jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feeling.good

my mamy 45 i chodzi codziennie, mimo że u nas się praktycznie nie gotuje. Nie zdąży zaśmierdnąć, ale i więcej tabletek się zużywa. W przyszłości, w dużej kuchni, na pewno będzie 60.

Odkryty panel ma jeden minus przy posiadaniu dziecka  - korci małe rączki ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: feeling.good w 09 Lip 2012, 23:01:10Odkryty panel ma jeden minus przy posiadaniu dziecka  - korci małe rączki
zakryty tak samo - korci, zeby otworzyc i zobaczyc, czy swieci lol albo czy mozna cos zapakowac, albo wypakowac, albo po prostu wejsc na drzwiczki, albo wyjac tabletke, albo wlozyc klocka zamiast albo albo..
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

dzieki :)
wydaje mi się właśnie, ze taka 45 spokojnie wystarczy, ale pan mi trochę zamącił :P

co myślicie o szklanych płytach gazowych do kuchni? bo taką rozważamy ;)
widziałam fajna białą http://www.euro.com.pl/foto/4/148187438/ed29113e81724b2c11744b3414e5750e/mastercook-2cmi-4gls-b,148187438_3.jpg
i do tego biały piekarnik http://www.euro.com.pl/foto/9/320591362/cb49cb64b0121414d9a1396fb3536ce8/mastercook-mf-196-ab,320591362_3.jpg - pasowałby do frontów ;)
ale mąż nie chce takiego piekarnika i płyty
on chce taki piekarnik http://www.euro.com.pl/foto/9/1087009754/28cb3fdcc07426c23dfb20adbc17951c/zelmer-zme8081ee,1087009754_3.jpg i do tego czarna szklana płyta

elve

I znowu, nie słuchaj męża ;)

A jakie uchwyty?
A blat? Bo jak ciemny, to bym brała ciemną płytę, no i szklane b.fajne

wrobelek0403

boszzzzz, jakie piekne te białe :dreaming: nie słuchaj meza lol lol

ale Elve ma racje - wziełabym ciemną płyte do blatu i biały piekarnik :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

blat kiedyś pokazywałam - taki ciemny szary w kropeczki, o taki http://meblekuchenne.malopolska.pl/popup_image.php?pID=147&osCsid=04d7a1bb004927559a6a5bdbcd06f085 w rzeczywistości wychodzi trochę jaśniejszy

znalazłam w necie kuchnie z tym blatem ;)
tutaj biała, tyle, że lakierowana, a ja mam mdf matowy

tutaj w innej kuchni (mam podobne płytki między szafkami jak tutaj fronty ;))

uchwyty chromowe

Dodany tekst: 09 Lip 2012, 23:14:10

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lip 2012, 00:07:36ale Elve ma racje - wziełabym ciemną płyte do blatu i biały piekarnik

taką opcję też przedstawiałam mężowi ;)
ale on się uparł na tamten piekarnik, bo tańszy ;D

wrobelek0403

tu fajnie widac,ze czarna płyta i biały piekarnik beda sie super komponowac z meblami :D 
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 09 Lip 2012, 23:14:41
tu fajnie widac,ze czarna płyta i biały piekarnik beda sie super komponowac z meblami :D  

i do tego czarny/grafitowy zlew :D

Dodany tekst: pon, 9 lip 2012, 21:20:36

widać też, że ten blat do zielonego psuje ;)

Dodany tekst: pon, 9 lip 2012, 22:32:15

a uchwyty to coś takiego

vobi

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 23:53:37co myślicie o szklanych płytach gazowych do kuchni? bo taką rozważamy

pogloski jakoby byly latwe w utrzymaniu czystosci sa przesadzone, ale ... sa tak ladne ze i te upierdliwosc mozna im wybaczyc ;)

ja mam taka, mimo koniecznosci czestego czyszczenia polecam

bozena.dp

Cytat: vobi w 10 Lip 2012, 00:42:58a mam taka, mimo koniecznosci czestego czyszczenia polecam

a co to  model?

vobi

Whirlpool AKM 407, ale kupowalam ok. rok temu, byc moze teraz jest juz jakis nowszy

wrobelek0403

natka

Ja też mam zmywarkę 45tke, czasem włączam ja codziennie, czasem co dwa dni, także spokojnie :) Oczywiście fajniej by było mieć 60tke ale szafki i szuflady też są bardzo potrzebne w kuchni  :) Mam taką z zakrytym panelem i wydaje mi się ok- co prawda J uwielbia ją otwierać ale bardziej interesuje go zawartość i kosze niż panel :)
Jesli chodzi o agd to mam tradycyjny stalowy komplet z boscha ) jak sie użytkuje szkło nie wiem :) ale bardzo podoba mi sie ten biały sprzęt :D

margareta

Mnie bardziej podoba się płyta vobi

bozena.dp

płyta będzie NA PEWNO czarna ;)

teraz tylko dylemat jaki piekarnik ;) ja chce biały, mąz ten stalowo-czarny ;D

aha i u mnie piekarnik bedezie pod plyta zaraz, ale mam nadzieje, ze jezeli bedzie jednak bialy piekarnik to bedzie to ok wyglądało z czarna plyta ;)

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lip 2012, 10:16:27uchwyty jak najbardziej ok.

a nie chciałabys czegos takiego???

w sumie nie wiem, też są fajne, ale pan od kuchni zasugerował te, które pokazałam, z tego względu, że one brzegi mają zaokrąglone a nie kanciate, a w naszej małej kuchni takie będą lepsze, mniej "szkody" narobią gdy ktoś o nie zahaczy/uderzy się
no i nie wiem

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 10 Lip 2012, 11:54:17w sumie nie wiem, też są fajne, ale pan od kuchni zasugerował te, które pokazałam, z tego względu, że one brzegi mają zaokrąglone a nie kanciate, a w naszej małej kuchni takie będą lepsze, mniej "szkody" narobią gdy ktoś o nie zahaczy/uderzy się
no i nie wiem

te relingi są o tyle fajne, ze scierke powiesisz, rekawice. natomiast rzeczywiscie uderzenie sie w koniec tej rurki moze byc nieprzyjemne :thumbdown:

salsa

Bozena ja mam 60 i nie wyobrazam sobie mniejszej a jestesmy we dwoje
chodzi co dwa dni a czasem czesciej bo czesto mamy gosci
wystarczy ze posiedzą pare godziny i juz cała zmywarka gotowa
ale my pchamy do zmywary wszystko - nawet deski   i łyzki do mieszania w garach  pokupowalam takie zeby mozna było w zmywarce prac :D

moi rodzice maja 45 i jest ok tylko jak sa sami (no i moja mama nierzadko przy gotowaniu myje sobie jakies miseczki i inne pierdólki w rekach lejąc przy tym hektolitry wody zamiast wstawic do zmywarki) ale jak my przyjedziemy to byle obiad i trzeba prac na dwa razy

ile to trwa to nie pamietam - chyba 150 albo 190 minut - wyświetla się na panelu to przyjrzę się nastepnym razem (tyle ze u nas czesto jest tak programowana zeby sie w nocy właczyła)
my nie ufamy krotkim porgramom i ich nie uzywamy nigdy-tym bardziej ze naczynia w srodku są w roznym stopniu brudne wiec na pełnym porgramie na pewno umyje sie wszystko :)

z suszenia nie korzystamy - uchylamy zmywarke i samo schnie :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

bozena, uchwyty fajne, szczegolnie ze szafki roznej szerokosci

nie daj sie mężowi, biały piekarnik będzie wyglądał milion razy lepiej, duża różnica w cenie?

bozena.dp

róznica w cenie piekarnika to 300zł, więc nie aż tak dużo, ale teraz zależy jaka płyta do tego będzie.... w sumie poekarnik i płyta chyba nie muszą być jednej firmy, prawda?

Dodany tekst: wto, 10 lip 2012, 17:50:31

fajnie ze wam sie uchwyty podobaja :)

Dodany tekst: wto, 10 lip 2012, 18:54:48

aha - czytałam opinie o tym białym piekarniku mastercooka i są pozytywne, ale kilka osób pisało, że minusem jest nieprecyzyjny wskaźnik temperatury - cokolwiek to znaczy ;D

nionczka

Cytat: bozena.dp w 10 Lip 2012, 11:54:17aha i u mnie piekarnik bedezie pod plyta zaraz, ale mam nadzieje, ze jezeli bedzie jednak bialy piekarnik to bedzie to ok wyglądało z czarna plyta
ja w hiszpanii miałam czarną płytę do białego piekarnika. poszukam fotki

w sumie wyszło tak przypadkiem, bo agd było w miarę nowe, więc nie zmienialiśmy go pomimo demolki. co ciekawe do tego była stalowa lodówka i też dobrze wyglądało

bozena.dp

Cytat: nionczka w 10 Lip 2012, 21:25:08w hiszpanii miałam czarną płytę do białego piekarnika

i zielone płytki :D

natka

Cytat: bozena.dp w 10 Lip 2012, 20:50:20nieprecyzyjny wskaźnik temperatury - cokolwiek to znaczy
hmm...jesli chodzi o to że ustawiasz np na 180 stopni a tak faktycznie jest 170 to moze być problem przy użytkowaniu.

jestynka

Cytat: mobka w 09 Lip 2012, 21:08:10
Bozena, bo walsnei mowilas, ze nie chcesz zmywarki. Wiec taka 45 wydawala sie optymalna, zeby miejsca za duzo nie zabrac. Spokojnei wam taka 45 starczy. przynajmneij codziennie puscisz i nic ci smierdziec nei bedzie ;)

my mamy 45 codziennie puszczamy i co do smrodku rację ma mobka

bozena.dp

dziewczyny, przychodze z prośbą, tradycyjnie :P ;D
tym razem w sprawie łazienki ;)

czy i na jaki kolor malować ten pasek nad płytkami, pod sufitem? teraz jak sufit i ten pasek pomalowanie i są śnieżnobiałe widać, że płytki na ścianie wcale takie białe nie są ;D no i nie wiem co robić ;D
szafka pod umywalką bedzie biała
tu fotki tego pasa ściany z porównaniu z płytkami - zdjecie komórką, więc kiepskie, musicie wybaczyć
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Lazienka?authkey=Gv1sRgCOf4ys6EyvjhzgE