jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yoy

bożenka, Ty lepiej powiedz męzowi, ze go cała strefa pozdrawia :D :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: yoy w 10 Sie 2012, 21:53:57
bożenka, Ty lepiej powiedz męzowi, ze go cała strefa pozdrawia :D :D

hihi ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

przekaże pozdrowienia ;)

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 22:10:16

jutro pokaże wam łazienkę w lustrami i takie tam ;)

inkageo

Chyba zaczynamy lubić męża Bożenki :D
Imagine there is no hate

bozena.dp

ale cięzko z nim było, oj ciężko ;D
dzisiaj też stwierdził, że nie wie jak to się stało, ale mam wszystko tak jak chciałam w tym mieszkaniu - kuchnia, zmywarka której miało nie być, biały piekarnik, a miał być "zwykły" tańszy, szare ściany (które mu się baaardzo podobają), białe drzwi i listwy, biała/jasna łazienka bez dekorów i dodatkowych kolorów na ścianach, itd., itp ;)

fasolka1980

niezbadany jest strefowy dar przekonywania :D

vobi

Cytat: bozena.dp w 10 Sie 2012, 23:29:08dzisiaj też stwierdził, że nie wie jak to się stało, ale mam wszystko tak jak chciałam w tym mieszkaniu
sila damskiej perswazji ;D

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 22:44:49

swoja droga, bozenka, jak w przyszlosci bedziesz go chciala do czegos przekonac, to przypomnij sytuacje z mieszkaniem - nie podobaly mu sie Twoje pomysly, a w koncu jest zadowolony!

bozena.dp

Cytat: vobi w 10 Sie 2012, 23:43:43swoja droga, bozenka, jak w przyszlosci bedziesz go chciala do czegos przekonac, to przypomnij sytuacje z mieszkaniem - nie podobaly mu sie Twoje pomysly, a w koncu jest zadowolony!

masz rację, trzeba o tym pamiętać na przyszłość ;)

elve

bozena.dp daj mu kiedyś ten wątek przeczytać ;)
ale zadowolony jest z efektu?

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 10 Sie 2012, 23:29:08nie wie jak to się stało, ale mam wszystko tak jak chciałam w tym mieszkaniu
hahahah :D

salsa

Bozena i super, ze on zadowolony bo naprawdę wyszło super ;)
równy chłop,ze przyznał rację i lubimy go  ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

No i swietnie wyszło, bo w końcu to mieszkanie urządzaliście nie dla Strefy, ale dla Was przede wszystkim. Samozadowolenie Strefy też się liczy, ale nie jest najważniejsze!

magoo

bozena.dp dotarłam do zdjęć i super  :bravo:
czekam na resztę

bozena.dp

wczorajsza "odkrywcza" myśl mojego męża
A: podoba mi sie nasza łazienka
ja: ale przecież jest biała :P
A: podoba mi sie łazienka, pomimo że jest biała :P

ogólnie mąż z efektu zadowolony, jedynie szafka - zabudowa licznika - trochę mu się nie podoba, bo sobie to inaczej wyobrażał, ale jak sam przyznał na etapie planowania/projektowania szaf to olewał, trzeba się było wtedy bardziej zainteresować, to by taki zaskoczony efektem końcowym nie był ;D ale poza tym kuchnia, łazienka, szafa, szare ściany, zielona ściana u P.-no wszystko mu się podoba :)

a tutaj kilka nowych fotek naszej prawie gotowej łazienki (brakuje pralki, słuchawki pod prysznicem i drobnostek typu ręczniki i takie tam) i kuchni (brakuje lodówki i uchwytu w szafce nad okapem) i przemalowana na szaro ściana ;)
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Meble03?authkey=Gv1sRgCOSp4K-53uuGGQ#5775764139415074898

Dodany tekst: nie, 12 sie 2012, 13:49:10

doradźcie jakie lampy tutaj - do kuchni chce żeby dawała dużo światła, żeby jasno było po prostu ;) myślałam o jakiejś ikeowej, np. takiej jak wróbelek ma ;) do łazienki potrzebne coś na sufit i nad lustrem/nad umywalką

inkageo

Ale fajnie! Aż chciałoby się zamieszkać  :thumbup:
Lampa do kuchni... Ja bardzo lubię foto, może ta kremowa?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40192851/

Dodany tekst: 12 Sie 2012, 22:45:10

A ciekawe ile światła to daje: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230808/
Imagine there is no hate

bozena.dp

ta lampa foto do kuchni fajna :) masz ją?

a te reflektorki do do przedpokoju miałby by być?

Dodany tekst: 12 Sie 2012, 23:08:43

pisałam do Ikei w sprawie tych żaluzji drewnianych białych, bo jak na złośc nie ma rozmiaru, który potrzebuję i odpisali mi, że do 12 września na pewno ich nie będzie i żeby pytać po tym terminie... mam nadzieje, że potem będą, bo w ikea te żaluzje najtańsze są ;)
Inka jesteś z nich zadowolona?

jutro chcemy przewieść meble i do końca tyg. być już u siebie ;)

vobi

Cytat: bozena.dp w 13 Sie 2012, 00:04:19jutro chcemy przewieść meble i do końca tyg. być już u siebie

:aaaa:

bozena.dp

vobi w końcu, bo ciągnie się ten remont jak falki w oleju...
wg moich optymistycznych założeń to my już tam powinniśmy co najmniej miesiąc mieszkać :P
ale ekipa remontowa miała 3 tyg. spóźnienia, teraz na kuchnie miesiąc czekaliśmy...
no ale wszystko ma swoje plusy i minusy ;)

na pewno na początku nie będziemy mieli tam internetu, więc będę zaglądać, w miarę możliwości, tylko jak będę u rodziców lub teściów ;D

vobi

Cytat: bozena.dp w 13 Sie 2012, 00:34:09wg moich optymistycznych założeń to my już tam powinniśmy co najmniej miesiąc mieszkać

to chyba zawsze tak sie konczy, my tez mielismy ponad miesiac obsuwy ;D

inkageo

No jestem, jestem :) A foto mam w kuchni w Lądku, do tego żarówkę 150 chyba i jest bardzo jasno :) Reflektorki do kuchni myślałam.
Imagine there is no hate

ishka82

Cytat: bozena.dp w 12 Sie 2012, 23:34:09
na pewno na początku nie będziemy mieli tam internetu, więc będę zaglądać, w miarę możliwości, tylko jak będę u rodziców lub teściów ;D
:crying: ale przynajmniej zadomowicie się spokojnie i od netu odpoczniesz ;) :)

bozena.dp

przewieźliśmy wczoraj meble i się załamałam... wiedziałam, że tam się ciasno zrobi, ale nie przypuszczałam że aż tak... a postawiliśmy komode, stolik i sofe, no ale sofa dość spora, trzeba będzie się za jakąś mniejszą-nie tak głęboką rozejrzeć, o ile takie są, i może wywalić stolik, bo bez niego od razu lepiej tam wygląda - może kupić tylko coś małego, aby można było kawe gdzieś postawić oglądając tv, a potem na bok odstawić, myślałam np. o stoliku lack z ikei
no i jeszcze stół muszę kupić

Norka

Bożena, są takie stoliki kawowe w kształcie litery C albo Z, które można wsunąć pod kanapę - mniej miejsca zajmują.

bozena.dp

Cytat: Norka w 14 Sie 2012, 15:50:15
Bożena, są takie stoliki kawowe w kształcie litery C albo Z, które można wsunąć pod kanapę - mniej miejsca zajmują.

a gdzie tego szukać?

Dodany tekst: wto, 14 sie 2012, 15:58:33

w kształcie litery C znalazłam coś takiego

o to chodziło? pomysłowe to, ale drogie cholerstwo ;/
a tego z kształcie litery Z nie znalazłam