jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

natka

Cytat: jestynka w 05 Lip 2012, 14:43:25mamy najtanszą zmywarkę siemensa pod zabudowę i spód ma metalowy, krótki program (30 min. też jest), połowa załadunku też.
ja kupowałam 2 lata temu zmywarke boscha, 45-tkę i mam krotki program, polowe zaladunku, i wszystko co trzeba metalowe :)
Bożena, uważałabym na plyte gazowa z amici- teściowa ma, sama nie wybierala ale ponad rok jeczala ze zepsuta, ze nie dzialaja jej 2 palniki i jak kupilismy jej nowa to G odkryl ze wszystko dziala tylko bardzo mocno trzeba wcisnac kurek :/ podobno tak maja w plytach, to jakeis zabiezpieczenie ale kurcze bardzo źle się użytkuje taką płytę.
Rodzice maja lodowke beko- dopiero wchodzili na rynek. Lodowka co prawda dziala ale np w zamrazalniku plastikowe elementy koszy sie rozsypaly :/ ja mam Lg i jest ok (odpukać)
Pralkę mam electroluxa- drugi raz juz bym jej nie kupila. Na boku od spodu na obudowie widac juz bąble- mialam 3 naprawy serwisowe, wymieniony caly bęben na nowy. teraz chyba bym sie rozejrzała za np samsungiem. Pralka ma 2 lata, gwarancja skonczyla sie w kwietniu...ciekawe ile mi jeszcze posłuży :/

jestynka

Cytat: natka w 09 Lip 2012, 11:39:36.
ja kupowałam 2 lata temu zmywarke boscha, 45-tkę i mam krotki program, polowe zaladunku, i wszystko co trzeba metalowe Smiley

może dwa lata temu sprzedawali takie jak piszemy :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

dziewczyny, czy któraś z was ma zmywarkę 45?
bo byliśmy z sklepie rtv agd i pan przekonywał, że jak zmywarka to tylko 60!
co prawda, po przemyśleniu mogłabym mieć zmyware 60, kosztem jednej waskiej szafki 30, ale teraz już za późno, bo kuchnia w produkcji, a poza tym wydaje mi się, że zanim bym dużą napełniła to minęłyby z 2 dni

inkageo

Ja mam 60 i puszczam raz na 3 dni w sumie. Za to jak są goście i dwa razy dziennie..
Imagine there is no hate

bozena.dp

taką rozważamy, taką oglądaliśmy
http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/45-cm/SPV50E00EU.html

Dodany tekst: 09 Lip 2012, 20:32:40

a powiedzcie mi jak długo taka (wasza) zmywarka myje te naczynia? na jakimś tam programie auto czy eco?

Angie

bozena.dp każda zmywarka będzie lepsza niż brak zmywarki :D . Ja mam 60 i zmywa raz dziennie.
Wcale nie tak trudno uzbierać do niej naczynia.
Jak ma gości zmywa 3-4 razy :D

inkageo

Tylko ja bym wolała z widocznym panelem, bo wtedy mam poczucie kontroli nad tym co robi i kiedy skończy  :hmm:
Imagine there is no hate

ishka82

bozena.dp, ja mam teraz 45, ale bardzo poważnie zastanawiam się, czy w razie remontu kuchni nie zmienić na 60, tylko koniecznie z programem na pół wsadu ;D jak jestem sama z Niuśką to spokojnie starcza, z A. różnie, ale wtedy chodzi codziennie, myślę, że jak masz wybór jeszcze,  to bierz 60, a jak juz pozamiatane, to 45 tez daje radę, no i mniej miejsca zajmuje :D

Dodany tekst: 09 Lip 2012, 20:40:52

Cytat: Angie w 09 Lip 2012, 20:35:20
bozena.dp każda zmywarka będzie lepsza niż brak zmywarki :D . Ja mam 60 i zmywa raz dziennie.
Wcale nie tak trudno uzbierać do niej naczynia.
Jak ma gości zmywa 3-4 razy :D

święte słowa :highfive:

mobka

N aukrytym panelu tez widac ;) Jak sie czlowiek schyli i w szpare zajrzy. U mnei 60 chodzi zazwyczaj raz na 2 dni. I niestey w upaly jak sie ja otworzy po jakims czasie to zapodaje.

A piore albo na programie quick 60st przez 58min, albo 2h19min na programie eco (50st). Na tym krótszym ostatnio mi sie tabletki nie rozpuszczaly do konca. No i eco jest najekonomiczniejszy. Jest jeszcze auto z ruchomym zakresem czasowym bodajze, ale jeszcze z niego nie korzystalam.

margareta

Prawie jak  moja, tylko ja mam 60 cm. Dobre są te składane półki w dolnym koszu, ja stawiam tam garnki. Na najkrótszym programie zmywa ok 30 min.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:30:16a powiedzcie mi jak długo taka (wasza) zmywarka myje te naczynia? na jakimś tam programie auto czy eco?
na najbardziej ekologicznym to mnie wkurwia maksymalnie, bo jakies 3h - cholery mozna dostac, ale podejrzewam, ze moze po 4 latach to juz jakies szybsze wrzucili
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Ja używam tylko 30 minutowego i suszy się ekologicznie po otworzeniu ;) 5 minut i suche bo jest gorące i odparowuje.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

tylko 30 minutowe moje to 40 stopni i nie domyje garow porzadnych

www.annawilk.pl

inkageo

U mnie też 40 chyba, ale daje radę ;) No chyba że napcham trzy talerze do widełek na jeden :D

Dodany tekst: 09 Lip 2012, 20:59:18

A M. własnie znowu blachę po pieczonych pałkach myje karcherem na dworze :D
Imagine there is no hate

ishka82

bozena.dp, a tak BTW, będziesz dziś na tlenie lub gg? ;)

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Lip 2012, 20:43:09
na najbardziej ekologicznym to mnie wkurwia maksymalnie, bo jakies 3h - cholery mozna dostac, ale podejrzewam, ze moze po 4 latach to juz jakies szybsze wrzucili

no właśnie w opiniach o tej zmywarce wyczytałam, że program eco to 3h!
a krótki to 0,5h i ludzie se go chwalą ;D

Cytat: ishka82 w 09 Lip 2012, 21:39:29myślę, że jak masz wybór jeszcze,  to bierz 60, a jak juz pozamiatane, to 45 tez daje radę, no i mniej miejsca zajmuje Cheesy

teraz to już pozamiatane!
czemu nikt mi o tym wcześniej nie powiedział?! :knuje:
przecież pokazywałam projekt kuchni!
teraz dopiero jak facet w sklepie o tym powiedział, stwierdziałam, że dałoby się wsadzić zmywarkę 60, potem byłby szuflady 60 i potem już szafka (narozna) ze zlewem
a tak mam zmyware 45, szuflady 50, szafke 30 i potem szafke ze zlewem

a pokazywałam projekt, pokazywałam i nikt nie zwrócił uwagi aby pomyśleć o większej zmywarce, a ja się nie znam bo zmywarki nie mam i w sumie nie planowałam przecież :P

mobka

Bozena, bo walsnei mowilas, ze nie chcesz zmywarki. Wiec taka 45 wydawala sie optymalna, zeby miejsca za duzo nie zabrac. Spokojnei wam taka 45 starczy. przynajmneij codziennie puscisz i nic ci smierdziec nei bedzie ;)

marlen_ka

mobka faktycznie beko jest fajne cenowo, my też sie zastanawialiśmy i moja kuzynka pracująca w partner agd rvt (czy jakoś tak) powiedziała nam, ze niestety beko bardzo czesto im wraca na gwarancji a w dodatku dosyc kiepski serwis mają, także zrezygnowaliśmy niestety

ishka82

Cytat: mobka w 09 Lip 2012, 21:08:10
Bozena, bo walsnei mowilas, ze nie chcesz zmywarki. Wiec taka 45 wydawala sie optymalna, zeby miejsca za duzo nie zabrac. Spokojnei wam taka 45 starczy. przynajmneij codziennie puscisz i nic ci smierdziec nei bedzie ;)
i widelców nie zabraknie :D

wrobelek0403

bozena.dp 45 bedziesz puszczac raz dziennie i juz. ja mam 60tke i w zimie to ok, ale w lecie musze myc połowe załadowanej, bo smierdzi :zly:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Cytat: marlen_ka w 09 Lip 2012, 21:11:26
mobka faktycznie beko jest fajne cenowo, my też sie zastanawialiśmy i moja kuzynka pracująca w partner agd rvt (czy jakoś tak) powiedziała nam, ze niestety beko bardzo czesto im wraca na gwarancji a w dodatku dosyc kiepski serwis mają, także zrezygnowaliśmy niestety

To widocznie w rodzinie na razie mamy szczescie :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 22:06:26no właśnie w opiniach o tej zmywarce wyczytałam, że program eco to 3h!
a krótki to 0,5h i ludzie se go chwalą
no wiesz - pradu i wody zuzywa oczywiscie mniej ten eco ;) co mnie nadal zadziwia ;) w sumie nie jest tragiczny - jak go wlaczysz o 20:00  to kolo 22:00 bulgotnie i sobie przypominasz, ze o jezu, faktycznie puszczalas zmywanie ;)

www.annawilk.pl

zosia2007

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:17:49dziewczyny, czy któraś z was ma zmywarkę 45?
mam 45, dla naszej trojki wystarcza, zmywarka chodzi raz na dwa dni, jak mamy gosci to wtedy 3 razy dziennie ;)
ale przynajmniej mi sie brudne talerze nie kiszą :D

Dodany tekst: pon, 9 lip 2012, 20:44:19

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:30:16a powiedzcie mi jak długo taka (wasza) zmywarka myje te naczynia? na jakimś tam programie auto czy eco?
jak mam mniej zabrudzone to myje na 30 min a jak mocniej to wlaczam na eco (176 min)

vobi

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:17:49dziewczyny, czy któraś z was ma zmywarkę 45?
Ja mam, tez zreszta Boscha, puszczam codziennie, najczesciej program 45 stopni - ca 30 minut (zalezy od ilosci/wagi zaladunku).

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:17:49bo byliśmy z sklepie rtv agd i pan przekonywał, że jak zmywarka to tylko 60!
guuupi pan ;D

Cytat: bozena.dp w 09 Lip 2012, 21:17:49co prawda, po przemyśleniu mogłabym mieć zmyware 60, kosztem jednej waskiej szafki 30
szkoda szafki, o ile nie cierpisz na ich nadmiar ;)