl/photo_prod.php?cms_foto_produkt/w137-009.jpg
a na ściany biały http://www.cersanit.com.pl/photo_prod.php?cms_foto_produkt/w137-002.jpg

oczywiście musiałabym to widzieć jeszcze na żywo, ale z tym nie ma problemu, bo wybieramy się do jeszcze jednego wielkiego salonu łazienek i jak już będę wiedziała na co patrzeć to też będzie inaczej ;)

elve

bozena.dp musi? czy nie chcecie?
nie chodzi o szafę
ale o to ze będziecie musieli wstawić stolik do i tak maleńkiej już kuchni
że plan kuchni jaki pokazywałaś podkreśli tramwajowatość mieszkania
i że pół pokoju zajmie wam stół jadalniany, z którego i tak będzie korzystać od święta

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 21:32:36

bozena.dp ja je widziałam na żywo i wydaje mi sie że wyglądały dość tandetnie, ale mogę się mylić

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 21:33:32

a czemu nie tubądzin, to jest klasa wyżej
lepiej się tną, są bardziej równe, bo z lepszych materiałów

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:31:45bozena.dp musi? czy nie chcecie?

trochę jedno, trochę drugie ;D

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:31:45ja je widziałam na żywo i wydaje mi sie że wyglądały dość tandetnie, ale mogę się mylić

dzięki, ale jak i tak będę w sklepie to zobaczyć mogę ;) chyba, że uważacie, że nie warto się nimi głowy zawracać ;)

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:31:45a czemu nie tubądzin, to jest klasa wyżej
lepiej się tną, są bardziej równe, bo z lepszych materiałów

w sumie nie wiem, oglądałam co innego na stronie cersanitu to i płytki przy okazji ;)
tubądzin też przejże ;)

a opoczno i inne? warto oglądać? jak z jakością?

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 21:31:45lepiej się tną, są bardziej równe, bo z lepszych materiałów

a propos, przypomniało mi sie, popytajcie ekipy, które płytki lepiej sie tnie, kładzie. to bardzo wazne, bo przy kruchych płytkach wiecej sie marnuje.

mobka

Bozena, a stol w salonie musi byc? Mi go brakuje ze 2x w roku ;)

A co do lazienek, mojej i tego co sie w niej dzieje nic nie pobije :D Ale maz tego nie widzi ;D A tam jest wszystko czerwone i biale plytki, czerwone gladkie i wypukle, dekory w serduszka, biala fuga w czerwonych plytkach i jeszcze podloga wzorzysta (serca, serduszka, jakies graficzne wzory) od czapy (jest  matowa, a reszta plytak blyszczaca). Swoja zrobilabym z kolorowa gladka podloga (turkusowa, zielona) i biale plytki. No, ale mieszkanie odkupione, kasy na remont brak, wiec nawet mi ta pstrokacizna nie przeszkadza ;)

elve

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 21:44:11trochę jedno, trochę drugie Grin
to tym bardziej szkoda

ja mam dobre doświadczenia z tubądzinem i nową galą

justynaaaa2

bozena.dp jeszcze paradyż możesz obejrzeć :) też są chyba porządne  :hmm: