jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

Cytat: bozena.dp w 18 Sie 2012, 12:09:31i na koniec walnął tekstem "ja to jednak miałem dobry pomysł z tą zmywarką, jak dobrze, że ją chciałem"

aaa... :rotfl:

Dodany tekst: 20 Sie 2012, 10:14:23

Cytat: bozena.dp w 19 Sie 2012, 19:17:39my jesteśmy przyzwyczajeni do temp. min. 22-23st,a tam wczoraj było niespełna 21

kwestia przyzwyczajenia, zwlaszcza ze 21 st. to ponoc optymalna temperatura ;D

Dodany tekst: 20 Sie 2012, 11:15:37

Cytat: inkageo w 20 Sie 2012, 10:45:08
Ja polecam tabletki w5 z Lidla, wiele lat używałam tylko calgonitu, ale się już przekonałam :) Nie ma różnicy ;)

A ja Ludwika ;D

natka

Cytat: inkageo w 20 Sie 2012, 10:45:08
Ja polecam tabletki w5 z Lidla, wiele lat używałam tylko calgonitu, ale się już przekonałam :) Nie ma różnicy ;)
hehe, ja cały czas używałam w5 ale ostatnio dostalam kilka kartonów calgonitu i jakos uzywam a że promocja była w biedronei to wzielam :) czekam za to na promocje w lidlu z takim plynem do czysczenia zmywarki, dawno tego nei bylo a u nich chyba jest w najlepszej cenie

nionczka

Bożena, Ty nie wiesz co to znaczy zimno w domu. Niższe temperatury są zdrowsze!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

ja wiem, że niższe temp. zdrowsze, że temp. 21 st. jest optymalna, ale ja do innych nauczona ;D
ale i do tych się przyzwyczaimy, kwestia czasu pewnie ;)
odnośnie temp. - teraz jak na zewnątrz takie upały panują to wieczorem/w nocy/rano jest ciepło w mieszkaniu ;) jak temp. spadnie za zewn. to i u nas pewnie

natka ja wiem, że tam będzie głośno jak się szkoła zacznie, już teraz tez bywa, ale da się przeżyć
fajne jest to, że mamy sklepy pod nosem, można rano kupić świeże bułeczki na śniadanie, a mieszkając u rodziców to już trzeba było w auto wsiąść żeby na zakupy jechac ;D

no i póki co to ciągle gdzieś jezdzimy, załatwiamy,kupujemy, w ciągłym biegu jesteśmy, nawet nie zdążyłam jeszcze wszystkich kartonów rozpakować... marzę już tylko o tym aby spokoje siąść i kawy się napić... ale jeszcze chwila...
wczoraj byliśmy w ikei i kupiliśmy kilka rzeczy,a kasy poszło... kupiliśmy P. niebieski stolik i 2 krzesełka Kritter i tą mała matę z uliczkami,chciałam jeszcze regał expedit, ale nie mieliśmy go jak zabrać, ale co się odwlecze... ;)
oglądałam też tą lampę Kulla - fajna, ale za duża do mojej kuchni :(
żaluzji bialych w ikei nie ma i jeszcze przez 2 miesiące nie będzie, bo one jakieś felerne były i wróciły do producenta wszystkie
i tym sposobem dalej nie mamy lamp ani stołu ani nic w oknach...

chyba znalazłam lampy do przedpokoju ;)
podobne do tych które julka kiedys pokazywała tyle tylko że szaro-srebrne
cos takiego http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/8/1/814166.jpg
http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/8/1/814167.jpg
i myślałam żeby 1 taki reflektor dac przy łazience, a podwójny przy wejściu/szafie - co myślicie?

jo_miekka

bozena.dp o, już mieszkacie! Super!

vobi

Cytat: bozena.dp w 22 Sie 2012, 13:53:50chyba znalazłam lampy do przedpokoju
podobne do tych które julka kiedys pokazywała tyle tylko że szaro-srebrne
cos takiego http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/8/1/814166.jpg
http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/8/1/814167.jpg
i myślałam żeby 1 taki reflektor dac przy łazience, a podwójny przy wejściu/szafie - co myślicie?

mi sie podobaja ;D

inkageo

Imagine there is no hate

jestynka

bozena.dp

no to fajnie,że lampy mogą być ;)

jo_miekka

bozena.dp mam pytanie: gdzie kupowałaś kafle? Łazienkowe i kuchenne?

wrobelek0403

jak dawno mnie tu nie było :D lampy gites :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

Cytat: jo_miekka w 29 Sie 2012, 12:39:18
bozena.dp mam pytanie: gdzie kupowałaś kafle? Łazienkowe i kuchenne?

kuchenne na ścianie to paradyż vivida verde http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/vivida-vivido kupione w castoramie, bo tam je widzieliśmy i tam wołały do nas "weź mnie" ;)
a łazienkowe to hiszpańskie płytki firmy Balcoder, na ścianie mam Sydney Neutro http://maxlazienki.pl/produkt/1309/ na podłodze Durango Antracita http://maxlazienki.pl/produkt/2105/ kupowaliśmy u nas w sklepie
i kuchenne i łazienkowe ścienne to grube płytki - ok. 1cm grubości mają

jo_miekka

magdalinska

bozena.dp i jak sie mieszka :) przyzwyczaiłas sie juz?

magdarynka

Cytat: magdalinska w 31 Sie 2012, 21:23:45
bozena.dp i jak sie mieszka :) przyzwyczaiłas sie juz?
tez jestem ciekawa
u nas haslem naczelnym powinno byc " Bog widzi wszystko. twoj sasiad jeszcze wiecej"

bozena.dp

mozna powiedzieć, że już się przyzwyczaiłam, choć czasem mnie jeszcze jakies trzaski, stukanie zaskakuje ;D
sąsiedzi są ok, póki co, jedna sasiadka, ta od strony P. bywa głośna, ale ona stara i schorowana jest, więc trzeba jej to wybaczyć

magdarynka

Cytat: bozena.dp w 05 Wrz 2012, 17:35:10
mozna powiedzieć, że już się przyzwyczaiłam, choć czasem mnie jeszcze jakies trzaski, stukanie zaskakuje ;D
sąsiedzi są ok, póki co, jedna sasiadka, ta od strony P. bywa głośna, ale ona stara i schorowana jest, więc trzeba jej to wybaczyć
A to super. A ty wklejalas jakies zdjecia po przeprowdzce, czy tylko mieszkanko sote? ;)

natka

Cytat: magdarynka w 11 Wrz 2012, 19:03:32
A to super. A ty wklejalas jakies zdjecia po przeprowdzce, czy tylko mieszkanko sote? ;)
no wlasnie...chyba nie bylo fot po przeprowadzce :)
Aa, Bożenka, pamietam ze dziewczyny pisały ci o jakim środku do kabin prysznicowych z lidla- wkrótce bedzie akcja błysk, chyba od 17go i coś tam jest do kabin ale nie wiem czy to o ten srodek chodziło

bozena.dp

natka, dzieki za info o lidlu ;)

zdjęc po przeprowadzce nie było, bo ciągle się jeszcze urządzamy, poza tym, uważam, że nie ma co pokazywać, najważniejsze widziałyście ;)

magdarynka, natka zapraszam na kawę i wtedy sobie zobaczycie jak mieszkamy ;)

Dodany tekst: 15 Wrz 2012, 12:34:34

nie wiem gdzie zapytać, więc może tutaj
chodzi mi o czajnik do gotowania wody na piecu z firmy emalia olkusz - myslicie, że te czajniki dobre są, warto taki kupić? bo oni mają takie fajne zielone i nie tylko ;) ale żeby nie było tak, że za chwilę trzeba będzie nowy kupić

Dodany tekst: 15 Wrz 2012, 13:38:34

o taki np. http://www.emalia.pl/product/show/393629/naczynie-kuchenne-czajnik-emaliowany-2l-sr-20-cm-emalia-olkusz-czajniki

inkageo

To chyba porzadna firma i wcale nie najtansza :-) A piekne rzeczy maja :-)
Imagine there is no hate

emcia

nie kupowałabym takiego drogiego czajnika
ile każdy by nie kosztował to po miesiącu już jest nie do doczyszczenia

Kasia

Ale czego doczyscic nie możesz?
Mam czajnik z 6 lat i całkiem niezle wyglada :) oczywiście nie jak nowy ze sklepu ale naprawdę dobrze

emcia

z kim bym nie rozmawiała, wszyscy szukają sposobu na czajnik i wciąż kupują nowe
kolorowych nikt ni kupuje, bo "farba" złazi
a srebrne się zapalają i kopcą
może to specyfika kuchenek gazowych
a może czajnik powinno się codziennie szorować?