jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

ja te umywalki z szafkami to tylko jako przykłady wkleiłam, nie chodziło mi konkretnie o te dwa wzory, kolory

ale większość tego typu umywalek jest z szafkami wiszącymi, małymi, coś jak ta druga właśnie
a wymiary są różne, ale ja chcę taką umywalkę max.38-40 głęboka i ok. 60 szeroka

jestynka

dekory u zwierzaka sa b. subtelne. takie tez by mnie nie denerwowały po jakimś czasie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: siog w 22 Mar 2012, 09:43:26tyle przez te wszystkie strony bylo biadolenia na metraz i lamania glow jak to wykorzystac i przerobic, a potem bach plytki duze dziwne i dekory

dziękuje ci bardzo ;/
po to właśnie założyłam ten wątek, bo jak już pisałam milion razy, ja nie mam wyobraźni ani zmysłu do urządzania, nie wiem co z czym będzie dobrze wyglądać, itd.
ale może niepotrzebnie założyłam ten wątek, bo koniec końców okaże się, że i tak mam mieszkanie jak przeciętny kowalski i w ogóle nie pasujące do "standardów strefowych"

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:00:53

zwierz jaka duża jest ta twoja łazienka?

elve

bozena.dp wiem, że budżet cię ogranicza, to trochę determinuje wybory
Jednak można niskim kosztem czasami cuda wyczarować.
Spróbuj pozapisywac sobie zdjęcie pomieszczeń, które ci się podobają, kolorów, motywów, mebli, wrzuć na picasse albo forum

Dobrze jest mieć pomysl na mieszkanie, chętnie coś doradzimy ale musimy wiedzieć co lubisz
Na małym metrażu, kluczem jest konsekwencja w jego urządzaniu

Nie ograniczaj się do marketów budowlanych, meble tam wcale nie są dużo tańsze niż w salonach firmowych, a często są gorszej jakości i w jednym stylu

bozena.dp

Cytat: inkageo w 22 Mar 2012, 08:25:31Czy wybraliście już bazę? Drzwi, podłogi?

drzwi ciemne, podłogi jasne, ale nie wiem jeszcze konkretnie jakie

elve

bozena.dp nie ma czegoś takiego jak standard strefowy, popatrz na moje mieszkanie, w żaden sposób nie przypomina mieszkań z fotofoum, chyba bym się go nie odważyła tam pokazać, bo by je uznano za conajmniej nieudane

Przeciętny Kowalski, to niekoniecznie typowe meble, ale przede wszystkim rozwiązania, które czynią mieszkanie niefunkcjonalnym, optycznie je zminiejszają, zaciemniają

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

bozena.dp a nie chcesz w jednym kolorze? drzwi i podłóg? sugerowałabym jasne....  po co drzwi wyróżniać? jeśli lubisz biel to może stolarka biała?
zaraz ci wkleję jak jest u mnie

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:01:45Nie ograniczaj się do marketów budowlanych, meble tam wcale nie są dużo tańsze niż w salonach firmowych, a często są gorszej jakości i w jednym stylu

dokładnie, P poszedł do salonu łazienek i dostał wszytko taniej niz w markecie!!!!! nawet płytki, choc na tych najmniej cene zbili.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

bożenka,jak już jestescie zdecydowanie na te płytki, to meble weź jak najprostsze bez udziwnień, wzórów, gładkie faktury, jeden kolor,aby nie było tego za dużo, dodatki tez bym wzięła jednolite

siog

Bozenko, dlaczego nie chcesz zrobic jej prosto na bialo? jak sama nie wiesz czego pragniesz to moze lepiej nie brnac w w komplikacje?

gdyby to byla moja lazienka to na sciany dalabym albo biale cegielki albo drobna perlowa mozaike. na podloge male kwadraty w dwoch kolorach , a la shachownica tylko nie w skos a prosto. Reszta na bialo. i potem dajesz kolory jakie chcesz mydelniczka/reczniki etc.

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:01:45Nie ograniczaj się do marketów budowlanych, meble tam wcale nie są dużo tańsze niż w salonach firmowych, a często są gorszej jakości i w jednym stylu

łazienki wczoraj oglądaliśmy w "normalnych" sklepach, nie marketach budowlanych

elve a jakie ty byś widziała płytki do tej łazienki? nie mogą być takie duże? zwierz ma, a ona też ma małą łazienkę...
no i ja tą łazienkę widziałabym tak - na podłogę te ciemne płytki, na ścianach jasne, pionowo, a te ciemne tylko w rogu, tam gdzie kabina będzie stała, no i myślałam żeby jasne z ciemnymi połączyć tym dekorem właśnie... ale jak kwiatki nie są ok, to z tej serii płytek jest też taka cienka szklana czerwona listwa, to może coś takiego? tylko ja to sobie tak wymyśliłam, ale nie wiem jak to będzie wyglądać na żywo, bo nie umiem sobie tego tak do końca wyobrazić, ja wzrokowcem jestem i musiałbym to widzieć...

co do reszty mieszkania, wiem tylko tyle, że ściany i podłogi chcemy w miarę jasne, bo mieszkanie do raczej ciemnych należy i chciałbym je trochę rozjaśnić

w przedpokoju i kuchni płytki na podłodze byłby te same, bo drzwi do kuchni nie będzie, wiec bez sensu robić 2 rózne kolory, chyba (aha, układ zostaje jak jest, choć szafa w obecnym wejściu bardzo kusi... natomiast argument, że będę musiała daleko z talerzem zupy chodzić nie jest dla mnie problemem ;))

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:15:05

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Mar 2012, 10:05:39masz pani tutaj wszystko wink

dzięki, łazienka wymiarowo bardzo podobna do naszej i wcale nie uważam, że źle wyglądają te duże płytki, no ale ja się nie znam ;)

siog

bozenko, nie napisalam zeby ciebie urazic ale zeby pomoc i zebys dobrze zastanowila sie co zrobisz. elve dobrze napisala o co chodzi, ze przecirtny kowalski to sztampa i po prostu zle rozwiazania i walenie wszystkiego nie patrzac na metraz/uklad itd itp.

1. male mieszkanie musi byc bardzo przemyslane i funkcjonalne
2. niski budzet czasem jest blogoslawienstwem! mozna bardzo tanio urzadzic i bardzo dobrze

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:07:19bozena.dp a nie chcesz w jednym kolorze? drzwi i podłóg?

w sumie... może i masz rację
no to będą jasne drzwi, ale może nie koniecznie białe ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 10:12:55co do reszty mieszkania, wiem tylko tyle, że ściany i podłogi chcemy w miarę jasne, bo mieszkanie do raczej ciemnych należy i chciałbym je trochę rozjaśnić
to tym bardziej po kiego ciemne drzwi? :> ja bym teraz robila jeszcze bardziej jasne lol lol

mysle, ze nie chodzi w naszym doradzaniu o to, ze jest jakas strafowa jedyna dobra stylizacja, tylko wiele z nas juz sie bawilo w remonty i teraz zyje codziennie w popelnionych bledach i sie wkurza jak cholera na niektore swietne rozwiazania :D

www.annawilk.pl

elve

bozena.dp a bo szafki wkleiłaś marketowe

co do płytek, to raczej radziłabym wam najpierw zdecydować się na gamę kolorystyczną (oczywiście białe wyglądałyby ładnie i stylowo, ale nie namawiam, bo nie każdy dobrze się w białych wnętrzach czuje)
ja mam na poddaszu maleńką łazienkę (spróbuję zaraz zrobić zdjęcie), i mam tam duże płytki, ale nie wiem jak będzie u ciebie. Twoje ściany pewnie są krzywe, nie?

dekory, o ile, dobierzecie dużo później. moim zdaniem są zbędne, ozdoba taka sobie, drogie.... i łatwo źle je wkomponować

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:21:47

tu masz drzwi i podłogi w tym samym kolorze: https://picasaweb.google.com/ewalukasiew/Mieszkanie?authkey=Gv1sRgCP6S-vWiive9hgE
zajrzyj też do nionczki, ona ma z kolei białe drzwi

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:19:21Twoje ściany pewnie są krzywe, nie?

no są, ale będą trochę "prostowane" ;)

jestynka

Cytat: bozena.dp w 22 Mar 2012, 10:17:00
w sumie... może i masz rację
no to będą jasne drzwi, ale może nie koniecznie białe ;)

mi się podobają sosnowe ,sama mam takie i jasna podłoga. Wszystkie pomieszczenia zyskały na tym :)

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:19:21a bo szafki wkleiłaś marketowe

to tylko przykład był, bo nie mam jeszcze wybranego konkretnego modelu, ale coś w tym stylu bym chciała jeżeli chodzi o umywalkę

no i druga sprawa, u nas jest jednak duzo marketów, salonów firmowych mało, w TG to nie ma praktycznie w ogole...

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:25:35

Cytat: jestynka w 22 Mar 2012, 10:22:58
mi się podobają sosnowe ,sama mam takie i jasna podłoga. Wszystkie pomieszczenia zyskały na tym :)

dzieki :)

jestynka

i jeszcze kupiliśmy je do samodzielnego wykończenia, musielismy je podszlifować i zalakierowac. Zaoszczędziliśmy na tym rozwiązaniu.
Też mieliśmy mały budżet.

bozena.dp

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 10:19:21tu masz drzwi i podłogi w tym samym kolorze

no, taki kolor drzwi mi się podoba, białych nie chce

siog

a dlaczego nie chcesz bialych drzwi?

klasyka i pieknie wyglada w kazdym wnetrzu

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:30:02

bozenka idz z tym watek na fotoforum, moze cie tam bardziej od bledow uchronia i duzo przykladow pokaza

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: siog w 22 Mar 2012, 10:29:01a dlaczego nie chcesz bialych drzwi?
moze w ogole nie lubi bialego ;) dla mnie tez mieszkanie, w ktorym nie bedzie nacisku na bialy/szary w pozostalych elementach - sciany/sprzety wygladaloby bez sensu z bialymi drzwiami i listwami znienacka ;)

www.annawilk.pl

jestynka

a jak by u bożenki dać duże - długie płytki , jasne?

elve

siog bozena chyba nie chce bieli, a na fotoforum to kolor pierwszego wyboru ;)

bozena dorzuciłam duze płytki w małej łazience

Dodany tekst: 22 Mar 2012, 10:35:07

Ja to bym najpierw chciała wiedzieć jaki styl bozena lubi, nowoczesny, rustykalny, klasyczny, no zdjęcia, zdjecia, zdjęcia!